web analytics
Diverse

Filme și seriale #1

I-am pus #1 în față ca și cum e primul articol dintr-o lungă serie. Doar că, cel mai probabil, nu vor mai fi multe, căci mie îmi dispare cheful de a vedea filme și seriale pentru perioade lungi, lungi de vreme. Dar, până la acel moment, să vedem ce avem azi. Avem un mix, pentru că fie mi-a picat pe filme românești, fie vreau să mă folosesc de filme ca să îmi suplimentez meditațiile la limba rusă, fie vreau să mă flagelez cu limba daneză. So…

The Rain – serial danez, e pe Netflix

Cumplită limbă au oamenii ăștia. Danezii. În ciuda faptului că serialul ăsta (care are deja 3 sezoane filmate) te prinde rău de tot, limba e un obstacol major. E groaznic de neplăcută auzului. Meu, cel puțin. E un serial din care am văzut doar un sezon și jumătate, dar care te face să dai play după fiecare episod, e catchy. Ce mă surprinde e faptul că are o notă micuță, 6,3, pe imdb. Asta înseamnă fie că e dezamăgitor ultimul sezon, fie că pe imdb votează foarte mulți zambieni și scorul nu e relevant. Povestea e, că tot suntem în domeniu, despre un virus transmis prin ploaie. Virus fabricat de unii și folosit… veți vedea.

Arest – film românesc, pe Netflix

”N-a venit încă ziua în care să mă pot uita eu la un film cu Papi”, zice un prieten. Cinefil, de fel. E drept, e puțin ciudat că 9 din 10 filme românești sunt cu Alexandru Papadopol. Eu n-am o problemă cu el cât am o problemă cu faptul că multe filme românești se termină de parcă au rămas scenariștii fără cartuș la imprimantă. Însă Arest nu e din zona aia. Dialogul este la cote înalte, nu știu dacă sunt multe filme românești care surprind mai bine exprimarea reală decât Arest, fie ea și din perioada comunismului. Iulian Postelnicu joacă absolut extraordinar, nu știam nimic despre el, iar Papadopol face un rol atât de bun încât mă face să îl detest deși e victima în poveste. Merită, fără nicio îndoială.

Better than us – serial rusesc, pe Netflix

Serial cu un singur sezon și cu un al doilea care va începe să se filmeze abia pe la final de 2021. E rusesc, e o idee mișto, e filmat bine, chiar neașteptat de… americănesc. E tipul ăla de viitor nu prea îndepărtat pe care nu credem că îl vom trăi, cu roboți care să ne ajute, cu cipuri prin piele, cu multe ștouri. Pe mine m-a prins și l-am terminat relativ repejor.

To the Lake – serial rusesc, pe Netflix

Tot prin recomandare am ajuns la un alt serial rusesc bun de tot. Culmea, tot despre un virus. Are un singur sezon cu opt episoade, a lăsat loc de bună ziua pentru un sezon nou, și m-a făcut să îl văd aproape fără pauză, în zilele alea libere de Sărbători. Personaje complexe, poveste ciudată care devine tot mai ciudată, o țâță, un soundtrack cu melodii bune de tot, rusești și americane, e de urmărit. Unde mai pui că am citit că serialul a fost recomandat și de Stephen King, dacă vă impresionează informația asta cumva.

24 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.