web analytics
EURO 2016

Finala EURO 2016, Portugalia – Franța. 5 motive pentru care îi urăsc pe lezanfan

Diseară e finala, țin cu Portugalia pentru că nu îi pot suporta pe francezi. Mă refer la echipa lor de fotbal și la Deschamps ăla care nu e în stare să își schimbe chestiile alea din gură, parcă-i Gollum din Lord of The Rings. Zici că a mâncat pietriș de râu de munte sau că a mestecat tutun toată viața, are numai cioturi de dinți. Nicio legătură cu fotbalul, știu, explicam doar de ce nu îi suport.

Nu îi suport și pentru că:

 1. au ajuns în finala EURO 2016 cu un bulan excepțional și cu arbitraje bune. Bulan cu România și furt cu Kassai, bulan cu Albania, împinși de arbitru cu Irlanda, sfert cu o Islandă vlăguită și smemifinală cu Germania fără Hummels, Gomez și Khedira.
 2. în purul stil franțuzesc, copiază fără nicio jenă bucuria celei mai frumoase povești de la EURO. Se bucură ca Islanda și fuck you, n-aveți ce să faceți să împiedicați asta. Iar spectatorul francez e suficient de arogant încât să vorbească cu Grigore Ureche, iar peste ani să îi credităm cu amintirea inventării salutului.
 3. sunt lăudați în exces niște fotbaliști care sunt, cel mult, ok-ish. M-ați zăpăcit cu prostul ăla de Payet, nici Ronaldo brazilianul n-a fost atât de suflat în cur. Payet e un Ilie Iordache care impresionează o lună pe an apoi cade în mediocritatea fotbalului peste medie. El e jucător de 30 de ani la mijlocul clasamentului din Premier League și trage bine cu țî-ul. WOW! L-am văzut pe Payet contra Germaniei, singurul adversar bun de la EURO. A fost zero!
 4. bulanul ăsta nenorocit le-a permis să ajungă în finală cu o apărare de terminați. Evra e cel mai umilit fotbalist de la acest EURO, și-au bătut joc de bătrânețile lui cam toți adversarii direcți de până acum, inclusiv Adi Popa și Săpunaru. Pentru că Rami și Koscielny sunt niște penibili de carieră, iar ultimul moment de glorie a lui Sagna a fost seara în care a ars 20 de românce la Mamaia.
 5. toți infractorii, toți frauduloșii presei își vor face tricouri cu ”I told you so”, explicându-ne cum au menționat ei înainte de EURO că Franța e favorită. Doar că Franța, dacă va câștiga, o va face din 10 alte motive mai puternice decât ala că a fost cea mai bună. Așa am anticipat și eu că Portugalia ajunge departe, dar sunt lipsit de ipocrizie și spun că mă așteptam să o facă jucând fotbal, nu târându-se.

Anyway, să câștige Portugalia!

9 comentarii

 • Ii susțin pe francezi pentru că Cristiano, si daca el, cocalarul suprem, a avut câteva luări de pozitie de bun simt, fanii săi rămân aceleași specimene pe care le-aș împușca pe stadion în stilul dorit de dobitocul de Vadim. Îmi pare rău că s-a accidentat totuși, astfel obține alibiul perfect pentru un sperat eșec al Portugaliei.
  PS: si pentru ca Pepe.

 • Cea mai buna echipa din Europa e Nemtia. I-au inghesuit de tot pe francezi dar n-au putut sa-i penetreze. Asta e.
  Dupa cum incepuse meciul, cu Mironica in extaz, cu zicerea lui inteleapta ca nici Islanda nu a fost dominata astfel de Franta, i-am si zis astuia, ai, ma, rabdare sa-si aseze tancurile senilele si vei vedea tu.
  Apoi, in prelungiri, a venit penalty-ul si s-a schimbat nitel treaba.
  Tankurile au fost bune, dar rachetele lor au fost cam boante.
  Tin cu ei de la CM din 86, de pe atunci am devenit un filogerman. Am vazut celebra finala cu Maradona si ce rau mi-a parut ca au pierdut. Am fost apoi cu Boris, cu Steffi, cu Bayern, etc.

  • Eh, asta nu ma deranjeaza prea tare, toate nationalele lu peste au imprumutat fotbalisti. Nemtii, elvetienii sunt la fel

 • Tin sa te contrazic,cel mai penibil jucator de la acest turneu final a fost Rat,daca nu ai observat noi in primele 2 meciuri am primit toate golurile de pe flancul stang si toti adversari avea zi libera pe partea aceea!

 • Ca nu-i suportam noi pe francezi asta e clar insa au jucatori super ok. apararea de care zici tu este formata 75% din jucatori de mare experienta , jucatori cu ani de zile in PL. Evra are 7-8 ani deM U, Kos este liderul aparatii lui Arsenal iar Sagna are ani de zile la arsenal si City. Sunt jucatori caliti care cand trebuie sa joace o fac f bine.

  • Ti-ai construit argumentul cu wikipedia. Crezi ca noi nu stiam unde joaca, ce fac? Asta nu inseamna ca nu-s penibili.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.