web analytics
Fotbal extern Fotbal intern

Vin la ”Ora Exactă în Sport”, de la 10:45, live pe Sport.ro cu Lucian Lipovan. Vorbim despre Gâlcă

O lecție pentru România!

E certitudine acum. Cu o traiectorie de pui de politician, de la amatorii din Spania la Steaua via echipa națională under, Costel Gâlcă a dat măsura incompetenței sale în Primera Division, acolo unde a fost instalat pe pile. A distrus un club oricum slăbit și va fi dat afară. În Spania, acolo unde a fost instalat pentru că știa pe cineva puternic din preajma lui Espanyol, a luat echipa de pe locul 12 și a dus-o pe 17 în opt etape. Are două victorii și șapte bătăi luate în toate competițiile, 8 goluri date și 27 primite. Dacă vine Steaua acum în Primera nu primește 27 de goluri în atâtea meciuri.

Când urmărești Steaua în calitate de jurnalist timp de 5 ani, așa cum am făcut-o eu, ești obligat să te interesezi și cu privire la calitățile antrenorului. Și, în perioada Gâlcă, mi-a atras atenția faptul că jucătorii vorbeau despre antrenamentele seci, copiate din cărți și neadaptate la realitățile lor. Vorbeau despre un Gâlcă autist, cu care nu se poate discuta, care are dificultăți de exprimare și nu pentru că nu mai cunoștea limba română. Vorbeau despre o evidentă lipsă de idei, despre amatorism.

Apoi te uiți în jur. Foști fotbaliști uriași care își ascund fețele pentru că știu că au recomandat un om, pe Gâlcă, care va eșua lamentabil. Un Gigi Becali care rămâne șocat că a primit atât de multe review-uri bune pentru un produs de mâna a doua. Analiști TV care, din prietenie sau un respect nejustificat, caută probleme în altă parte doar pentru a nu o indica pe cea adevărată.

În final, privești contextul. Un antrenor fără background primit cu brațele deschise de presă. Wow! Dar cum? Pe fondul plecării unui tip conflictual, Reghecampf, cel care a ținut Steaua în lagăr două sezoane. Băieții prieteni din media l-au adoptat pe Costel, i-au dedicat ode sub formă de editoriale, iar eșecul lui e și eșecul lor.

Discutăm despre toate de la 10:45, cu Lucian Lipovan, la Ora Exactă în Sport.

3 comentarii

  • Când citesc ce scrii câteodată am senzaţia că eşti un puşti de 15 ani care vede în orice problemă un cataclism biblic. Cum dracu să scrii că Gâlcă a “distrus” clubul. Omul a preluat o echipă în criză, fără mari resurse financiare şi a încercat să o ducă la liman în condiţiile unui program infernal. Adică mai pe scurt a încercat să o rezolve o misiune aprope imposibilă şi a eşuat, şi cam atât. N-a distrus niciun club şi nici cariera sa de antrenor.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.