web analytics
Motorsport

Dovi sau Rossi? Nu accept alt răspuns pentru GP-ul din Le Mans

Evenimentele GP-ului din Le Mans sunt transmise în direct de Eurosport. Azi, programul începe de la 10:00 cu antrenamentele Moto 3, mâine avem cursele astfel: 12:00 la Moto3, 13:20 la Moto2 și 15:00 la MotoGP.

Nu știu ce se întâmplă cu mine, însă am ajuns să îmi doresc să câștige oricine în afara lui Marc Maruqez. Și sunt două precizări importante aici. Prima, nu am nimic cu Marquez, adică e băiat, a fost cel mai amabil pilot MotoGP cu care am făcut interviu în paddock, doar că… Și a doua, când zic ”oricine” nu mă refer chiar la oricine. Aș putea suporta cu greu acum o victorie a lui Lorenzo, mi se pare un MM Stoica din MotoGP. La fel, n-aș dansa prin casă dacă ar ucide Marquez campionatul, nici dacă ar câștiga Zarco, zis și charismă de mop.

Așa că m-am dat, asumat și acceptat, pe filiera italiană. Aia de top, că nu discut cu Petrucci ca alți jurnaliști români. Vorba aia, eu când am intrat în paddock-ul MotoGP m-am dus și am făcut interviuri cu greii. În ordine, Nicky Hayden, Marc Marquez, Dani Pedrosa și Andrea Dovizioso. Așadar, filiera italiană. Andrea Dovizioso a fost cel mai rapid pilot de pe circuitul Le Mans în prima zi de antrenamente libere. Pilotul care tocmai a semnat un nou angajament cu Ducati pe doi ani (Lorenzo e ca și plecat, mă gândesc) a venit cu un timp reper de 1.31:936 cu 0.168 secunde mai bun decât cel al lui Marc Marquez. Desigur, din top nu putea lipsi uriașul, șeful număru 1, boss-ul suprem, măria sa domnul doctor Valentino Rossi. Cel mai tare pilot din toate timpurile în orice competiție în care se întrec lucruri propulsate pe combustibili fosili a avut al treilea timp, cu +0.268 față de Dovi.

Apropo de Rossi, încep să văd cum săgețile spre Yamaha sunt tot mai des trimise. Și îl înțeleg. Adică în Jerez a fost oribil, apoi în testele de la Mugello a fost un soi de Vespa cu portbagaj. Ei bine, la Le Mans lucrurile par bune, însă s-ar putea să fie doar condițiile speciale care avantajează Yamaha, nu progresul japonezilor. Pentru că spune și Rossi: ”Pe acest circuit, motocicleta noastră funcționează destul de bine, cred că îi place Le Mans, layoutul de aici, faptul că asfaltul este foarte bun și oferă multă aderență. De asemenea, cred că au fost bune și temperaturile scăzute, soare și nu foarte cald”.

5 comentarii

  • Din păcate de ce ne era teama tuturor nu am scapat …este bun joker-ul asta, bravo lui! Însă să-i dam și Doctorului ce este al lui, cu martoaga aia a luat podiumul ajutat și de situație. Sincer, cel puțin cu Dovi în sa, nu-l prindea. Nu știu ce sa spun cum era și cu Zarco; cred ca îl devansau pe 5. Dacă la titlu este 70% terminata povestea pentru Yamaha, sper măcar pentru câteva victorii de etapa (2-3) să-și revină.
    P.S. Sa nu uitam de JL care ne mai anima duminicile :))) în ritmul asta le-aș recomanda celor de la Suzuki sa se gândească bine dacă îl vor :)))

  • Cezar, bătrânul asta despre care vorbești tu i-a făcut mari pe toți! Iar ca să continui asemănările cu fotbalul nostru, anul asta Lin Jarvis și ai lui zici ca sunt Nik Dic și “staff-ul” lui :)) din păcate singura îmbunătățirie de după teste este aceea ca cel mult au dat jos portbagajul de pe Vespa 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.