web analytics
EURO 2020

Euro 2020 Home Cinema: BEL – ITA 1-2

Vorbeam cu niște prieteni și ziceam că nu văd cine poate bate Anglia. Cu excepția Belgiei. Well… Haida, Italia! Chiar mi-a plăcut de ai noștri în seara asta, mi-au dat încredere, foarte cinstită naționala asta, generația asta. Cu mici excepții.

Dezamăgitoare Belgia, puteți să-mi ziceți orice. Aveam pretenții foarte mari bazate mai mult pe numele jucătorilor, căci aici la Euro n-au făcut vreo mare chestie până acum. Scriau pe aici unii dintre voi fix asta. Au avut dreptate.

Penalty-ul Belgiei e fix rezultatul fotbalului jucat cu ”prea multă dăruire”. Știți vorba asta tâmpită pe care o mai folosesc, din când în când, fotbaliștii? Cred că fix asta s-a întâmplat acolo. Di Lorenzo n-a mai gândit, era negru în mintea lui în clipele alea, nu vedea stânga-dreapta, nu și-a dat seama că sunt 99 de soluții bune și una proastă. Și a ales-o pe aia proastă.

M-am uitat la elvețieni cu Spania și… vă zic sincer că mi-am dorit mult de tot să meargă Elveția mai departe. Și nu pentru că ar fi meritat, neapărat, ci pentru că Spania m-a enervat la cât de slabă e. Tot turneul, nu doar meciul ăsta.

Ultimul jucător care m-a enervat precum Ciro Immobile a fost Radu Niculescu la naționala României. Nu se poate așa ceva, să nu dai tu o pasă, zici că era certat cu restul jucătorilor. Nici Ronaldo nu e așa egosit.

Cu ocazia meciului din seara asta am descoperit că ăsta mic mai are o calitate. Am ajuns la locul unde am văzut meciul la ora 22 fix, am apăsat pe buntonul ON și a pornit în câteva secunde, foarte repede. Spre deosebire de proiectorul pe care l-am avut în timpul EURO 2019, la U21, cel care avea nevoie de câteva zeci bune de secunde, din ce îmi amintesc, ca să ia viteză. Am citit și înțeleg că ar avea legătură cu faptul că EF-11 e proiector laser, nu cu lampă. Și, între altele, pe lângă faptul că pornește imediat și se încinge mai puțin, face și mai puțin zgomot pentru că ventilatorul nu mai funcționează overtime pentru a scoate din carcasă căldura emanată. Căldură care, în cazul lămpii, era considerabil mai mare.

Și pentru că tot am comparat cu proiectorul de atunci, trebuie să menționez și unde primul avea un plus. Pe Epson TW650 puteam face split screen și aveam mai multe posibilități de a modifica felul în care ”bate” imaginea pe perete. Sigur, era de 4 ori mai mare și mai greu, avantajul lui EF-11 e că e atât de mic încât aranjezi imaginea mișcându-i corpul. Și… cam atât din ce am descoperit până acum.

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.