web analytics
Fotbal intern

Fotbal românesc: ”Poliția Locală a zis să anulăm meciul, vin suporterii Stelei și ne omoară!”

Într-o perioadă în care interesul pentru mersul pe stadioane e tot mai scăzut, într-o perioadă în care citesc că se vrea, la nivel european, limitarea dreptului suporterilor de a fotografia/filma pe stadioane, într-o perioadă în care nici rezultatele sportive nu mai atrag, ei bine, în această perioadă România fotbalistică anulează meciuri de teama suporterilor.

Partida Vis de București – Steaua București, din etapa a doua a Ligii 4, care trebuia să se dispute sâmbăta trecută la Chitila a fost anulată după ce organizatorul, clubul gazdă, nu a mai primit acces pe stadion. Asta după ce, în primă fază, discutase cu Primăria, cu proprietarul stadionului (o firmă de mobilă), primise omologarea AMFB, aranjase paza cu o firmă privată și obținuse avizele Jandarmeriei. Cu o zi înainte de meci a fost anunțat sec că nu se mai poate.

Omul a căutat explicații și a primit unele absolut halucinante. Citez: ”Joi la prânz a intrat Poliția Locală peste firma aia de mobilă, adică peste proprietarii stadionului. Le-au spus că au fost informați de Jandarmerie că la meci o să fie mobilizare generală din partea galeriei Stelei, că ar veni tot SUD-ul Stelei și că ne omoară pe toți acolo și iese tămbălău. Mi-au spus că dacă nu rup contractul o să primească amenzi de zeci de mii de lei”.

Înțelegem? Poliția Locală Chitila a primit ”mandat” de la Jandarmerie să oprească un meci de fotbal de Liga 4. Pentru că se anunța ”mobilizare generală”, orice ar însemna asta în limbajul lor de lemn. Fără dovezi clare, fără absolut niciun motiv real. Pentru că așa vor ei. Și nu e ca și cum era un eveniment deosebit. Galeria Stelei a mai fost în deplasări, nu a murit nimeni pe nicăieri, nici bătăi n-au fost în afara primului meci cu Rapid de pe Arena Națională. Doar că acolo aveau ”adversar” în peluză, la Chitila nu aveau parte de ”ultrașii” Vis de București.

Toată discuția cu președintele clubului organizator e pe ProSport. Am sunat la Primăria Chitila pentru a discuta cu viceprimarul, adică cel cu care omul de la Vis de București a dialogat. Am dat de o secretară, mi-a spus că viceprimarul lipsește și că îi transmite să mă sune. Au trecut 24 de ore, nimic. Am sunat și comandatul Poliției Locale, om care mi-a respins apelurile. Trăiască Truecaller, nu?

Steaua a câștigat meciul cu 3-0 la ”masa verde”, iar clubul gazdă – care tocmai a promovat din Liga 5 – a rămas cu pagubă, cu bani plătiți pe organizare. Și, cel mai important, România fotbalistică a bifat un nou exercițiu reușit de îndepărtare a suporterilor.

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.