web analytics
Opinie

Am fost slab, am văzut The Revenant. OMG, OMG, OMG!

Am fost slab, recunosc! Am spus că nu mă voi uita vreodată la ce mai face Inarritu după ce mi-am pierdut timpul anul trecut cu Birdman, film pe care încă îl consider prost. Din lista producțiilor nominalizate la Premiile Oscar văzusem, până în clipa începerii ceremoniei, doar Spotlight. Și am spus că e un film OK, pe mine m-a prins mult și pentru că e vorba despre o investigație jurnalistică, nu știu cum e pentru publicul care n-are treabă cu presa. Dar am mai vorbit cu prieteni cărora le-am spus că dincolo de poveste, una reală, producția cinematografică nu e extraordinară. E bună, dar nu extraordinară. Spotlight nu își pune în valoare actorii, nu are vreun twist and turn, nu vibrează televizorul de la felul în care e filmat, ca la Birdman. E un film cinstit cu o poveste excelentă. Țineți cont totuși că nu sunt deloc un specialist în arta cinematografică, nici pasionat n-aș spune că sunt.

Ei bine, când a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film m-a făcut curios. Dacă Spotlight e cel mai bun film, cât de slabe sunt celelalte? Ura pentru Inarritu-Birdman a fost alimentată de CTP și de discursul său anti-Revenant. Criticul de film a fost vehement catalogând filmul drept unul, în traducere și adaptare pentru publicul tânăr din 2016, ”meh”. Și cu toate astea m-am uitat.

WOW! E unul dintre cele mai mișto filme pe care le-am văzut în viața mea, așa nepriceput în ale cinematografiei cum mă declar. E filmul care scoate în evidență jocul actorilor, DiCaprio e bun, Tom Hardy ăla e suspect de bun cu tot cu accentul pe care sunt convins că l-a exersat luni în șir. Mi-a plăcut tot la el, mi-a plăcut povestea, mi-a plăcut felul în care a fost filmat și m-am documentat serios asupra scenelor-tribut pentru Andrei Tarkovski. Le-am savurat și pe alea. Mi-a mai placut ideea de survival, ce să mai, film bun bun de tot pentru gustul meu.

revenant

5 comentarii

  • Si eu ma pricep la filme la fel de mult ca tine, 🙂 de obicei nu prea ma impresioneaza filmele nominalizate la Oscarcemi-a placut mult a fost Silver Linings Playbook, Jennifer Lawrence a luat premiul pentru cea mai buna actrita, dar consider ca Bradley Cooper merita mai mult un premiu pentru filmul asta. Omul simuleaza problemele mentale perfect, bataia cu tatal sau (Robert De Niro), plansul de dupa, trecera de la o stare la alta, chiar m-au impresionat. Ma voi uita si la Revenant, povestea pare interesanta.

    • Am incercat de vreo 4 ori sa ma uit la filmul ala, nu m-a prins deloc, nu stiu de ce. Imi plac toti actorii de acolo, dar n-a mers

  • filmul e foarte bun, dar nu m-a convins ca Leo merita oscar pentru filmul asta. in continuare cred ca Leo merita oscar pentru alte filme (e.g. The Departed, Catch me if you can). mai degraba i-as fi dat oscar pentru supporting role lui Tom Hardy, chiar a fost meserias.

    • Cred ca cel mai bun acting al lui Dicaprio a fost in The Revenant. Totusi cel mai bun film al lui cred ca ramane Lupul de pe wallstreet.

      • ete na, a avut filme mult mai bune decat lupul. mie mi-a placut in catch me if you can

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.