web analytics
Opinie

Am fost unul dintre cei 30.000 de oameni care au ieșit în stradă. Lucruri bune și lucruri rele

Am fost marți seară la protestul care a început la ora 18:00 la Universitate. Am mers pe jos cu toată lumea până la Victoriei, apoi de acolo pe bulevard în jos înspre MAI. Când am ajuns în Piața Universității erau 100 de oameni, la Guvern eram cam 20.000, până spre final am ajuns la 25.000-30.000. Lucruri despre eveniment, bune și rele:

E decent pentru început, dar ăsta trebuie să fie tocmai asta, începutul. Dacă ies 30.000 de oameni zilnic timp de 2-3-4 saptamâni e altceva. Dacă își modifică tonul și sunt agresivi, e altceva. Uitați-vă la greci sau la turci, când ies în stradă se lasă cu TAB-uri îndoite. Doar așa bagi frica în șobolanii cu obrazul gros.

Se irosesc energii pe mize care nu trebuie să existe. Lăsați Biserica și popii, ieșiți pentru morții și răniții de la Colectiv. Ieșiți pentru că nivelul uriaș de corupție ne omoară la propriu. De asta vă pasă vouă acum, că nu a venit Patriarhul să facă slujbă? Mai erau câțiva dobitoci, la vreo 50 de ani, care strigau ceva anti-comuniști. Ducem totul în derizoriu…

Bă, ăștia din presă. WTF?! Am ajuns la Guvern și mă uitam pe site-urile care ziceau ca sunt 10.000 de oameni în stradă. Am fost la sute de meciuri pe stadion în viața mea, știu să aproximez din ochi o mulțime, erau 20.000 minimum. E intenționat calculul prost?

Mi-a plăcut că am văzut tineri. Mi-a plăcut că au avut inițiativă și că au participat și niște galerii de la fotbal. Și că acele galerii nu au stricat totul, au menținut protestul în limite legale pentru că mulțimea a vrut asta. Dar pentru următorul protest îmi doresc ca galeriile să arate tuturor cum trebuie să se facă treaba.

20151103_195942

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.