web analytics
Fotbal intern

FCSB va câștiga titlul fără antrenor, doar pentru că are jucători

Prin toamnă, dacă nu greșesc, am făcut un pariu la emisiunea ProSport Live cu moderatorul ei, cu Claudiu Giurgea. I-am zis de atunci că FCSB va câștiga titlul, eu nu văd cum un asemenea lot poate să dea chix chiar dacă are un antrenor care nu ar antrena, dacă lumea ar fi corectă, nici în Liga 2. În continuare cred că lucrul ăsta se va întâmpla, CFR Cluj este o echipă care joacă un fotbal neplăcut, dar de cele mai multe ori eficient pentru că Dan Petrescu cu asta se ocupă. Dar cu Dică n-ai ce face, el nici un secund bun nu poate să fie.

Să nu înțelegeți că mă urc cu picioarele pe CFR, că nu e deloc așa. Uite, celălalt antrenor, de exemplu. Dovada clară a faptului că România e construită pe ideea ”mergi pe burtă și o să fie bine”. Este sclavul perfect, v-am mai zis. Nu comentează, nu bâzâie, e nepriceput la meserie, dar duce sezonul până la capăt. Face doar prostii, a fost de lăudat în 3 meciuri într-un întreg sezon, în rest fie a fost salvat de vedete, fie a fost catastrofal. Îngrozitor antrenor. Câte meciuri au fost câștigate sau rezolvate pe final, pe execuții, pe inspirația fotbaliștilor? Câte?

Am văzut că sunteți pretențioși acum. Privitorii fotbalului românesc, unul de cea mai joasă factură la nivel mondial, s-au săturat de Budescu. Că nu e eficient mereu, că nu joacă 90 de minute la intensitate. Am râs, voi râde. Ăsta e fotbalistul fără de care, și nu cred că exagerez mult, FCSB era acum cu Dinamo, și-o dădeau în playout. E singurul, dar singurul jucător capabil să facă în orice secundă o chestie importantă. Ăsta nu poate să iasă, în 2018, de pe teren. În fine…

O primă repriză în care calitatea fotbalului a fost… groaznică? Eu nu înțeleg cum vede Dan Petrescu acest sport, nu are cum să nu îți pese absolut niciodată de aspectul estetic. Indiferent de numele echipei pe care a antrenat-o, jocul a fost mereu unul urât, doar la rezultat. Dar, uitându-mă la profilul microbistului din ziua de azi, s-ar putea ca asta să fie soluția. Oamenilor le pasă doar de trofeu și de biletul la pariuri.

E o chestiune de gusturi, ca să rămân la subiectul fotbalului urât. Sunt unii oameni care jubilau când Inter elimina Barcelona din semifinalele Ligii cu un fotbal aproape grețos. Sunt oameni care apreciază mizeria pusă în teren de Mourinho. E dreptul lor, desigur. La fel și cu CFR. Nu pot aprecia jocul ăsta, nu sunt de acord cu logica lui Petrescu, e dreptul meu, desigur.

Și dincolo de fotbal, gesturile. Grețoase și ele. Era minutul 2 și Dan Petrescu zicea deja că n-a văzut în viața lui așa ceva. Evident, la adresa arbitrului. Evident, nu se petrecuse absolut nimic. Prin repriza a doua, când Omrani a marcat un gol dintr-un ofsaid evident, Petrescu a sărit cu toată banca să protesteze. N-aveau cum să vadă din locul în care erau, dar ei așa sunt obișnuiți, să vadă scandal. Repet, asta dincolo de faptul că a fost ofsaid mare!

Coregrafia (le tot spun coregrafii, deși înțeleg că nu-i tocmai termenul corect) PRA a apărut pe net cu jumătate de zi înainte de startul jocului. A ieșit bine comanda, desenul e reușit, se vede că a fost făcut de profesioniști în așa ceva. Dacă n-ar mai fura cântece noi ale steliștilor, totul ar fi bine. Ah, trebuie să remarc curajul lor de a înjura într-un mod grotesc ”galeria Dinamo”. Căci e curaj. Ei trăiesc în lumea în care lucrurile astea se asumă. Și trebuie să ai cum, cu ce să îți asumi atitudinea războinică.

7 comentarii

 • Petrescu e clar ultimul om, o mizerie, nici nu l-aș include la categoria oameni, dacă regulamentul ar fi aplicat ar fi trimis în tribună in primele 5 minute ale fiecărui meci început pe banca.

 • Imi place sa cred ca totusi Petrescu ar orchestra altfel jocul echipei intr-un campionat de prima mana si avand la dispozitie jucatori de clasa. Postura in care vine el mereu in Ro este de a alcatui o partitura castigatoare cu mijloace mediocre. Spun asta pt ca l-am respectat enorm ca fotbalist, asta in primul rand; de asemenea cred ca in campionatele serioase se tine cont de un anumit nivel, de spectacol sau mai bine zis de respect pt “consumatori”. Trebuie sa dezvolti jocul, nu sa-l distrugi. Mai ales sa simulezi comotii la honca tot meciul e de-a dreptul e rahat. Greseste mult Petrescu, e adevarat. E si cam dictator cu jucatorii, asta stiu inca de cand era la Urziceni dar si faptul ca nu-si poate stapanii manifestarile alea isterice de pe margine. Cred ca greseste pastilele.
  De fcsb nu mai sunt prea multe de zis. Alibec si Budescu sunt tilt-ati de conducere. Cel putin Budi se vede ca nu mai e “acolo”, mai ales dupa ce l-au tot sfintit si p-asta in ultima vreme alde MM si Gigi.
  Nu stiu cu pot sa dea unii verdicte cand mai sunt 9 puncte in joc. Cand Viitorul si Craiova joaca un fotbal atat de incisiv. Si nici Astra si Iasiul nu-s de colo… Campionatul se joaca si pot fi mai multe rasturnari.

 • Fara suparare! Dar in prima parte lauzi lotul lui FCSB ca pot castiga campionatul fara antrenor iar dupa spui ca FCSB sta doar in Budescu?

  • Iti scapa nuantele. Spun doar ca e unicul de pe teren capabil de ceva spectaculos, inedit, special in orice moment.

 • In prima mansa a semifinalei de Ucl in 2010 a fost 3 1 pt Inter,in conditiile in care Barca a avut 1 0.

 • scuti, ce mai conteaza jocul daca bati… de ar fi si la noi asa, sa jucam cel mai naspa fotbal si sa luam titlul… nu m-as supara :))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.