web analytics
Fotbal intern

Fără retrogradare din L3. Baraj în trei pentru promovarea din L4!

Într-o discuție care a avut loc de dimineață între Răzvan Burleanu și conducătorii AJF-urilor au fost stabilite cele ce urmează să fie puse în practică la nivelul fotbalului din ligile inferioare. Propunerea președintelui FRF a fost ca din liga a treia să nu se retrogradeze, iar cele cinci serii să se transforme în serii de câte 18 echipe.

Asta înseamnă că vin 15 echipe din liga a patra. Barajul de promovare din L4 în L3 nu va mai fi disputat ca până acum. Vor fi mini-grupe de câtre trei echipe (probabil primul loc din seriile a trei județe), iar câștigătoarea va promova. Și echipele de pe locul 2, cel mai bine clasate, vor urma să fie incluse într-un calcul de promovare, pentru că va rămâne un loc liber. Deci multe echipe de pe locul 2, fără șanse la primul loc în L4, vor putea spera la promovare dacă au punctaj bun.

E vorba, mă gândesc, despre cel mai bun loc 2 din toate mini-grupele barajului. Așa are mai multă logică.

Răzvan Burleanu estimează că 15 iunie e data la care fotbalul din L4 și-ar putea relua activitatea, adică antrenamentele. Barajul s-ar putea juca undeva la începutul lunii august, în primul weekend din luna august.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.