web analytics
Opinie

Două recomandări de carte. Și jumătate

N-ai cum să nu citești următoarele. De fapt ai cum, dar n-ar fi în regulă.

Vând kilometri – Mihai Barbu. E cartea pe care o să o recomand tututor pentru că e cea mai sinceră scriitură cu care am interacționat eu în ultimii ani. E povestea unui băiat care s-a urcat pe motocicletă și care a mers câteva luni prin lume, spre est, către Mongolia și înapoi. Dincolo de pozele excepționale prinse în carte, Mihai Barbu este un povestitor exagerat de bun, iar întâmplările lui din Ucraina, Rusia, Mongolia sunt realmente savuroase.

Oyibo: 2 oameni, 1 motocicletă, 14 luni în Africa – Ana Hogaș, Ionuț Florea. Nu am terminat-o încă, însă o pot recomanda pentru că am fost impresionat de primele câteva sute de pagini și pentru că știu povestea as it happened, am urmărit pe site-ul lor. E o istorisire mai altfel decât cea a lui Mihai Barbu, sunt doi tineri care au plecat pe termen lung din țară și care livrează conținut mai încărcat de detalii, au comprimat peste un an de întâmplări în carte. O recomand fie și pentru simplul fapt că vă puneți la curent cunoștințele despre țările Africii. E mișto tare!

Flash-uri din sens opus – Marian Godină. O recomand pentru că o recomandă eMAG și pentru că un om care încearcă să se bată cu un sistem dintre cele mai nenorocite din țara asta. O recomand și pentru că, deși îi apreciez demersul de a da detalii de interior, banii de pe cartea asta ar putea să fie singurele fonduri pe care Godină le va avea în viitor. O recomand și pentru că scriitura lui mi-a fost recomandată de alții, alții în care am încredere. Eu am comandat-o.

recomandare carte

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.