web analytics
Fotbal intern

FCSB și-a luat briceag

Știu, e prost titlul, dar era la îndemână. 🙂

CFR Cluj reintră în lupta pentru titlu (în viziunea unora, în viziunea mea nu ieșise niciodată) după ce bate cu 2-0 pe FCSB. Sigur, nu mă aștept să fie o înfrângere acceptată. FCSB a avut un penalty la hențul lui Camora în start, a avut ocazii, o bară, nu a fost victimă. În același timp…

  • FCSB e echipa cu doi fundași centrali de desene animate
  • FCSB e echipa cu un portar care niciodată în carieră n-a făcut un meci foarte bun, să își salveze echipa
  • FCSB e echipala care joacă 0. Popescu. Atenție, Zero Popescu. Octavian e mic și e bun.

La CFR e un alt stil, bănuiesc că e limpede. Nu se mai joacă atât de urât ca pe vremea lui Petrescu Dan, însă nu știu cât de mult îi avantajează pe ardeleni noua ipostază. Ok, acum le-a mers, să vedem dacă o să mai meargă. Însă tot vorbeam despre defensiva slabă a oaspeților din Popești, uitați-vă cum se apără CFR ca să aveți un reper în materie de defensivă.

Istvan Kovacs are probleme cu nervii. Eu înțeleg că sunt intrări dure câteodată, dar nu poți da galben la fiecare fault la care victima țipă un pic mai tare. Nu e asta recomandarea UEFA, nu e ăsta spiritul jocului, nu pricep de ce procedează așa. Și nu de acum, de ani de zile. Ușurel, tată!

Cred că am scris fix după primele etape. FCSB nu va mai fi victima celor care se bat la titlu. Nu și sezonul ăsta. Doar că e imposibil de anticipat parcursul unui club fără o strategie clară. Dacă te uiți de la mijloc în sus spui că vor dudui tot. Dacă îl vezi pe Miron, dacă îl și mai urmărești 2-3 meciuri consecutive, îți dai seama că parcă oltenii și ardelenii au o șansă.

Fiți amabili, Olimpiu Ronaldo Moruțan când începe să joace fotbal? Că îl aștept să rupă norii încă de când l-a transferat FCSB, amintiți-vă, din postura de rezervă la FC Botoșani. Că nu mai prindea echipa acolo de bombardier mare ce e. Mi-a plăcut foarte mult felul în care a gândit lovitura liberă din minutul 87. Se vede talentul de la o poștă, poșta aia la care s-a oprit mingea, undeva în Turda.

Ah, mă bucur că l-am luat pe Camora la națională. E un câștig mare, joacă tot mai bine. E de viitor!

3 comentarii

  • Daca nu ia titlul sezonul asta CFR 1907 Cluj-Napoca intra in niste probleme economice grave, mai ales ca nu prea au jucatori vandabili… Pe de alta parte ar fi interesant sa raspunda Kyros Vasaras si Istvan Kovacs la urmatoarea intrebare: De ce gresete de fiecare data cand arbitreaza FCSB, Istvan Kovacs greseste NUMAI impotriva FCSB, mai ales in meciurile cu CFR 1907 Cluj-Napoca ??? Intreb asa ca microbist.

    P.S.: Imi aduc aminte de un meci pe la Targu Mures cu jucatori calcati pe cap si luati cu targa de pe teren in care agresorii nu au primit nici macar cartonase galbene, plus multe altele, mai ales cele cu CFR 1907 CLuj-Napoca…

  • Asa cu doi fundasi de desene animate CFR s-a aparat mai rau decat UTA cu FCSB… Au avut nevoie de Istvan Kovacs ca sa ii bata pe FCSB, CFR a avut 3 suturi pe poarta tot meciul din care unul din ele a fost un penalty, iar celelalt doua au fost cele doua faze in care Costache a scapat unu contra unu cu Vlad din care una a scos-o Vlad si aceste doua faze fiind doua pase gresite ale celor de la FCSB interceptate de Costache nu faze de poarta construite de CFR… Pe aceleasi tip de desfasurare meciului putea castiga orice echipa din Liga 1 in fata FCSB (incluzand erorile de arbitraj). De ce oare cand arbitreaza pe FCSB de fiecare data greseste numai in defavoarea lor acest Istvan Kovacs ??? La momentul actual nu avem nici o echipa cu fata de cupele europene care sa merite sa ajunga macar in grupele Europa League. P.S.: Ai dreptate, cel putin Miron este caricatura pentru o echipa cu pretentiile celor de la FCSB…

    • Ma rog, pretențiile fcsb. Pretentiile fcsb sunt locul 2, cel mult, si turul 3 preliminar in Europa League an de an. Deci poate ca Miron nu e prea slab pentru asta.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.