web analytics
Fotbal intern

Echipele cu suporteri și promovarea: Oțelul, Farul, Petrolul, ”U” Cluj

În ciuda încercărilor serioase prin care trec cei care încă se încăpățânează să mai vină la stadion, lucrurile nu arată tocmai rău în fotbalul românesc din punctul ăsta de vedere. Mă uit pe clasamentul seriilor din Liga 3 și văd cum trei echipe cu suporteri, mulți sau puțini nu contează – suporteri activi, sunt promovate sau au șanse la promovare.

În seria C1, Suporter Club Oțelul Galați, echipă care văd că are în spate o galerie serioasă, e la trei puncte în spatele lui Aerostar Bacău. E foarte greu, dar nu e imposibil. În seria C2, Suporter Sprirt Club Farul Constanța e pe primul loc, cu 52 de puncte, la egalitate cu Progresul Spartac. Și, vă zic eu, Progresul Spartac o să aibă probleme serioase pentru că face nenorociri în acte, așa că Farul se poate gândi la Liga 2. În Seria C3, ACS Petrolul 52 Ploiești bea deja șampanie, are 53 de puncte, cu 6 peste Alexandria și Turnu Măgurele, nici Dragnea n-are ce să mai facă aici. Trecem peste C4, acolo unde ACS Șirineasa (?!?!) defilează și e promovată, și ajungem în C5. Aici are treburile rezolvate AS FC ”U” Cluj, echipă care are 56 de puncte, 9 peste Performanța Ighiu.

Mă bucur că la anul, în Liga 2, avem șanse mari să vedem echipe care au suporteri. Suporteri prezenți, activi, gălăgioși, spectaculoși. Și cele menționate, Oțelul, Farul, Petrolul și ”U” Cluj pot veni într-o L2 în care sunt deja UTA și ASU Poli Timișoara, alte echipe susținute bine de tot de suporteri.

Fără să exagerez prea tare, dar din acest punct de vedere multe meciuri din Liga 2 vor fi mai spectaculoase în tribună decât… aproape orice din Liga 1. Că m-aș duce fără să mă gândesc de două ori la un Oțelul – Farul, la un Petrolul – ”U” Cluj, nu mai spun de UTA – Poli sau de Poli – Petrolul.

Să vedem cum se va termina și treaba din Liga 4 București. Academia Rapid are prima șansă, sportiv e peste Steaua București, însă Academia Rapid în acest moment nu are drept de promovare. Nici nu are dreptul să intre în playoff. Sigur, lucrurile se mai pot schimba, termenul limită e finalul lui mai, însă în momentul în care vorbim ei nu pot fi luați în calcul pentru promovare.

11 comentarii

  • U CLUJ are deja 12 pct avans. Cu o victorie duminică cu Gaz Metan 2 ne asigurăm promovarea cu 4 etape înainte de final

  • Farul nu prea cred ca mai poate promova. E pe locul 2 si dupa dezvaluirile GSP in care aparea si presedintele celor de la Progresul Spartac (echipa de pe primul loc din grupa cu Farul). In care se cerea insistent sa mearga la FRF pentru a-l sustine pe Burleanu, avand si o discutie cu Bodescu, cred ca, cartile sunt facute pentru ei.

    • Chiar acum plec spre Cernavoda unde se joaca Cernavoda – Spartac ! Sunt sigur ca Progresul nu va castiga la Cernavoda ! Farul are acasa cu Buzau si va castiga ! Dupa aceasta etapa , Farul va avea 2 sau 3 puncte avans si inca 4 etape de disputat , le va castiga si va promova ! Asa ca domunl Cristi , iti spun sincer ca Farul va promova ! Mentionez faptul ca singura infrangere a Spartacului , a fost administrata de Cernavoda in meciul tur de la Bucuresti ! Va intreb acum pe voi , promoiveaza Farul ?

  • Care-i faza cu “nenorocirile din acte” pe care le face Progresu’ Spartac? Ce fel de manevre mai fac si astia care se lauda ca sunt curati ca lacrima si ca au inceput de la 0?

  • Otelul este la mana ei. Are meci direct cu Aerostar Bacau, dar si cu locul 3. Ar fi bine sa promoveze si Fc Arges in L1. Sper ca din sezonul urmator in L3 sa fie si Brasov, Craiova( Mititelu) si Rapid/Steaua. Incet incet revin echipele de traditie.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.