web analytics
Diverse

Două recomandări pentru cafea extraordinară în București

Vă mai aduceți aminte că mă plângeam de faptul că nu pot bea cafea bună în București, că doar Origo și M60 corespund, bla bla? Ei bine, de atunci și până acum am mai descoperit două variante cu adevărat extraordinare pe care vreau să le împărtășesc. Prima nu e o surpriză, e o altă cafenea care vinde un lichid foarte, foarte bun. Se numește Orygyns, e pe strada Jules Michelet 12 în zona Piața Romană, și oferă poate cel mai bun cappuccino pe care l-am băut eu vreodată. Prețurile sunt mai mult decât decente, un cappuccino e 9 lei.

A doua chestie pe care o recomand este posibilitatea de a vă cumpăra cafea excelentă. Am avut o surpriză cu un pachet de cafea primit cadou, habar nu aveam despre ce e vorba și am apelat la el doar pentru că am rămas fără cafeaua mea obișnuită de filtru (un simplu Jacobs) pe 1 ianuarie. WOW! Cu siguranță cea mai bună cafea de filtru pe care am gustat-o vreodată. Se numește Cafea Avedis Carabelaian Matinal de la Delicatese Florescu și este absolut fenomenală. O aromă excelentă care e păstrată de sistemul de împachetare pe care îl videz cu gura printr-un orificiu ingenios.

Ce e curios e faptul că mă așteptam să fie foarte scumpă. Am căutat-o pe site-ul Delicatese Florescu și am constatat că e doar 7,3 lei suta de grame. În plus, vă puteți alege gradul de măcinare ca să se potrivească instrumentului pe care îl veți folosi: ibric, espressor, filtru de hârtie, filtru de plastic, presă franceză etc. Eu dau vreo 24 de lei pe 500 de grame de Jacobs, nu mă deranjează deloc să dau 36 de lei pe 500 de grame de Cafea Avedis Carabelaian Matinal.

cafea delicatese florescu

7 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.