web analytics
Diverse

Am dus echipament sportiv copiilor din Moldova cu un BMW Seria 3 Gran Turismo

Când oamenii de la BMW România ne-au întrebat despre ce e vorba în campania ”Ajută-i să crească!”, au făcut-o cu un scop. Acela de a adapta nevoilor noastre mașinile pe care ni le vor oferi pentru a ajunge la copii. Și pentru că am plecat la Piatra Neamț, Suceava și la Iași cu ghete, mingi, tricouri și multe alte lucruri pentru zece tineri fotbaliști, BMW ne-a pus la dispoziție un model Seria 3 Gran Turismo. Ce înseamnă asta? Înseamnă că am condus peste 1000 de kilometri o mașină plecată dintr-un coupe, cu spațiu interior de sedan de lux, dar care are portbagaj de break.

Concret, modelul nostru a fost un BMW 320d Gran Turismo cu motor de 1995 cmc care dezvoltă 190 de cai putere și care pleacă de la 36.400 euro fără TVA. Mașina noastră a fost cu atât de multe extraopțiuni care i-au dus prețul la 52.395 euro fără TVA, dar pe noi ne-a ajutat pentru că:

  • portbagajul e într-adevăr ca în descriere. Dincolo de faptul că se închide/deschide fără mâini, doar prin simpla trecere a piciorului pe sub mașină, spațiul de depozitare a fost uriaș. Am rabatat banchetele din spate și am putut să depozităm ceea ce în mașina mea nu a încăput deși ajunsesem până la plafon.
  • felul în care a fost integrată technologia e superb. Și înspăimântător, dar în sensul bun. Mașina se conduce singură după cum urmează: la drum lung am activat pilotul automat pentru a ține viteza constantă, însă am ținut activat și sistemul Driving Assistant, cel care frânează singur și, mai apoi accelerează singur atunci când vede/depășește un obstacol. Combinat totul cu funcția Stop&Go, imaginați-vă că nu ne-am întrebuințat prea tare.
  • am avut parte de un consum scăzut, deși nu am menajat-o, da din contră. Pentru că am fost nevoiți să acoperim în două zile toată Moldova de nord și nord-est, am dat ”iuțeală”, însă chiar și așa ne-am întors în București cu un consum mediu de 5,9 litri/100 km.
  • modelul nostru a avut acoperiș panoramic. Adică pentru 1273 euro poți să schimbi complet experiența celor din mașină cu un plafon de sticlă, parțial retractabil, ce poate fi apreciat când conduci toamna prin Bucovina, spre exemplu.

Toate detaliile despre mașină pot fi găsite pe site-ul BMW România sau, mai simplu, dacă îi contactați pe oamenii de acolo. Vă puteți programa și un test drive dacă sunteți interesați, probabil îl veți obține chiar cu mașina care ne-a ajutat pe noi să ajungem la copii.

BMW Seria 3 GT / Foto: Mihai Birău

BMW Seria 3 GT / Foto: Mihai Birău

BMW Seria 3 GT / Foto: Mihai Birău

BMW Seria 3 GT / Foto: Mihai Birău

BMW Seria 3 GT / Foto: Mihai Birău

BMW Seria 3 GT / Foto: Mihai Birău

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.