web analytics
Opinie

Cum e după prima lună cu Samsung S8 (hint: nu prea bine)

Trece timpu’, zici că-i Barcelona. S-a făcut o lună de când utilizez în regim intensiv Samsung S8, asta după ce în august am făcut ceea ce speram eu să fie un upgrade de la Samsung S7. În luna asta l-am folosit de i-a venit rău, filme, YouTube, toate rețelele de socializare, jocuri, GPS, Waze, mers pe motocicletă, balamuc a fost. Și am niște chestii de notat, în caz că vă bate gândul măcar să știți o treabă:

 • ecranul e în continuare motiv de fericire. Serios, nu mă pot obișnui cu cât de bun e, mi se pare ireal. Dacă fac comparație cu orice alt ceva, cu un iPhone 7 spre exemplu, îmi vine să râd. Este cel mai mișto ecran care poate să existe la ora actuală, iar clipurile video se văd incredibil.
 • bateria mă ține mai mult decât la Samsung S7, nu știu care e explicația, dar așa e. Plus că se încarcă mai repede, mult mai repede în cazul meu. Și slavă Sfântului Mucenic Type C, acum nu mai am nevoie de lumină ca să-mi pun telefonul noaptea la încărcat
 • mi se pare inacceptabil să vinzi un telefon de zeci de milioane de lei vechi care să fie atât de prost gândit la capitolul cititor de amprentă. E o glumă nereușită, aproape o bătaie de joc ce au făcut cu cititorul ăla lângă cameră. Și văd că persistă, la fel e și la Note 8. Indiferent cât de mult vă veți obișnui cu telefonul, câte huse îi puneți, tot veți da cu degetele peste cameră până să îl deblocați. E rușinos, jur!
 • îmi plac mult căștile, le folosesc încontinuu pentru ascultat muzică, upgrade-ul e semnificativ la capitolul ăsta.
 • poate și pentru că l-am încărcat eu cu filme, însă spre deosebire de un S7 care nu a sacadat o secundă în viața lui, S8 îmi mai dă câte un rateu de îmi vine să-l proiectez prin geam. Repet, un telefon de mii de lei nu are voie să facă asta în prima lună după cumpărare. Dacă mai face, îl detonez în fața sediului Samsung de pe DN1. Să nu ziceți că nu v-am spus!
 • după update, am început să folosesc Bixby. Îi dau comenzi vocale, în engleză, și e aproape perfect totul. Cel mai tare e că atunci când îmi setez alarma de dimineață cu Bixby, discursul telefonului la trezire e genial. Un fel de: ”Bună dimineața, este ora 9:30, astea sunt știrile importante ale zilei:..”. Și îmi citește niște titluri de pe Google News sau ceva. E bun, bravo!
 • camera pornește mai greu ca la S7. Sigur, la S7 pornea instant, ăsta are o fracțiune de secundă mai mult până îi dă drumul. Dar tot mă deranjează, trebuia să fie un upgrade.

În continuare, nu văd niciun motiv suficient de serios pentru a face trecerea de la S7 la S8. Repet, eu am făcut-o din curiozitate și pentru că nu m-a costat mare lucru, însă în mod normal diferența de bani e prea mare, iar ceea ce primești nu justifică banii băgați. Probabil la S9 o să merite abia, mai ales că atunci aștept și eu un cititor de amprente sub ecran, să scape naibii de rușinea asta.

Un comentariu

 • Intr-adevar un motiv serios pentru a trece de la S7 la S8 nu este, ba as zice nici de la S6 Edge la S8, cum am trecut eu.

  Legat de senzorul de amprenta, si eu l-am urat la inceput. Dar acum, la vreo 2 luni de S8 Plus pot sa zic ca mi se pare chiar o idee buna, m-am obisnuit cu pozitia senzorului si il nimeresc mereu.

  Un minus pe care l-am observat eu este camera frontala. Eu am S8 Plus si sincer camera frontala mi se pare mai slaba ca la fostul meu S6 Edge.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.