web analytics
Fotbal intern

Farsa cu Gnohere la FCSB și situația dificilă din prezent

În purul stil becaliescian, transferurile pe care le face FCSB sunt fără o logică solidă. Nu proaste neapărat, nu mă înțelegeți greșit, ci doar fără logică. După ce a suferit ca fraieru’ jumătate de an într-o Liga 1 deplorabilă doar pentru că nu a avut un atacant, Becali a scăpat ca vaca-n lucernă și și-a luat acum doi. Pe Denis Alibec și pe Harlem Gnohere. Problema? E! Sigur, o să spuneți că Alibec e mai valoros, însă nici Gnohere nu e fotbalistul care să vină rezervă. În ciuda faptului că se dezic acum de el, dinamoviștii îl aveau om de bază pe criterii sportive, treaba cu el s-a stricat atunci când a apărut cearta cu Andone.

De ce zic că transferul e fără logică? Pentru că ți-ai adus un titular care să fie rezerva lui Alibec, în primul rând. Reghecampf nu va schimba niciodată voit acest 4-2-3-1, deci Alibec și Gnohere nu vor juca împreună decât dacă își bagă Becali coada prea adânc. Asta înseamnă că rezerva unui super bine plătit Alibec va fi un alt super bine plătit jucător. În al doilea rând, mi se pare că Gnohere ocupă acolo un loc de pe urma căruia puteau profita cel puțin doi dintre fotbaliștii tineri și cu perspective. Dennis Man și Florin Tănase nu vor putea vreodată să joace în locul lui Alibec atunci când va fi nevoie de înlocuire pentru că există Gnohere, om de 15.000 de euro pe lună. Și atunci când vor juca ei? Tănase în spatele vârfului și Man când obosește De Amorim?

Singura explicație pe care o găsesc eu pentru transferul lui Gnohere este cea pe care am auzit-o doar la stadiul de zvon de multe luni. Adică faptul că Becali și francezul erau înțeleși și semnați de foarte, foarte multă vreme. Cam de cu o lună înainte ca Alibec să își dea acceptul, motiv pentru care transferul nu a mai putut fi anulat. Pentru ca dinamoviștii să nu se răscoale, totul a fost ținut secret, însă Negoiță și Becali se înțeleseseră pentru trecere încă de prin septembrie. Dacă nu se înțelegeau înainte de finalul lui octombrie, atunci când a semnat Alibec, Gnohere nu mai ajungea la FCSB.

2 comentarii

  • Gnohere e Alibecul de peste cativa ani, ai batran, tot supraponderal, castiga foarte multe dueluri pentru minge, fuge cu adversari in spate, doar ca el e mai uzat.
    Deci avem doi Alibeci sau doi Gnoherei, unul alb si tanar si celalalt negru si batran.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.