web analytics
Diverse

Football Manager 2021. Fanii lui Dinamo și bubele Stelei

Mi s-a părut inspirat să dau titlul ăsta, deși nu o să mă refer prea mult la Dinamo. A, sigur, în continuare băieții l-au făcut să nu semene cu realitatea, în două sezoane Dinamo s-a revigorat complet. În primul a câștigat playout-ul, în al doilea a terminat pe trei în playoff. Ca în realitate, doar că invers. Dar nu mă mai miră, e deja a zecea oară când fac asta.

Am jucat, așadar, două sezoane cu activatorul pentru Liga 3. Și voiam să vă zic câteva chestii, în caz că poate aveți planuri cu ăia 200 și ceva de lei cât costă jocul.

I-au pus Stelei un palmares, acolo, dar statusul (sau cum îi zice) e foarte mic. Asta înseamnă că nu vine nimeni la Steaua. Nici jucători, nici staff, nimic din ce e cât de cât bun. Indiferent de câți bani aveți. Nu vin ăștia buni nici cumpărați, nici împrumut. Deci jucați degeaba. Și o să îmi zică ei, cei care au făcut activatorul de L3, că așa e și în realitate. Doar că nu prea e așa, uite ce fotbaliști a adus Steaua la Liga a treia. Doar pe statusul ăla. Sau cum i-o zice, că îmi scapă acum și mi-e lene să intru iar în joc.

Apropo de jucători. Vedeți cum Steaua nu prea are probleme prin L3, da? Ei bine, fotbaliștii Stelei sunt făcuți harcea-parcea în joc. Slabi, slabi rău de tot. Adică din turmă, nu știi care e de la Steaua și care e de la CS Tunari sau Balotești. Și ca și cum asta n-ar fi fost suficient, Dinamo 2 și FCSB 2 duduie cu fotbaliști de la prima echipă. În primul sezon, deși am început binișor, n-am avut nici cea mai mică șansă. Am terminat pe cinci sau pe șase, ceva de genul ăsta. Mă bătea Tunariul pe unde voia, Baloteștiul la fel. Voi vă dați seama că cineva a lucrat gândindu-se că Baloteștiul care în realitate a luat 37 de goluri în trei meciuri de la Steaua poate juca de la egal la egal cu echipa din Ghencea?

În sezonul al doilea, tot cu un chin de echipă, cu niște petice împrumutate de la Viitorul și cu niște invenții de pe la Sepsi, am reușit să termin campionatul pe primul loc. Mă rog, cu emoții, cu două ultime meciuri în care am scos un punct, iar Dinamo 2 și FCSB 2 au scos tot câte un punct, așa că mi-am păstrat avantajul de… un punct pe care îl aveam. Apoi a fost dublă cu Ripensia Timișoara pe care am bătut-o incredibil de greu, cu emoții, și cu Aerostar Bacău, mai ușurel. Nu se respectă împerecherea din realitate, dar e mai bine. Că dacă jucam cu Dinamo 2, echipa de pe locul secund de la mine din serie, mă băteau de mă leșinau. Eu nu știu pe cine au la Dinamo 1, că văd că toți ăia pe care îi știam eu de la Liga 1 joacă la echipa secundă.

Jocul are și niște… buguri ciudate. Cred că sunt, că nu poate fi altfel. Am avut vreo 4 meciuri în primul sezon în care aveam trei sau patru goluri anulate pe meci. Tot în primul sezon, după un start cu cinci victorii și un egal am început să pierd tot. Dar nu la limită, să pierd de la 2-0 în sus, fără nicio șansă. Apoi, accidentările. Eu înțeleg că se distrează și că e un soi de neprevăzut, de element surpriză, dar în care realitate se întâmplă ca în prima lună să îți pice trei jucători câte 4,6 și 11 luni. Enceanu, Chipirliu și Beța. Chipirliu, în aceste două sezoane, a avut 3 accidentări de lungă durată, mai mult de 3-4 luni fiecare. Enceanu vreo două. Și tot așa.

În fine, jocul e aproape neschimbat, ceea ce nu e rău. Rău e că are, zic eu, bugurile astea. Însă se pot rezolva cu următorul update. Dar dacă aveți de gând să cumpărați jocul ca să începeți din L3 cu Steaua sau cu altă echipă, vă sfătuiesc să vă țineți banii în buzunar. Nu e deloc ok sistemul cu sateliții celor din primele două ligi. Se trimit jucători la greu, e horror. Iar în cazul Stelei, mai important decât orice, e faptul că nu i-au setat…. aslfksjfgspgjhweșjfbpfjwbpfwebjpfgșje… am uitat cum se numește mizeria aia reprezentată în joc prin steluțe. REPUTAȚIA!!! Așa, reputația! În fine, ideea e că Steaua e undeva la Dâlga, între echipe sătești, iar asta influențează apetitul fotbaliștilor pentru un eventual transfer. Pe mine mă refuzau toate rezervele de la Petrolul și de la Chiajna. Nu îmi refuzau ofertele salariale, nici măcar nu voiau să intre în discuții.

So, nu cumpărați doar pentru asta. Probabil că jocul e ok dacă începeți cu Liverpool, cu Real, cu astea. Eu l-am cumpărat azi și azi cred că e ultima zi în care m-am mai jucat.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.