web analytics
Fotbal intern

Fapte, nu bârfe de pe Calea Turzii

Mi-a fost atrasă atenția, mie și altor oameni din presă, că Florin Talpan a reclamat către MApN faptul că Asociația Steliștilor 1947 folosește însemnele Stelei pe programul de joc pe care îl distribuie gratuit.

Pentru că ”atenția” mi-a fost atrasă de un simplu fan, printr-un mesaj pe Facebook (mesaj pe care l-au primit mai mulți oameni din presă), am încercat să iau legătura cu părțile în cauză pentru un punct de vedere.

Am scris materialul doar cu poziția AS47, asociația fiind cea care mi-a răspuns printr-un comunicat trimis pe internet, în numele… AS47, nu în numele unui membru.

Florin Talpan a reacționat târziu. Dar mi-a confirmat toate (repetăm, TOATE) lucrurile pe care le-am publicat. Da, i-a reclamat! Da, i-a reclamat când a văzut că apare promo pentru ”Națiunea Stelistă”. Da, știa că AS47 folosește însemnele Stelei de o grămadă de timp, dar a făcut-o doar acum din motivul menționat mai devreme și pentru că ”există o ruptură între noi”.

Florin Talpan mi-a confirmat că tot ceea ce am scris e adevărat, urmând să revină, când va putea, cu o reacție pe subiect. Repet pentru idioți. Nu a contestat nimic din ceea ce am scris, niciun cuvânt, nimic. Bună seara, bună seara, toate bune!

A doua zi dimineață, vineri adică, un coleg a fost sunat de Talpan cu rugămintea de a publica în ProSport ceea ce ar fi trebuit să fie un ”drept la replică”. Dreptul la replică era, în fapt, un articol scris pe un site care nu contează. Nu sunt texte asumate, sunt texte publicate în funcție de evoluția proceselor lui Talpan. Foarte bine că se întâmplă așa, dar site-urile de tipul ăsta nu pot oferi ”drept la replică”. Dreptul la replică trebuie asumat.

Revenind către Florin Talpan, aflu în primă fază că nu el i-ar fi provocat pe cei doi inși de la site-ul cu pricina să scrie, să scrie și împotriva mea. Ulterior, lucrurile n-au mai fost atât de categorice din partea lui. El i-a sunat, el le-a spus despre ce e vorba, el le-a dat ”de scris”. Nu există dubii.

Și acum, comentarii:

Nu există nicio răscoală, nicio ruptură între fani. Sunt fanii Stelei și sunt niște amețiți care scriu sub protecția anonimatului la un site de pe un laptop din Cluj. Amețiți care, la început de ianuarie, mă sunau în încercarea de ”a gasi soluții pentru luptă și să facem pace”. Le-am explicat că nu sunt taliban, că nu există războaie altele decât cele din capul lor, că eu nu sunt implicat și nu văd tabere, că nu au răbdare, că scriu tot ce le dă Talpan, că audiența lor e irelevantă. Desigur, le-am dat și dreptate unde aveau dreptate. În special când reclamau starea presei.

Florin Talpan își face treaba bine, dovadă fiind procesele. Dar asta nu îl califică drept autostivuitor, vorba recent încarceratului. Boroi era rău. Petrea era rău. Bixi e rău. Lăcătuș e rău și trebuie demis. AS47 face rău. Peluza face rău. Totul e rău, nimic nu merge cum trebuie. Nu zic că nu are dreptate în multe cazuri, dar plânsul aiurea pe termen lung nu produce nimic bun. Și cred că cel mai bine e ca fiecare să își facă partea lui de treabă cât poate de bine. Pentru că pe partea lui de treabă, Florin Talpan merită 10, mărire de salariu și alte beneficii. Dacă ar rămâne doar acolo…

Pentru cine are îndoieli cu privire la activitatea AS47, cred că invitația de a verifica totul e deschisă. Sunt chestii publice, iar simplul fapt că ai o asociație care ți-a sponsorizat echipa și care a cumpărat drepturile TV pentru televizarea partidelor echipei mi se pare un lucru extraordinar de tare, ieșit din comun pentru România.

În rest, pompino picant. Au la Fornetti!

15 comentarii

 • Lasa-l, ba, pe Talpan sa fie presedinte la club! Sa reprezinte clubul cu mandrie la turneele cu surorile TSKA Moscova, TSKA Sofia, Steaua Rosie Belgrad. Va place de el cand castiga procesele, dar cand sa manance si gura lui sunteti impotriva!! 🙂 🙂 🙂

 • Razvan spui numai prostii. Fara Boroi sau Petrea echipa nici nu ar fi existat(fara AS47 echipa ar fi existat doar pe hartie-vezi 2015).
  Lacatus a mai facut si ceva performante pe la Steaua(actuala FCSB- vezi victoria impotriva Galatei), pe la Vaslui. Talpan e un sarpe…. lupta ca sa fie promovat. Fara Boroi, Talpan nu ar fi miscat un deget. Poate nu stiai dar Talpan a fost batut de fica lui Argaseala pe unde l-a prins.(de fica lui Argaseala in plm). Noroc cu casa de avocatura ca astazi acest subiect ar fi fost inchis.
  Dupa cum am scris mai jos: desi sunt fan FCSB iti pot spune ca acel mesaj ar fi trebuit afisat intai pentru voi si mai apoi pentru noi.

 • 1.Boroi, Petrea si catelusul Pixi sunt disperati ca marca Steaua sa se intoarca la cioban.
  2.Lacatus e zero ca antrenor si manager.
  3.AS47???
  4.Talpan de ani de zile lupta de unul singur pe toate fronturile si ar merita mai multa sustinere din partea suporterilor adevarati ai Stelei pentru ca fara el CSA-ul si MAP-ul nici macar nu ar fi incercat sa recupereze marca.
  Va convine sau nu Talpan reprezinta singura solutie pt CSA ori poate vreti sa va intoarceti la mimi, mache si nea gigi, desi pe mine nu mar deranja.
  FORTA DINAMO.

 • Vezi că “site-ul ăla care nu contează” are câteva mii bune de urmăritori. Las-o mai moale cu opinia asta de mare șef în media că o iei pe urmele albanezului. Așteaptă să te aprecieze alții.

  • OOO, cateva mii? WOWOWWWOWOOWOWO! Inseamna fix un cacat anonim in ploaie, pe marginea trotuarului. Si cantitativ, dar si calitativ.

  • Pai ce ar mai fi să mă pricep și la asta, unchiule? Nu știu, nu cunosc, aș face multe cu felul în care arată site-ul dacă m-aș pricepe.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.