web analytics
Fotbal intern

FCSB, acest Seria 7 cu eleron, sticker cu ”noroc” pe lunetă și cruciulițe în parbriz

Fanii lui Dică, îmi dați dreptate acum sau așteptați până când va fi dat afară? E uluitor ce face omul ăsta din lotul FCSB-ului, uimitor! E fix genul de nepriceput care își ia Seria 7 și îi pune eleron, îi aplică stickere, își blindează parbrizul cu cruciulițe, îi pune bandă luminoasă în jurul stopurilor. Risipă, bătaie de joc, atentat la bunul gust. Contra unei echipe precum cea a CFR-ului trebuie să ai 3-0 la pauză când ai fotbaliști precum cei din lotul FCSB. Mai greu e cu Viitorul, cu Astra, cu Iașul, cu echipe care mai au ceva spirit ofensiv sau fotbaliști care vor să joace, care mai încearcă ceva. Dar ce să facă Dică? Să aștepte să o lovească Budescu sau să o împingă Gnohere.

Legat de penalty, am două probleme. Prima, că nu reușesc să văd (în 2018, când unii trimit mașini pe orbită) o reluare clară. Samsung scoate telefon care face super slow motion la 1080p, dar cine produce meciurile pentru Liga 1 n-are reluări. În fine, eu tot pe umăr văd mingea. Dar se pare că e mai puțin important, Ion Crăciunescu și Cristi Balaj au spus că nu se dă penalty. Și au argumentat, mingea e acoperită de Culio, Benzar nu duce mâna spre minge, ci vrea să o retragă, dar nu are timp. În fine. N-am văzut a doua fază, însă înțeleg că a fost un penalty la Pintilii cu Deac.

Pintilii eliminat degeaba, aia n-a fost niciodată fază de cartonaș roșu. Peteleu ia ușor două galbene, eliminat degeaba. Câte i se mai permit lui Hațegan, acest distrugător de vise peste hotare, împachetat ciudat drept arbitru de top. Omul e mort, pilaf, zero.

CFR joacă urât, nu știu dacă poate mai mult și doar asta vrea, însă iată că e util jocul. Dan Petrescu, antrenorul, n-are scrupule. El vrea CV, vrea să revină în China sau în Bahrein, așa că bagă material la zid ca să ia titlul. Cine credea că poți lua un titlu cu Mureșan și Hoban, cu Bilel și cu Culio?

Alibec nu a făcut nimic, Budescu joacă singur, Dani Mocanu… Dani Mocanu n-are ce căuta acolo, dar așa e când îți face finanțatorul echipa și când ești preș, nu te poți opune. Revenind. Budescu… Ce vorbești, frate. Altă galaxie. Vă dați seama dacă avea cu cine?

În toată nebunia care e în jurul FCSB, mi se pare că se poate pierde un pic din atenția asupra lui Man. Mi se pare unul dintre jucătorii cu cea mai rapidă și serioasă creștere de valoare. Dintr-un puști slab și disperat s-a transformat într-o bandă matură, cu joc solid, cu cel puțin două soluții atunci când mingea îi ajunge la picior.

Emil Grădinescu, după un comentariu în care își trage mucii și horcăie, are un alt comentariu în care descrie apărarea gazdelor drept ”cvasiinexpugnabilă”. Tare? Apoi i-a zis de trei ori ”Bălgrădean” lui Țucudean. Apoi a zis că Emanoyl Coolyo trebuie să stea mult pe la dușuri, că i-a intrat iarbă în anumite părți ale corpului.

2 comentarii

  • Corect comentariu. Exact punctele astea le-am bifat si eu. Se filmeaza meciurile din liga 1 de parca suntem la festivalul de film independent; parca-i filmat din mana, te ia ameteala si boreala… Arbitrul – un smecher prost. Maniera de arbitraj ca in anii ’90. Nu cred ca ar fi influientat rezultatul daca lasa “rosiile” in buzunar, ambele. Penalty ca ala nu se mai da de un car de ani, nici in curtea scolii. 1 ca-i vine in umar si 2 ca nu e intentie, Benzar fiind mascat dar si derutat de adversarul care sare in fata lui si “fenteaza” cum ca ar lovi mingea cu mana. Singura circumstanta e ca totusi respinge mingea schimbandu-i traiectoria. In plus Hategan s-a tot interpus pe traiectoria balonului de ziceai ca joaca la marcaj la CFR. Dan Petrescu omoara fotbalul iar Dica crede ca e la Divizia C, zapaceste o echipa intreaga, el sau Gigi. Ii muta ca la fotbal cu nasturi, inventeaza posturi noi pt fiecare fotbalist si face rocada ca la sah. Alibec e scos din forma de tot, Gnohere e cu bulanu’ la gol. Pe langa Man l-as remarca totusi si pe Planici care ramane singurul import fericit al echipei de multi ani. Are sange sarbul si a acoperit foarte bine multe spatii, a venit in atac, iar la gol a recentrat perfect. Da, si ar mai fi Balgradean pe care nu ca il remarcam neaparat dar macar nu mai stam cu morcovul la fiecare minge in careu ca la copilu’ ala.

  • Ai jucători cu nume și foarte inteligenți care poate sa scoată om din joc și aici mă refer la Ionita, Mailat, Costache, și tu joci cu Omrani și dead culio , a ucis și asta fotbalul la fel cum face Așa zis ” The special one” o primă repriză urâtă doar o ocazie în min 34. Și alibec omu e pușcărie parca a jucat vreo 10 sezoane la inter și acum doar figuri. Slab slab. Multa gargara pt nimic

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.