web analytics
Opinie

Eșecul zilei 2 de proteste: ”nu știm ce vrem, dar vrem acum!”

Am fost în Piața Universității și miercuri seară, la a doua zi consecutivă de protest. Au fost mai mulți oameni decât în prima seară, cel puțin eu așa am văzut. Însă a fost un eșec complet totul, a bântuit în permanență un aer de ”now what?” pe acolo. A început bine, dar a continuat din ce în ce mai prost pentru că:

Fără Ponta, Piedone și Oprea mulți și-au pierdut reperele. Nu mai existau scandări, absența unor ținte clare i-a băgat în ceață pe cei care nu știau exact de ce au ieșit în stradă. Vorba unei prietene, eram ca o mulțime de femei: nu știm ce vrem, dar vrem acum!

Au venit galeriile, însă ăia proști din galerii. Au acaparat centrul străzii și s-au pus pe scandări tâmpite cu linia melodică de la ”Cine ține cu Steaua, să-i f#@$m familia”. N-aveau niciun farmec, inventau pe loc scandări pe care era evident că restul oamenilor nu le vor prelua.

După mai bine de o oră de stat la Universitate s-a răspândit zvonul că mulțimea pleacă spre Casa Poporului. Și a plecat o parte bună, câteva mii de oameni. Grupul din care făceam parte a plecat greu în direcția aia, iar când am făcut-o am avut surprinderea să aflăm că mulțimea se întoarce în Piața Universității. Ciudat!

Am o problemă cu televiziunile care nu știu cum fac, însă când iau pe cineva la microfon atunci sigur acel cineva e ăl mai cretin personaj din mulțime. Răspunsurile la întrebările reporterilor erau năucitoare, proștii intervievați voiau salarii mari, spuneau că au ieșit pentru libertate și democrație și că nu mai vor partide politice în România. Le dăm apă la moară celor care se pișă pe proteste.

20151104_213128

3 comentarii

  • felicitari pentru: “Au venit galeriile, însă ăia proști din galerii.”, am fost dezamagit ieri cand invocai galeriile, si aici ai o mica greseala, ne putem permite sa generalizam si sa ii numim pe toti prosti, cat timp 90% sunt idioti imi permit sa generalizez.

    • eu nu mai procedez, gata. Nu ma pot alatura in protest unora care il vor pe tudor chirila la discutiile cu Iohannis

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.