web analytics
Fotbal intern

FCSB Becali > FCSB Teja

Ca să nu ziceți că sunt eu rău. Gigi, înainte de meci: ”Fără Stoian, fără Rusescu și fără Planic”. Cum începe Teja? Păi, fără Stoian, fără Rusescu și fără Planic! Gigi zice că îl vrea pe Matei titular. Ce face Teja? Matei, titular! Acum, discuțiile sunt inutile, bănuiesc că nu e vreunul suficient de naiv încât să creadă că e o coincidență sau că Teja a gândit fix la fel, fără să ia act de ordinele lui Gigi.

Cer e că echipa de azi a jucat incomparabil mai bine decât echipa de la Călărași. Nu știu dacă de la schimbări, știu doar că Pintilii este la orice oră, chiar și după jumătate de an de pauză, un mijlocaș central mai bun decât Nedelcu + Filip + Zero Popescu + Ovidiu Petre. În Liga 1, în clipa de față, doar Nistor să fie mai bun. Poate. Doar că Pintilii vine după jumătate de an de pauză.

Apropo de buni. Mi-a trimis cineva, acum vreo două luni, un print cu o postare pe un grup de fb al fecesebiștilor. Acolo, într-o limbă română aproximativă, o primată se declara nemulțumită de niște jucători. Între ei, Benzar. Scria primata cu pricina că Benzar e cel mai slab fundaș dreapta din istoria acestui club, adică din ultimii 15 ani. Deci nu e doar prost, nici la fotbal văd că nu se pricepe fecesebistul cu pricina. Benzar are, ochiometric, cel mai mare procentaj de centrări bune din Liga 1. E mai bun decât ce a avut FCSB în ultimii ani acolo atât defensiv, cât și ofensiv. Fix lui Benzar să îi reproșezi lucruri? De fapt, Benzar e cam cel mai bun fundaș dreapta din România în acest moment, peste Manea. Manea e o idee mai ok defensiv, de acord. Dar ofensiv, jucătorul lui CFR nu se compară cu Benzar. Nu există discuție. În seara asta are 2 pase de gol, Hora și Teixeira, plus încă o centrare de gol, aia la Hora din prima repriză, ratată ușor de atacant.

Exact cum spuneam azi la emisiune. Să îl joci pe Florentin Matei în zona aia de teren mi se pare o crimă împotriva umanității. Săracii, antrenorii din fotbalul românesc sunt atât de traumatizați, atât de bătuți de soartă și hărțuiți de niște patroni analfabeți cu impresii de lorzi, încât fac orice doar să fie safe. În mod normal, Matei trebuie să îl scoată de pe post pe Tănase. Sau pe Coman, hai. Dar cum să faci asta? Păi mai dă PSG 80 de milioane pe Tănase? Nu mai dă…

Revenind și concluzionând. Profitând și de niște slăbiciuni uriașe ale oaspeților, în special la jocul defensiv, în special pe stânga, culmea, pe atacuri poziționale, FCSB a câștigat meritat și fără probleme majore. Nasol pentru ei e faptul că a mers varianta ordonată de Becali, iar asta îi alimentează și mai mult boala omului care creditează clubul.

În tribune, spectacol ca de obicei. Sibiul a dominat atmosfera aducând pe Arena Națională 20 de oameni. Atât! De partea cealaltă, PFTB (Peluza Florin Tănase dă Bani), una formată din copii de 13 ani care rup Snapchatul în două înainte de meci cu selfieuri în care își arată hanoracele negre și ochelarii de soare, nu a existat.

7 comentarii

 • Ce as putea sa completez ar fi sa subliniez un fapt pe care l-am mai scris aici acum câteva săptămâni bune: anume ca Benzar are (avea) nevoie de un finalizator mult mai mobil si exploziv care să-i valorifice centrarile, sa “ia fatza”. Bizonul doar cu un anume plasament inteligent si cu masivitatea lui nu era de ajuns. Se vede ca Hora se “pupa” cu Benzar, se inteleg de minune. Benzar a fost omul meciului. De asemenea mi-au placut un-doi-urile, jocul dintr-o bucată, ideea asta de joc o astept de un secol. Bineînțeles Pintilii e Pintilii!
  Una peste alta s-a putut vedea fotbal, cel puțin 30 de minute. Bine, si sibienii slabi. Cel puțin căpitanul lor ziceai ca-i blat cu Gigi. Au avut totuși momente bunicele în care au pus ceva presiune si chiar s-au jucat cu câteva ocazii. Pt ca băieții de la FCSB se resetasera. Până si Becali a remarcat că-si cam băgarea pl.

 • De abia astept sa stearga pe jos si cu asta, cu Teja.
  Pic de compasiune nu merita, asta merita toti care accepta sa lucreze in asemenea mizerie.
  Dar vorba aia, sclavi sunt destui la coada sa vina la fcsb, sa vina la “nea gigi”.

 • Benzar a fost omul meciului: 2 pase de gol plus participare activa si la celalat gol, a mai fost chestia ca pe partea aia a fost Sergiu Popovici, un fotbalist pe care nu l-a dat degeaba afara Rednic. Coman nu l-am vazut niciodata sa alerge atat, o fi mancat Purina Gourmet inainte de meci. Plus… bulanul ca au facut 2-0 repede in primele 20 de minute si Sibiul a fost obligata sa se deschida, le-a fost distrus orice plan de meci.
  Nu tin cu Dinamo, sunt stelist, dar mi-ar placea sa intre Dinamo in playoff sa rada Rednic de analfabetii functionali din fotbalul romanesc cu jucatori liberi adunati in graba in pauza de iarna, sa le arate un profesionist acestor amatori din fotbalul romanesc ce inseamna sa te pricepi cu adevarat la fotbal.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.