web analytics
Fotbal intern

Drăguș, imaginea eșecului fotbalului din RO

Ucraina și-a făcut-o cu mâna ei. Nu suntem noi Brazilia, dar nu poți ceda deliberat posesia timp de 90 de minute. Era o chestiune de timp până când Boboc reușea să centreze bine sau până când îi intra un șut lui Man. E o victorie normală contra unui adversar ok-ish.

O să trec rapid peste prostia făcută de Rădoi. E o insultă la adresa bunului simț și nu există justificare reală pentru titularizarea lui Andrei Vlad. E imposibil ca un jucător care a făcut doar gafe în cele 3,5 meciuri jucate în ultimii doi ani să fie cea mai bună soluție pentru naționala U21. Sau, dacă e, e musai să închidem porțile și să ne apucăm de altceva. Și nu, nu e vreun cadou pentru Becali, Rădoi și cu finanțatorul FC FCSB se înțeleg cam cum mă înțeleg eu cu traficul din București.

Ziceam că o să trec rapid pentru că alta mi se pare problema mare. Faptul că avem măcar un jucător care trăiește doar din articole de presă, el fiind până acum capabil doar să confirme criticii. Drăguș e un monument de nesimțire, a depășit cu mult linia aia. Nu e individualist, e nesimțit. Știți cine era individualist, cine nu dădea pase, cine își neglija colegii? Hagi cel bătrân la 20 de ani. Doar că Hagi cel bătrân dădea un milion de goluri și două milioane de pase de gol pe sezon, Drăguș nu a făcut absolut nimic în toată cariera lui de până acum, a fost zero. Singurul moment important din cariera lui a fost transferul fraudulos la Standard, acolo de unde va pleca către lumi noi, urmând să afle cum arată capitala Georgiei sau liga a doua din Emirate. Și-a bătut joc și de meciul ăsta, așa cum își bătea joc de toate meciurile de la Viitorul, ținând mingea până când o pierdea. Eu nu pricep, are impresia că e vreun magician, vreo gleznă fină? Are driblingul lui Vivi Răchită, în cel mai fericit caz, e mai limitat tehnic decât Dorel Mutică, ce naiba e în capul lui. Din punctul meu de vedere, Drăguș e imaginea eșecului fotbalistului din România. Un fâs umflat artificial care, în câțiva ani, o să fie subiectul articolelor ieftine de tipul: ”Ți-l mai aduci aminte pe X? Uite-l cum vinde lobodă în piața din Caracal”.

Man nu joacă fotbal acum, e normal, vine după o absență de lungă durată. Dar chiar și așa, se pot compara vreodată Man cu Drăguș? Începând de la ce vreți voi și terminând tot cu ce vreți voi.

De lăudat e Băluță. Ca să nu spuneți că sunt pus doar pe criticat. Băluță a fost stăpân, se vede că face antrenamente într-un fotbal adevărat, cu jucători cu o valoare multe peste medie. Îmi mențin părerea că e riscant pentru el, că se poate îngropa dacă nu joacă acolo, dar la nivelul U21 se vede că e, vorba lui Ilie Dumitrescu, superior! Să se uite la Pașcanu, jucător lăudat fără motive reale doar pentru că era în curtea lui Leicester. În realitate, fără jocuri la nivelul seniorilor, Pașcanu are probleme la CFR. Sper ca Băluță să nu sfârșească la U23-ul lui Brighton.

Cine e Marin ăla, tată? :)))))

4 comentarii

  • Doar nu crezi teatrul ieftinache dintre Mirel și Gigi Pușcăriașul Becali? Hai să fie serioși… Ce alt motiv ar fi avut să titularizeze cazanul ăla de fotbalist?!?

  • Stii chestii referitoare la cum se inteleg aia 2, ca tu cu traficul esti cat de cat ok?
    Este un subiect de dezvoltat, l-am abordat la un semafor pe Mirel, macar sa vina la un meci al Stelei si se uita la mine cum se uita rața la bariera.

  • Pe langa bataia de joc cu Vlad, ce cauta oricare din atac in momentul de fata in locul lui Adrian Petre?

    Si nu ma exprim dupa golurile astea 2 de azi ale lui, il urmaresc de cativa ani, de pe vremea cand era in Liga a doua din Danemarca.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.