web analytics
Fotbal intern

Fără nume, fără titlu, fără antrenor

O să fiu înțelept și moderat. Ok, nu îl mai critic pe Dică, oricum e degeaba. Și critica, dar și Dică. Dar eu o văd astfel. Dacă pregăteam meciul ăsta, luam în calcul drept componentă esențială starea jalnică a gazonului. Și, cu concluzia că nu se poate juca pe jos, acționam în pregătirea jocului. Și alegeam fotbaliștii care au calitățile necesare unui astfel de joc. Sau, na. Poți să stai să agăți puștoaice pe net toată ziua, mai bei o bere cu MM, mai ascuți o melodie și trece timpul.

E greu de crezut că CFR se mai încurcă, însă nu subestimez puterea lui Dan Petrescu de a nenoroci o echipă. Așa că totul rămâne deschis. Însă dacă pierde titlul, FCSB trebuie să îl dea în judecată pe Dică. A fost furt, devalizare.

Exprimarea fotbalistică a fost de cea mai joasă speță, ca să citez din pârnăiași. Asta fără să fie vina fotbaliștilor, câte unii foarte buni în ambele echipe, dar cu gazonul ăla n-ai ce face. Dacă Iașul a jucat ”ce știe”, mi se pare că FCSB nu e capabilă să iasă din rutina tactică pe care a antrenat-o Dică de la începutul sezonului. E o echipă previzibilă care, dacă nu poate specula momentele în care valoarea jucătorilor face diferența, atunci suferă groaznic.

Unul dintre motivele pentru care vreau ca Becali să iasă din fotbal și să nu se mai întoarcă vreodată a fost vizibil la pauză. Atunci când Dragoș Nedelcu, anunțat că trebuie să intre, era terminat. Era în transă, îl consolau Gnohere și cu Junior Morais de parcă fusese eliminat după două autogoluri. Băiatul a fost distrus psihic de un individ pentru care respectul se măsoară după anii de pârnaie sau după numărul de hârtii de 500 de euro lipite pe fruntea călugărilor de la Muntele Athos.

Un alt motiv pentru care vreau să dispară, că sunt vreo 344, e obiceiul jegos, nenorocit, prin care ”umblă” la adversari. Vă dați seama ce se va vorbi acum despre Qaka, după ce omul a fost eliminat, nu? Că a vrut să se pună bine, să ajute când a văzut că FCSB nu poate bate.

În cazul în care n-ați fost niciodată în Iași, vă spun eu că stadionul e într-o zonă superbă. În Copou, mult verde în jur, Universitatea Alexandru Ioan Cuza în zonă, clădiri mișto, copaci. Și în tot decorul ăsta e un stadion care n-are gazon, are smocuri de iarbă de grădină din Mizil, combinată cu dâmburi și gropi. E horror, e o rușine.

Cine spunea, domnule, că Emil 1904 Grădinescu nu e un om rezonabil? 😀 Azi a dat-o cu ”fosta Steaua, actuala FCSB”. Bine, i-a mai scăpat de 500 de ori și ”Steaua”, dar a zis azi mai mult ”FCSB” decât în ultimul an. Se vede că îi face plăcere uriașă să spună FCSB. Cică: ”Îmi cer iertare dacă pronunț Steaua, obiceiurile vechi se uită greu”.

9 comentarii

 • Cu Nedelcu chiar e f bine ce se intampla… omul a refuzat FCSB prima data si am zis “uite in sfarsit un caracter” dupa care la nici 2-3 sapt a acceptat.

  Pe langa chestiunea de psihic slab, cred ca e vorba si de o inteligenta deficitara (sa ma exprim mai frumos). Vezi ca acolo se termina jucatori pe banda rulanta, vezi ca e o echipa antrenata de finantator, pt un pumn de bani la 20 de ani alegi sa iti compromiti cariera…
  La 20 de ani e facut pilaf de antrenor, ii prevad soarta lui Gabi Iancu.

 • Iasi avea 1 punct din 7 meciuri in playoff. A trebuit sa vina FCSB ca sa obtina si ei prima victorie.
  Nu ma asteptam, am pierdut la pariuri. 🙂

 • Nu stiu daca e o idee buna sa-l dea in judecata pe Dica… La “palmaresul” pe care-l are cu Steaua, nu-i dau prea multe sanse SC FC Fcsb SA… Cat despre rezultat, nu pot decat sa ma bucur. Imi pare rau de jucatori, de Dica (n-o fi el mare antrenor, da’ nu are un caracter rau), insa bucuria de a-l vedea pe Mihai Stoica fara cuvinte si de a-i vedea privirea pe care o avea semi-analfabetu’ puscarias in copilarie cand pierdea o oaie… NEPRETUITA!

 • Nu vreau sa fiu rau si nici nu am o rivalitate cu ei, dar clubul FCSB ar trebui sa inceteze sa mai existe. Eu cred ca li se trage si de la faptul ca ei nu stiu cine sunt, nu au identitate, pentru ce/cine joaca ei? Sa o ia de la zero, sa se reinventeze, ca un club nou cu un nume normal, cu sediul din Berceni si sa stie si baietii aia pentru cine joaca. Cat pot sa o mai tina cu Steaua? Nu dezbat daca e corect sau nu, dar oricum ar fi e o decizie si trebuie sa si-o asume si sa faca ceva in privinta asta.

  E greu de privit si de digerat…fecesebe…fecesebisti… puneti-va frate un nume odata :)) FC Bucuresti…FC Sport…dar sa fie ceva

 • Cea mai buna “presa”…din ultimii 10 ani din tot sportul romanesc.
  Scurt si la obiect.

 • Ar trebui sa scrii o carte despre tot ce inseamna FCSB, de la conducere, la jucatori si pana la supor- *cough* susținători (inclusiv aia de pe Facebook, pe ale caror profiluri vezi scris mandru “Stricker la FC Steaua Bucuresti”, dar pe care, daca ii iei din scurt, nu doar ca nu stiu sa-ti zica trei jucatori de la echipa, dar mira-m-as daca stiu sa-ti spuna cat fac 2+2). Le zici prea bine, omule!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.