web analytics
EURO 2020

Euro 2020 Home Cinema: ITA – ENG

Loterie, n-avem ce discuta despre partea asta a meciului.

În ciuda startului, Italia a fost echipa mult, dar mult mai bună. Din toate punctele de vedere, la toate capitolele, de la șuturi pe poartă la cornere, de la posesie la impresia artistică. Sigur, într-o finală e de scuzată lipsa factorului ”artă” atunci când vrei trofeul, dar parcă nici chiar așa, nene. Știu că peste 20 de ani nimeni nu o să mai știe cum ai câștigat, ci doar că ai câștigat. Poate am eu prea multe pretenții.

Cu ce rămânem, totuși. Cu o echipă “norocoasă” care a jucat tot ce era important acasă. Cu fanii în spate. Cu ploaia asta într-un moment cheie. Cu ciupeală majoră în semifinală. Rămânem cu modelul fotbalistului EPL, acel Maguire, om cu zero calități pentru fotbal. E înalt, e ciobănaș, dă cu capul, dar pentru fotbal are zero calități, vezi mingea aia din minutul 70 pe care a trimis-o, cu latul, 50 de metri în aut. Un campionat de umflați, vezi și fundașul ala de la City, de 5 miliarde de euro, pe care l-a distrus Chiesa, l-a scos din uz. Mă rog, un campionat căruia voi îi dați valoare, că n-ar mai plăti nimeni 70 de milioane pe toți rupții dacă lumea nu s-ar uita la toți rupții.

Rămânem și cu un public mai necivilizat decât în orice țară din Balcani, acolo unde vă pute vouă felul în care se comportă publicul. Au fluierat, au huiduit oribil fiecare imn. Am văzut imagini de pe lângă stadion înainte de meci, dumnezeiașule…

Rămânem și cu aroganța asta nejustificată. Banii arabilor, banii americanilor și norocul de a avea un public mixt intern, toate au dus la motivul aroganței, adică cel mai bun campionat intern. Nu e nimic rău să ai asta, desigur, rău e să te comporți așa. Ca și cum ți se cuvine totul.

Turneul s-a văzut de pe proiector, de pe EF-11, inclusiv cu semnal de pe telefonul mobil. Adică am apăsat pe Screen Mirroring pe proiector, am folosit o aplicație de Miracast pe mobil și atât. E aproape instant, probabil așa e gândit totul dată fiind portabilitatea crescută a proiectorului. Deci poți da pe perete orice e pe ecranul telefonului. Meciuri, YouTube, cred că și jocuri, nu văd de ce nu.

În concluzie. Eu nu m-aș uita zilnic la chestii prin proiector, desigur. Chiar și prin unul atât de ușor de configurat și de instalat cum e Epson EF-11. Însă, așa cum vă spuneam și acum câțiva ani, la un meci de fotbal sau la un film fain de pe Netflix experiența se schimbă complet, fie și pentru faptul că în general orice ”diagonală” scoți din proiector e mai mare decât cea a televizorului. Și pentru asta merită să ai unul ”pe dreapta”.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.