web analytics
Fotbal intern

Fotbal de curtea școlii, chiar mai rău. Dinamo jubilează!

Eu înțeleg că e presiune și că se joacă pe bani mulți, însă calitatea fotbalului din repriza a doua a fost sub ceea ce vezi dacă te duci într-o sâmbătă de primăvară pe orice sintetic din București. Horror, tată! Atâtea pase proaste, atâtea șuturi în blocaj, faulturi tâmpite… Crunt!

Să mă bată Mniezo dacă pricep de ce Bogdan Țîru n-a plecat de la Viitorul la o echipă mai mare. Mi se pare unul dintre cei mai buni fundași din Liga 1. N-are impresar? Îi place Marea Neagră? Îi dă Viitorul 40.000 de euro pe lună?

Florentin Matei? Încă n-am văzut nimic, n-a fost un meci strălucit al lui, nu mi se pare pregătit, și tot a făcut mai multe decât orice jucător ofensiv de la Astra. La lovitura aia liberă bătută scurt în prima repriză nu a surprins doar adversarii, l-a surprins și pe Buș. Buș care e un fel de două feluri, zici să se dezintegrează pe teren, parcă are 16 ani și are emoții.

Ianis Hagi a fost slăbuț, ieșit din joc în multe momente, fie că au fost acțiuni ofensive ale echipei, fie că au fost lovituri libere sau alte faze fixe. Înainte să trimită în bară, a bătut paralel cu poarta. El are execuții, când îi iese ceva, vezi pasa la Ganea din repriza a doua și șutul ăla genial cu stângul, e spectaculos. Dar mai are de jucat până să-și reintre în formă, un an jumate de meciuri puține se simte. Apropo, nu cred că am văzut jucător mai slab într-un meci decât a fost Laurențiu Buș cu Viitorul. Horror!

Dacă Liga 1 știa să se vândă, pe spoturile TV de prezentare a meciului de la Ovidiu trebuia să scrie cu litere mari faptul că urmează să vedem meciul între ultimele două campioane. Dar nu e timp de asta în Liga 1! Mai ales pentru că… ”te întrerup, patronul Stelei (!?!) în direct prin telefon! Bună seara, domnule Becali!”.

Frodo ăla de Avram continuă să fie lat! Săracul, nu are niciun talent pentru meseria asta. E și arogant, până îi dă unul un agheu de îl caută scafadrii prin Marea Neagră, printre alge. În prima repriză s-a jucat fotbal cel mult 30 de minute, în rest au fost pauze, trageri de timp, timpi morți. Frodo a dat 1:23 minute de prelungire.

Nu mi-a ieșit pronosticul la cornere. Rămân în spatele raționamentului, însă nu cred că a fost ales momentul potrivit. Așa e când încerci cote de 2 sau peste 2. V-am zis, pot să mă apuc și eu să vă indic cote de 1.5, cum fac alții, și apoi să mă laud cu procentaj bun. Dar n-am s-o fac.

3 comentarii

  • Si mie mi se pare ca Matei mai are nevoie de meciuri pana sa se integreze perfect in jocul echipei, dar se vede ca este un fotbalist de calitate. Ianis nu inteleg de ce bate cornerele, de abia ajunge la poarta, cum ai spus si tu, este foarte absent in joc si in continuare, mi se pare ca nu are forta, cade foarte usor si parca de abia alearga(ori e foarte lent). Totusi, ce parere ai despre Lima? Mi se pare interesant, dar parca si el mai are nevoie de meciuri.

    • Am uitat sa mentionez, jocul slab al Viitorului, cred ca este si din cauza faptului ca Viitorul astazi a jucat cu 5 fundasi, Baluta numai mijlocas nu e, este un jucator bun, dar nu are calitati de mijlocas central. Asta bineinteles, exceptand jocul slab a-l lui Ianis.

    • Ianis are, din punctul meu de vedere, calitati necesare pentru a deveni un jucator bun spre foarte bun in Liga 1. Chiar si asa cum e acum, tot poate sa fie bun. Insa azi a fost slab.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.