web analytics
Fotbal intern

Finala Cupei Ligii, o bătaie de joc!

Eu zic că mai bine retrogradează în liga a doua ca să nu mai aibă problema dată de faptul că joacă prea multe meciuri. Când îi văd cum plâng le-aș rupe o crosă pe tibii. Și circarului de Popa, dar și celorlalți inapți de la clubul ăla finanțat și din bani publici care se plânge că îi joacă mercenarii prea mult. Să îți bați joc de două competiții, Cupa Ligii și Cupa României, mi se pare absolut grețos. Mă pui să văd semifinale și finală cu un spectacol fotbalistic jegos prestat de niște amtori? Sau cum, o să vină să ne spună că ăștia care au jucat cu Astra și cu Dinamo sunt fotbaliști buni? Rupții ăștia, amatorii ăștia? Sper să retrogradeze, apoi să dispară!

Proștii ăștia nu pricep că ei există pentru că există public care, sub o formă sau alta, plătește. Și dacă eu, publicul, văd că în Cupa Ligii și în Cupa României apar astfel de impostori, astfel de rușini care își bat joc și care îmi oferă un spectacol de doi lei, s-ar putea să mă uit la altceva. Iar atunci circarul de Popa și cu amatorii lui vor trece să sape șanțuri și să asfalteze șosele ca să nu moară de foame. Așa cum, de fapt, ar trebui să se întâmple într-o viață dreaptă.

Voi vă dați seama că șchiopii ăștia au jucat cu amatorii (au avut 3-4 fotbaliști adevărați pe teren doar) pentru că ei trebuie să pregătească meciul cu PANDURII??!?!??!?!?! De asta și-au bătut ei joc de două competiții, ca să rămână în Liga 1 cu o victorie contra Pandurilor și să mai încaseze căpușele și lipitorile niște bani din drepturile TV, adică tot din partea noastră, a celor care vedem spectacolul asta execrabil.

Îmi pare sincer rău că Dinamo nu le-a administrat o rușine istorică. Bine, era greu dat fiind faptul că bucureștenii au jucat cu un club fără istorie, fără suporteri, doar cu bani din Primărie și mercenari de hrănit. Mă bucur pentru trofeul luat de Dinamo, la felul în care au fost finalul ăsta de sezon meritau să ridice ceva deasupra capului. Chiar dacă vorbim despre Cupa Ligii, o competiție pe care toți au demolat-o din cuvinte în trecut.

Câteodată îmi dau seama că sunt contemporan cu niște cretini ale căror performanțe sunt greu de imaginat. Eu înțeleg că suntem români de nu mai putem, dar să cânți TOT imnul național înaintea meciului în condițiile în care avem un imn extraordinar de lung mi se pare o prostie. Care e rostul? Să fie lumea plictisită timp de 10 minute în care unul țipă la microfon versuri pe care cei mai mulți spectatori le-au auzit pentru prima dată? Ca să ce?

16 comentarii

 • Tu, pseudo- jurnalistul lui Pește prăjit, ești o rușine pentru presa din România, așa de doi lei, cum e ea.

 • daca se mai indoia cineva ca banatenii sunt cei mai prosti romani cred ca s-a convins acum.

 • Comentariu plin de venin şi ură,fără a încerca un moment să înţelegi şi interesele celor pe care îi acuzi cu atăta vehemenţă.Imparţialitate zero!
  Halal articol,halal opinie ! Autor beton ! Şi spun asta cu tristeţe pentru că nu este corect cum abordezi problema.Ai încercat măcar o clipă să te pui şi în situaţia celor pe care îi critici cu atâta entuziasm ?

 • Voi sudistilor,ar trebui să faceți un campionat si sa jucați doar între voi.Voi miticii cu oltenasii.Cupa ligii este o competiție de 2 lei în care li se acordă șanse celor care nu prind echipa de baza.A spus o pres. Ligii ori ba Scutariule?

 • Poate ca e si vina clubului ca a avut neobrăzarea de a elimina atâtea mari echipe de Liga 1 ca apoi să abordeze premeditat finala cu un lot slăbit. Sau poate că și-a apărat interesele mereu, in speranța că la momentul disputării meciului nu va avea grija campionatului. Atunci când Poli s-a calificat în finală părea posibil.

