web analytics
Motorsport

E Mugello, e Ducati! Jorge Lorenzo câștigă în Italia, o cursă în care Marquez a căzut, iar Rossi a plecat din pole position

Sunt feluri și feluri prin care pot fi câștigate cursele. La capătul unei lupte roată la roată până în ultimul viraj sau, așa cum ne-a tot arătat-o Lorenzo în anii Yamaha, conducând din primul până în ultimul metru. Pilotul Ducati a câștigat la Mugello, la câțiva kilometri de fabrica producătorului italian, o cursă în care a plecat de pe locul secund și în care, după primul viraj, conducea. Profitând de avantajul gumei soft, spaniolul obține astfel prima sa victorie din perioada Ducati, într-o perioadă de secetă cumplită!

Lupta a fost însă mult mai interesantă în spatele lui Lorenzo. Marc Marquez a plecat de pe 6 și, în stilu-i caracteristic, l-a împins pe Petrucci în afara limitelor circuitului în primele viraje și s-a instalat pe locul secund. Totuși, liderului clasamentului general nu i-a mers foarte bine, iar cu 19 tururi înainte de final a scăpat motocicleta într-n viraj de dreapta, totul într-un cor de aplauze răutăcioase din partea tribunelor de la Mugello. Spaniolul a reușit să ridice motocicleta și să reia cursa, însă nu a mai contat în lupta de la vârf.

Plecat din pole position în uralele zecilor de mii de fani, Valentino Rossi a avut o cursă dificilă. ”Il Dottore” a avut probleme serioase cu motocicletele Ducati, în special pe linie dreaptă, acolo unde viteza de top a motocicletei Yamaha M1 era, în medie, cu 10 km/h mai mică decât a modelelor italienilor. Rossi a picat sub Lorenzo, Dovizioso și Petrucci în prima parte a cursei, însă a revenit pe fondul scăderii performanțelor gumei spate a lui Petrux. După mai multe încercări succesive ale pilotului Suzuki, Rossi s-a impus și a prins podiumul.

Rezultatele din cursa de la Mugello modifică felul în care arată clasamentul general. Marc Marquez, cel care nu a punctat astăzi, este lider în continuare, cu 97 de puncte. În spatele său este Valentino Rossi cu 72 de puncte, iar pe locul trei la general este Vinales, cu 67 de puncte.

4 comentarii

 • Ceva info despre Yamaha, de la fata locului? Cum suna viitorul? In momentul asta par absolut varza

  • Nicio informatie, oamenii se asteapta la victorie in Barcelona, deci… 🙂

   Iar jurnalistii lor sunt de acord.

 • Rossi a picat sub Lorenzo, Dovizioso și Petrucci în prima parte a cursei, însă a revenit pe fondul scăderii performanțelor gumei spate a lui Petrux. După mai multe încercări succesive ale pilotului Suzuki, Rossi s-a impus și a prins podiumul.

  De aici se intelege ca Petrucci este pilot Suzuki…

 • Nu va suparati, dar daca citesc asta, inteleg ca Danilo Petrucci este pilot Suzuki…
  “Rossi a picat sub Lorenzo, Dovizioso și Petrucci în prima parte a cursei, însă a revenit pe fondul scăderii performanțelor gumei spate a lui Petrux. După mai multe încercări succesive ale pilotului Suzuki, Rossi s-a impus și a prins podiumul.”

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.