web analytics
Fotbal intern

Felicitări Steaua și Astra! Hai să ne mai amăgim un pic

Microbistul român e parior. Nu tot, dar 90% dintre cei care mai urmăresc fotbalul din România o fac pentru că pariază frecvent. Și nu-i rău că pariază, rău e că judecă totul în funcție de rezultat și cu ochii în bilete. Doar așa îmi explic eu felul în care interpretează lumea ceea ce s-a întâmplat aseară cu Steaua și cu Astra. La ultimii, hai, mai puțin. Dar în cazul Stelei un om rațional nu se poate entuziasma, vicecampioana a fost penibilă 60 de minute și a câștigat pe niște sclipiri și pe fondul unor greșeli suspecte din apărarea turcilor, așa cum remarca și Panduru.

În condițiile astea, chiar și în condițiile astea, lumea visează cai verzi. Minunații jucători, fantasticii antrenori, batem tot, rupem, calificare! Felicitări Reghe, m$We contestatarilor! Memoria e precum cea a unui câine care dă din coadă atunci când îi dai o bucată de carne, chiar dacă până atunci l-ai alungat.

Mie-mi face plăcere să văd cum se amăgește lumea, mă hrânesc cu suferința proștilor. Dar dacă vrem să revenim pe calea cea bună soluția este să fim realiști, altfel nu ne facem bine. Și dacă suntem realiști o să vedem cum nivelul nostru, al fotbalului românesc, este îngrozitor. Cum Steaua putea să fie condusă cu 2 la zero la pauză de o echipă modestă și asta să nu fie o surpriză. Cum Astra trăiește pentru că are doar trei jucători foarte buni. Unul care pleacă la Steaua, unul care pleacă în China și unul care pleacă la pensie. Imaginați-vă Astra fără Alibec, Budescu și Teixeira.

Să nu ne amăgim! Sigur, e normal să te bucuri la victorii, însă trebuie să analizăm bine de tot situația și să ne dăm seama că victoriile noastre sunt excepții de la regulă. Iar regula este că am picat în lumea a treia a fotbalului și, cu pușcariile și cu insolvențele și cu blaturile din România o să ne ducem și mai jos. Că ne ducem!

Felicitări Astra și Steaua! Ați făcut pariorii fericiți!

foto: prosport

foto: prosport

2 comentarii

  • In sezoanele trecute cu Reghe exista o tactica sau era la fel, doar ca invingeau din entuziasm, conditie fizica, lipsa de adversari si valoare mai mare a jucatorilor de atunci? Ce crezi?

  • Stiu ca Sumudica e ultimul om, dar are priceperea lui in a aborda tactic si ca atitudine unele meciuri. Victorii sezonul asta la Plzen, Viena si West Ham sunt remarcabile cu echipa aia supraponderala si pensionara

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.