web analytics
Fotbal intern

Dragă domnule Dan,

Domnule Dan Petrescu, știți că nu vă apreciez în mod deosebit. Uman, nu profesional. Profesional sunteți ok-ish, ați putea fi ok în ochii mei dacă nu ați accelera spre China, Taiwan, Kuweit sau India la fiecare wink aruncat de dolarii din zonă. Pentru România sunteți top. Dar, domnule Dan, de ce naiba nu vreți dumneavoastră să renunțați la inesteticul ăsta? Că mor când îl văd pe Arlauskis, un alt personaj plăcut, cum trage de timp în minutul 15. Cum stă 30 de secunde să repună mingea în joc. Nu v-a plăcut și dumneavoastră cu Celtic? Uite, repriza a doua cu Lazio nu v-a plăcut? Ocaziile lui Omrani, insistența, curajul. De ce nu vreți și dumneavoastră să nu mă mai faceți să urăsc fiecare secundă atunci când trebuie să urmăresc jocurile CFR-ului? De ce? De ce, domnule Dan? Vă rog io!

Păi ce am făcut, ceferiști koloșvarieni? Nu erați voi polul bogăției, imaginea dezvoltării, noul București cu nivel de trai mult prea ridicat? E mult 85 de lei un bilet cu Lazio, de aia a fost stadionul jumătate gol în seara asta? Ah, nasol! Eu așa aflasem, că se trăiește atât de bine în Cluj printre fanii CFR-ului încât zornăie aurul pe gleznele fetelor pe strasse. Deși la ultimele mele vizite prin zonă încă am mai văzut oameni care se închinau când decola Wizzu’ de pe aeroport.

Echipa lui Inzaghi cel mai puțin talentat, Sabin Inzaghi să-i spunem, nu e impresionantă. Însă asta doar pentru că, bănuiesc eu, au avut impresia că vin să joace în São Tomé şi Príncipe. Așa relaxare precum la fazele de gol din prima repriză eu n-am mai văzut la echipele mari (măricele) din Europa. Asta ca să nu pomenesc de apărarea formată din badigarzii de pe Aeroportuld din Palermo.

Râdeți voi, dar eu chiar îi respect pe Irriducibili din Florești și Mănăștur. Și așa, puțini, cât au fost în peluza aia, fără ei era o liniște pe stadion de auzeam flegmele lui Dan Petrescu. Nu îmi place, nu îmi place deloc că a fost stadionul pe jumătate gol.

Dincolo de orice, o victorie cu Lazio rămâne importantă. Pentru moral, pentru notorietate, sper că nu și pentru alcătuirea unui CV cu care să fie momiți, din nou, chinezii.

5 comentarii

  • Maileu, ce jurnaliști profesioniști are ProSport! A început să-i ia pe urma GeSePe. Primul titlu de pe prima pagină: “Ianis, s-a întors! Mijlocașul, decisiv în succesul lui Genk!”… “Scorul final a fost 3-2 pentru Genk.” Verifici pe net și ce crezi? Ianis nu a dat niciun assist și n-a înscris niciun gol. Mai observi și că Genk a bătut cu 3-1, nu cu 3-2 așa cum apare în știre ca să pară mai dramatic. Iată dovadă de competență absolută a rataților în viață cu diplome de Spiru Haret, angajați în presa din România și care au tupeul nesimțit să judece românii și țara asta! Întrucât GeSePe și GigiSport nu accesez de mai bine de un an, acum nu voi mai putea accesa nici ProSport… Mai rămân cu ziare.com. Să vedem când își vor da și ăștia in petec cu un articol scris de vreun mecanic auto care i-a reparat mai demult bolidu’ lu’ Nelu Becali iar acum îi e dator cu o știre bună despre neamuri…

  • Pentru toti cei nascuti dupa ultima ploaie: Sabin Ilie a fost mai talentat decat Adrian Ilie. Diferenta dintre cei doi a fost facuta de caracter!

  • Baietii veseli de la CFR s-au obisnuit cu evaziunea fiscala si nu mai stiu sa numere bine. Iar “s-au vandut toate biletele” iar s-a jucat cu “stadionul plin” in viziunea nulitatilor Bogdan Mara si Marius Bilasco dar si a celor de la Digi Sport. Prost sa fii sa te uiti in gura lor dar pacat ca astfel de minciuni gogonate nu sunt pasibile de amenzi din partea CNA, institutia penisului flasc.

    Legat de meci, a avut dreptate Dan Petrescu. Chiar il injura toata tara daca pierdea. Contra cred ca a avut orgasm cand a vazut ce tactica a facut bursucul cu 14 fundasi. In rest, e bine ca-i dam exemplu pe baietii din vest doar cand ne convine noua, nu spune nimeni ca aia joaca din trei in trei zile fara sa faca spume toata ziua pe la televizor ca bursucul nostru bosumflat scuipator de flegme ca o cobra regala.

  • In tribuna 1 și 2 biletele au fost 150 de lei, cam mult dacă ma întrebi pe mine. Ma rog, au fost și abonamente pentru cele trei meciuri, ma gândesc ca majorotatea care am fost au ales opțiunea asta.

  • Cine să te mai înțeleagă și pe tine, Scutariule? Acum vrei “cel mai urât fotbal din lume”, peste câteva zile “renunță la inesteticul ăsta”… Hotărăște-te: cauți rezultate cu orice preț sau vrei fotbal frumos? Dacă vrei rezultate și nema fotbal, uită-te la Simeone, Cârțu, Mourinho sau Petrescu. Dacă vrei fotbal, uită-te la Guardiola, Gâlcă, Klopp sau Hagi (chiar dacă are un caracter urât, nu pot să nu remarc faptul că echipele lui joacă fotbal). Deci, cum e până la urmă?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.