web analytics
Opinie

E ca Răzvan!

În ancheta GSP de final de an, acolo unde votează poporul, Dan Petrescu a luat trofeul pentru ”antrenorul anului”. Nu o să merg atât de departe încât să numesc rezultatul o abominație sau, vorba unui cetățean care își critica primarul, o aberație cromozomială. O să mă resemnez cu gândul că așa se întâmplă când votantul este neinstruit. De aia PSD conduce țara de 30 de ani, de aia ne donăm bugetul spre luminițe și catedrale, deși n-avem căldură și nici străzi.

Sigur, exagerez. Dan Petrescu – antrenorul român al anului nu e o enormitate. Și probabil că ar fi meritat premiul dacă în 2019 n-ar fi existat Răzvan Lucescu. Din punctul meu de vedere și, sper eu, din punctul de vedere al oricărui priceput la fotbal, ceea ce a făcut Răzvan este incomparabil mai valoros decât ceea ce a făcut Dan. Să vedem:

Dan Petrescu:

 • a venit în ultimele etape ale sezonului, a luat echipa de pe primul loc și a ieșit campion.
 • s-a calificat în grupele Europa League, după un parcurs maraton
 • s-a calificat în primăvara europeană, dintr-o grupă grea

Răzvan Lucescu

 • a luat titlul în Grecia cu a doua favorită a campionatului, premieră după 34 de ani
 • a luat Cupa în Grecia, primul event din istoria lui PAOK
 • a câștigat campionatul neînvins, contra unor echipe, măcar primele 5, care ar lua titlul la pas în România.
 • a mers după bani la Al Whatever, dar a luat Cupa Campionilor Asiei acolo. Ceea ce e ok.

Nu știu, apreciați și voi valoarea performanțelor obținute de cei doi. Raportați-vă la forța echipei în întrecerea internă, fiți realiști când analizați parcursul european.

Niciun alt antrenor din România nu a câștigat în acest an un campionat fără înfrângere sau un trofeu Champions League. Însă anchetele nu se discută. Totuși, rezultatele sunt clare și rămân, iar ele sunt indiscutabil în favoarea mea!”, a declarat Răzvan Lucescu, la DigiSport.

5 comentarii

 • Deși nu suport familia Lucescu pentru mediocritatea pe care o afișează sub formă de competență, într-adevăr rezultatele sunt de partea lui Răzvan. Cât despre fesele, ce pretenții poți avea când această entitate pseudo-jurnalistica considera în continuare care SC FC Fcsb SA Mogoșoaia 2003 este Steaua București, continuând să facă sondaje pe subiectul ăsta, deși instanța a stabilit clar adevărul.

 • Am lasat si eu un cometariu celor de la gsp legat de premii si aparent mi-a fost ster comentariul dar nu ai cu cine.
  Topul trebuia sa arate asa:
  Razvan Lucescu:
  – Campion cu PAOK dupa 34 de ani. De menționat faptul ca nu a avut infrangeri si a pornit cu un minus de puncte.
  – Cupa + Event-ul in Grecia.
  – Cupa campionilor in Asia.( poate pentru tine nu e o performanta mare sau ca “ da-l in sange a plecat dupa bani” dar nu prea am vazut alti antrenori Români sa faca asta prin Asia )
  Mirel Radoi:
  – A calificat nationala u21 la campionatul european de tineret (are si Isaila meritele lui) pe locul 1
  – A terminat pe primul loc zic eu cea mai grea grupa pe 1, reusit sa bata Anglia si Croația si sa scoata un egal cu Franta.
  – Semi-finale CE
  – a facut salut la Nationala mare
  Plus meciurile bune de pana acum.
  Dan Bursuc Petrescu
  – campionatul pe final cu CFR
  – calificat in grupe uel
  -locul 2 intr-o grupa relativ grea

  Dar poate ma insel si omul merita

 • Stai putin -”a luat titlul în Grecia cu a doua favorită a campionatului, premieră după 34 de ani”. Nu mai stau acum să caut prin tot ce ai postat, am citit absolut tot si sunt cam sigur că nu doar odată ai zis ca PAOK au un lot superior tuturor echipelor din Grecia și ca titlul nu e ceva UAU ci doar ceva normal. Repet, avand in vedere banii pompati si valoarea lotului net superioara.

  Nu prea poti pune egal intre ce a reusit Petrescu cu o echipa romaneasca intr-un fotbal aflat sub nivelul marii comparativ cu Razvan, care pe plan european este 0 barat, cu reprezentanta unui campionat care an de an joaca prin CL si nu face doar figuratie.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.