web analytics
Fotbal extern

Finala Ligii Campionilor Adeplast

Vorba unui prieten, cormoran de conjunctură: ”Este cea mai slaba finala pe care am vazut-o ever. Și aici pun la socoteala si finala cupei ligii adeplast, fcsb – chiajna 2-1

Modestă demonstrație de fotbal. Nu modestă, mizerabilă. Și nu mă luați cu ”miza și presiunea”, că în toate finalele e cu miză și cu presiune. Sunt convins că la urâțenie a contribuit faza aia din primele secunde. Acolo unde, pregătiți înjurăturile, n-ar fi trebuit musai penalty. Bine, când arbitrează niște incompetenți dintr-un campionat inexistent care sunt aici doar pentru că sunt neamuri cu președintele UEFA… Mă aștept să îl cheme și pe Hațegan, unul dintre cei mai slabi fluierici din Liga 1, să fie la centru într-o finală, măcar de Europa League. Să ne înțelegem, n-a tras nimeni cu Liverpool, sunt doar slabi, că au greșit și invers.

Și ca lucrurile să fie blană până la capăt, fotbalul de rahat a fost complimentat cu o atmosferă jenantă. 60.000 de oameni care să nu facă atmosferă, asta chiar că e o provocare. E aproape imposibil, dar uite că cei mai tari suporteri din lume au reușit-o! N-o să înțeleg niciodată ce rumeguș trebuie să ai în bibilică să te bucuri zgomotos doar când respinge fundașul în corner sau când al tău i-o pune pe gleznă adversarului. Nu îi auzi când atacă echipa lor, dar dacă o resping în corner, urcă decibelii imediat. Altfel, la fel de morți precum i-am văzut pe viu cu absolut fiecare prilej cu care am fost în Anglia, pe stadioane. La fel de morți ca anul trecut, atunci când i-am văzut pe bâtlani pe viu la Kiev.

Sigur, e chestie de gusturi. Lui Ștucan îi place, dar Ștucan în 30 de ani n-a văzut altceva decât Liverpool și Dinamo, e normal să fie impresionat. 😀

E sărbătoare în seara asta în bâtlănimea dâmbovițeană și mai ales în aia rurală. Dansează satele din Sălaj, se rup discotecile în Bârlad, duduie uacălonu’ pe străzile din Onești. Și sunt de acord, e perfect normal, când te bucuri o dată la fiecare 10-15 ani e normal să te bucuri vizibil. Revenind la bucureșteni, nu vă duceți în centrul vechi în seara asta, s-a terminat stocul de noroc, bucegi și neumarkt.

Fotbaliști altfel foarte buni, Salah, Mane, Kane sau Son au fost fantome de la operă azi. Pe cei de la Liverpool îi înțeleg, am citit că-s în Ramadan, erau leșinați de foame și de sete. Son a băut după Drăguș, l-aș fi snopit cu bătaia dacă eram antrenorul lui. Liverpool are portar șmecher rău, rău de tot. Aici nu mai sunt ironic, chiar e.

Așa. Concluzia acestui sezon european. Două finale între verișori, două dintre cele mai proaste finale din istoria recentă a fotbalului. A venit acasă!

Prostul planetei Pământ, ăla care ține locul ocupat unor colegi mai tineri de la Telekomsport, salivând necontrolat pe deplasări și pe diurnele interne, era fermecat de atmosferă. Absolut fabulos! Până la 2-0 a fost liniște completă, chiar colegul lui de comentariu a spus asta, dar moșul senil era fermecat.

2 comentarii

  • De acord cu Stucan, mi-a placut foarte mult finala. Nu ca acelea pe care le-a castigat Real. Insa, per total o finala foarte buna, m-am uitat linistit, cel mai bun sa castige. Atata vreme cat nu i-am revazut fata lui messi, sunt multumit, putea juca si clinceni cu chindia. A castigat Liverpool, felicitari! Au meritat si pentru anul trecut si pentru anul asta. Penalty, a fost clar. Din sold i se duce in mana, dar na, e vorba de liverpool, trebuie sa fii carcotas. Daca era faza asta la viitorul – dinamo, erai 200% convins de penalty pt hagi, corectule.

  • Nu sunt fanul fotbalului englez, dar anul ăsta a fost anul lor. Ar trebui să recunoști până și tu asta. Atmosfera e cea cu care suntem obișnuiți la cluburile mari…mă rog, la majoritatea. Oricum, per total, un trofeu meritat pentru Liverpool care ar fi fost campioană în orice campionat din lume cu punctele pe care le-a strâns anul ăsta și n-ar fi meritat să încheie sezonul fără trofeu. Dacă mai adaugi și ghinionul de anul trecut…soarta chiar a echilibrat energiile. La fel și pentru Klopp car este la a 3 a finală cu non-favorite la câștigarea trofeului, practicând fotbal frumos, nu bătaie de batjocoră gen Mourinho sau Simeone.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.