  Dar n-am reușit și uzura mare la un club condus până in acest an cu fundul ne-a pus în această situație pe care nimeni nu și-o dorea. Se face mult tam-tam pe cât de slăbit a fost lotul, dar de fapt doar doi jucători (Haruț şi Bîrnoi) pot fi considerați rezerve. Dintre ceilalți, toți au jucat măcar 20 meciuri sezonul acesta pentru club – excepție portarul, Curileac.

  Atât au putut, dar asta nu șterge meritul de a fi ajuns aici. E vina lui Popa că a oferit prilej de scandal, fiindcă fără declarațiile melodramatice, voi specialiștii nici n-ați fi realizat că nu jucăm cu titularii.

  Unii au o gândire ciclică și memorie selectivă. S-a dat în Poli fără repaus două luni la debutul sezonului pentru că am avut tupeul să ne înscriem cu -14 puncte în locul Rapidului falimentar, zicandu-se că o facem doar pentru bani. Clar că banii au contat, fără de care acest club n-ar mai exista. A contat si că decizia de a ne permite să evoluăm in prima Ligă a venit după prima etapa, deși era evident că Rapid nu poate participa. A contat că pe cale de consecință am încropit un lot în orb. Iar acest lot a reușit cumva să scoată fotbalul pe nas specialiștilor, evoluând cu dăruire si pragmatism timp de aproape doisprezece luni.

  E totul sau nimic pentru această Poli, o echipa neiubită de presă, dar care adună cumva mai mulți spectatori in medie decât omonima mai romantică din liga secundă. E greu să admiți această realitate sau realitatea că Liga 1 are un format care dezavantajează net echipele din play-out. Poli, culmea, a primit onoarea de a disputa finala aceasta la Dinamo acasă, cu repus de trei zile inainte de un meci capital si după alt meci dificil de cupă. Să-mi fie cu iertare, când s-a jucat finala anul trecut? Mai vorbim de meritocratie în fotbal când lăsăm ipocrizia la o parte si cluburile sunt tratate cu măsură egală.

 • Acs Poli nu mai primeste “bani publici” din vara lui 2015 din cauza unui control facut de Curtea de Conturi care a stabilit ca nu e legal. Se bazeaza pe drepturi TV si sponsorizari.
  Si daca ar fi platiti din bani publici, nu ar fi singurii. Voluntari, Chiajna, CSMS Iasi, ASA Tg.Mures si altele sunt in aceeasi situatie. In Liga 2, 90% din echipe sunt in aceeasi situatie. Moare fotbalul daca nu baga bani autoritatile locale. Publicul pe care il invoci chiar nu ar mai avea unde merge…

  • acs recas primeste bani publici chiar daca “oficial” nu mai primeste! Crede-ma ca nu sunt putini banii ce ii mananca degeaba…

  • Publicul sa scoata banii din buzunar daca vrea sa mearga undeva! Chiar si cu 10 lei biletul publicul nu se inghesuie pe stadion.
   Arunci, in loc sa astupe gropi sau sa faca un sistem inteligent de semafoare, in numele interesului public, se directioneaza banii la fotbal.
   Daca fotbalul ar functiona pe principiul cerere-oferta, fotbalistii astia ar lua 800-1000 euro pe luna, maxim. Am avea o singura liga de fotbal de 6 echipe. Atunci s-ar indrepta iar echipele spre suporteri si acestia , dupa ce ar plati 20-30 lei pe meci, ar avea si dreptul sa ceara performanta.

 • Ai dreptate. In loc sa se bucure ca joaca cu un trofeu pe masa..incredibil.

  Legat de imn, chiar azi am vazut ca americanii au reusit sa faca show dintr-o competitie de crossfit (?!!) In care aleargau unii si bagau flotari. Noi nu facem show dintr-o finala…bagam tot imnu ala care devine greoi dupa primele doua strofe. Astia suntem. Sunt curios daca Adeplast o sa cotizeze anu asta cu banii pentru Dinamo, ca de publicitate au beneficiat slava domnului. Cu platile am auzit ca stau mai prost.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.