web analytics
Opinie

E sensibilă jungla din Liga 2, vai

Știți foarte bine că atunci când presa o comite sunt primul care să remarce lucrul ăsta. Sunt nenumărate cazuri, nu cred că e nevoie să le reluăm. Însă, atunci când se cer acțiuni dure împotriva presei pentru motive tâmpite simt nevoia să spun ceva.

Cazul de azi e cazul în care clubul Dacia Unirea Brăila, ultima clasată din Liga 2, trimite o scrisoare către FRF în care cere forului fotbalistic să forțeze (???) DigiSport să își ceară scuze pentru modul în care comentatorul partidei a apreciat unele momente. Marius Anghel, colegul meu de la site-ul Liga2.ro, mi-a spus că pe durata jocului comentatorul Ioan Viorel a făcut glume legate de numele unor fotbaliști de pe teren, fotbaliștii Căruță, Izmană și Coteț. Și că ar fi apreciat drept penibilă prestația unui portar american de la Brăila. Găsiți toate detaliile pe site-ul liga2.prosport.ro.

OK, încep prin a spune că nu-l cunosc pe Ioan Viorel, deci nu îi iau apărarea din motivele astea.

Însă nu pot fi de acord cu sensibilitatea asta exagerată la ceea ce, în fond, sunt niște simple glume. Ioan Viorel n-a spus ”Căruță e un nazist cu sete de sânge nevinovat care, dimineața, bea lacrimile bebelușilor pe care îi trezește din somn cu lovituri de curea”. Și nici ”Coteț folosește krokodil ca să drogheze bătrânii transsexuali din Blaj pentru ca, mai apoi, să le fure pensia și să o joace la păcănele”. Omul a glumit la modul ”îmi pare rău că e schimbat Coteț, ar fi fost interesant să vedem cum intră Izmană la Coteț” sau o chestie de tipul ăsta. Nimic jignitor. Și, da, poate nu suntem toți fani ai umorului ales de Ioan Viorel pentru înviorarea a ceea ce, sunt convins, a fost o mizerie de ”spectacol fotbalistic”. Însă care este răul făcut? S-a simțit Căruță jignit de faptul că i-a zis Ioan Viorel… ”Căruță”?

Uite, Izmană și Căruță ar trebui să se fi simțit jigniți dacă Ioan Viorel spunea că joacă la un club de blatiști. Dacă Ioan Viorel spunea că Liga2 colcăie de blaturi, că jucătorii sunt niște farsori ordinari, că ar trebui eliminați pe viață din sport, atunci da. Băi, Ioan Viorel! De ce ne urăști pentru că ne cheamă așa și pui nenorocirile în cârca noastră?

Dar așa, ce s-a întâmplat? A găsit comentatorul amuzant să facă niște jocuri inofensive de cuvinte pentru că băieții ăia au nume amuzante. Sau ce, suntem așa de ipocriți încât să spunem că dacă auzeam comentariul ”Căruță pasează la Izmană și Izmană e deposedat de Coteț” n-am fi râs? Eu aș fi râs și, dacă eram comentator, făceam și mai multe glume.

Suntem prea sensibili, prea ne inflamăm la orice mică ironie, prea ne scandalizăm când cineva presupune că suntem bărbați deși noi ne simțim femei. În general, în 2019, lumea ”civilizată” și-o arde așa. Totul deranjează, totul e sensibil, fiecare frază e scotocită de urme de rasism sau discriminare, fiecare sinonim îndepărtat e folosit pentru a demonstra că autorul a vrut să spună, de fapt, ceva cu totul și cu totul deranjant. Taxăm derapajele, desigur, dar să fie derapaje. Nu niște glume nevinovate, glume care nu produc, în mod real, nicio atingere asupra credințelor sau demnității persoanelor vizate.

Vedeți-vă, bă, Unirea Brăila de treabă! Lăsați plângerile la FRF, vedeți că jucați într-o competiție despre care toată lumea din fotbal spune că e nenorocită de blaturi la pariuri. Vedeți că angajați niște clovni în loc de fotbaliști și vă pișați pe o competiție care, acum 30 de ani, furniza putere maximă pentru prima ligă.

10 comentarii

 • Tare!!! Probabil cei de la Braila aveau pretentia ca jucatori sa fie numiti Ionescu, Georgescu si Popescu.

 • De fapt comentatorul a zis ”as fi curios cand va intra Rata la Cotet”. Am vazut meciul, Rata l-a inlocuit pe Izmana.

 • Așa articol sa tot scrii, domnule Scutariu! Ești de toată jena dacă susții pe cineva care ia la mișto niște nume de familie, niște oameni care nu sunt plătiți pentru cea ce fac mai bine sau mai puțin bine! Fotbalul asta din liga 2 este o mizerie pentru ca nimeni nu investește in echipe, sunt echipe care se târăsc de azi pe mâine, sa mai supraviețuiască! Dar ce sa știi tu din fata calculatorului, stai și scrii niște aberații! Comentatorii buni sunt pe la eurosport, pe la alte posturi de sport, la DigiSport 1 sunt buni numai de jigniri și de făcut miștouri, de comentat un meci in niciun caz! Înainte sa faci articole intereseazate, cercetează și apoi apucate sa scrii!

  • Fara a fi un fan al lui Ioan Viorel, dar omul comenteaza si la Eurosport. Deci cumva, dupa spusele tale, ar fi un comentator bun.

   • Nu știu unde comentează, prea puțin ma interesează! Nu este un comentator bun atât timp cât face niște glume pe baza unor nume de familie a unor jucatori care au familie, au prieteni, cum i.ar veni acestui individ dacă cineva ar spune ceva sau ar face mișto de numele de familie a unuia din familia lui și s.ar auzi la televizor, sunt curioasa dacă i.ar conveni ?!

 • 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Cum mă să joace 3 inși – Coteț, Izmană, Căruță – în același meci?!? 🤣🤣🤣🤣 Nici măcar maestrul Dem nu ar fi avut o inspirație cum a avut soarta 🤣🤣🤣 Cred că îți dai seama că oricât de talentat ai fi, dacă te numești Izmană ești sortit eșecului🤣🤣🤣 Singura ta șansă în viață e sa mai apară un Coteț sau un Căruță în același timp să mai preia din “presiune” 🤣🤣🤣

 • imi pasa deloc de subiect, dar vreau sa remarc, ca, glumele tale chiar m-au facut sa rad :)). Iar ale comentatorului chiar sunt de prost gust. dar repet, nu ma intereseaza subiectul :)) daca ai face un stand up cu umor negru, big like :))

 • Mie mi s-ar părea mai ciudat că e deja al doua oară când se face o reclamație unui post după comentariul aceluiași individ. Parcă miroase un pic…

 • Ioan Viorel este de departe cel mai bun comentator din Romania. Mai bine astia din L2 si’ar vedea de mizeria de fotbal pe care o joaca.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.