web analytics
Diverse

Cum fabrică GSP articole pentru companiile prietene Anamariei Prodan

Eu cred că o presă curată e mai importantă decât orice altceva. Mai importantă decât orice beneficiu pe care o instituție de presă l-ar putea avea din ceea ce americanul numește bending the rules. Pentru că linia între păstrarea verticalității și transformarea într-o agenție de PR este riscant de ușor de trecut, iar dovezile recente ne arată că nimeni nu a reușit, în presa noastră, să împace ambele tabere.

Gazeta Sporturilor, spre exemplu, este dovada faptului că relația cu oamenii de fotbal poate deveni una nocivă, extrem de nocivă, atunci când nu este gesionată cum trebuie. Vorbesc despre relația cu Anamaria Prodan, impresar care pentru câteva știri livrate pe an primește aproape orice în ziar. Și când zic aproape orice, I mean aproape orice. Inclusiv articole care n-ar avea ce căuta publicate în altă formă decât cu (P) în față. Totuși, nu se întâmplă asta, iar sub pretextul unor știri (RIP jurnalism!) sunt publicate adevărate zoaie.

Exemplul la care mă refer este doar ultimul dintr-o serie lungă de texte similare. Este vorba, vezi-Doamne!, despre subiectul noilor ochelari pe care îi are Reghecampf. ”Antrenorul de 41 de ani al Stelei vrea să fie în pas cu moda, iar ieri a surprins când a venit cu o pereche de ochelari de fițe la conferința…”, începe grețoșenia. Sigur, asta poate să fie o știre proastă, dacă n-ar fi altceva. Pentru că, mai apoi, aflăm dintr-un citat între ghilimele că ”Laurențiu a apelat la cei de la Optimed, iar dacă timpul normal de recepție era de aproape o lună, el i-a primit în mai puțin de o săptămână”. Cine spune ce-i între ghilimele? ”sursele Gazetei”, zice-se! Încă un RIP pentru ”sursele Gazetei” alea adevărate și puternice, alea care îl ajută pe Tolontan în anchete importante care mișcă lucruri în România asta.

Să ne oprim puțin asupra companiei pomenite de ”sursă”. Optimed, da? Pagina de Facebook a celor de la Optimed ne informează că, recent, numita Denisa-Roxana Nechifor s-a alăturat unei campanii a companiei. Bun!

optimed

Cine e Denisa-Roxana Nechifor, vă întrebați? Facem click pe numele doamnei și ajungem într-un cont de Facebook în care putem vedea, printre altele, fotografii alături de Anamaria Prodan. Văd că sunt prietene apropiate tare. Și am să îndrăznesc să mă arunc la un pariu, acela că ”sursele Gazetei” care explicau între ghilimele cum a reușit ”Laurențiu” să pună mâna pe ochelarii cu lentile ”foarte, foarte scumpe” sunt exact Anamaria Prodan.

nechifor

Cum facem în condițiile astea? Ne prefacem că nu există o problemă, că e totul ok? Sau nu e mare lucru că cineva, o persoană fizică, reușește să folosească singurul ziar de sport din România în scopuri personale. Pentru câștiguri personale? Se împarte cu ziariciul acel câștig? Vor urma discuții ample și pe această ultimă temă.

7 comentarii

  • Draci, Denisa Roxana Nechifor asta e aia de canta la microfonul lu panarama aia da Printu. Stiam io ca o stiu da undeva. Numai cantacioase la microfoane tari in poza asta. Dupa cum arata presupun ca si bruneta le are cu manuirea microfonului. Sa traiasca, ca are nevoie tara de asa fete talentate.

  • Cum sa nu duci dorul vremurilor din presa de odinioara!? Pai fara internet si facebook, era o stire de neverificat! Nimeni nu scria un drept la replica, nimeni nu avea zeci de televiziuni, globuri-bloguri, destea…

    Deci, feisbucul asta e ceva de speriat! Daca nu stii sa il folosesti bine, ajunge cate unul de-asta, bagaret, ca Scutariu, sa afle ca nu era articolul intamplator in gesepe :))))))

    PS: procurorii fac asta de ani de zile, facebook-ul e primul interogat

  • Cristiane, stii la ce m-am intrebat cand am citit acel articol zilele trecute? Oare aceasta a fost prima investigatie a lui Stucan de cand a trecut la GSP? 😀 😀 (da, stiu al cui e articolul:))

  • Stiu ca nu asta ai vrut sa transmiti prin acest articol, dar nu pot sa nu ma gandesc ce vor face cei de la Optimed. O sa descopere “milioane” de copii chiori, astfel comenzile la ochelari vor curge la greu. E o schema clasica in lumea medicala.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.