web analytics
Fotbal intern

Domnule Petrea, iată de ce Steaua – Rapid pe Național Arena nu poate produce altceva decât profit!

Domnule Petrea, vreau să vă reamintesc faptul că sunteți obligat de postul pe care îl ocupați să faceți tot ceea ce se poate pentru păstrarea standardelor Stelei, printre altele, desigur. Și, consider eu, că atunci când vorbim despre ”standardele Stelei” trebuie să vorbim și despre locul în care Steaua joacă meciurile despre care știm, cu certitudine chiar, că stârnesc interes. Precum meciul cu Academia Rapid, de la mijlocul lui aprilie, meci pentru care dumneavoastră nu ați anunțat încă în mod public stadionul.

Pentru că e o lipsă completă de comunicare între CSA și presă pe subiecte interesante, chiar și între CSA și fani mă aventurez eu să zic, au apărut fel de fel de informații pe ”piața neagră”. Am aflat că nu se poate juca pe Național Arena, că e ocupat. Apoi am aflat că se poate juca, dar că vă temeți de faptul că vor veni mai mulți rapidiști. Apoi am aflat că nici asta nu e problema, problema e că Național Arena ar costa mult prea mult. Cum primele două sunt, evident, niște baliverne, mă concentrez asupra singurei probleme reale care poate să apară. Cea de cost.

Hai să vedem cât costă Național Arena și cum, consider eu, nu aveți cum să ieșiți în pierdere orice ați face. Pentru asta precăm de la următoarele date de bun simț și de la următoarele certitudini:

 • închirierea Național Arena costă 13.000 euro pe meci (certitudine)
 • la meci vor fi prezenți, ca în tur, doar 11.000 de spectatori (date de bun simț)
 • prețul biletelor va fi unul unic, de 15 RON (date de bun simț, mult sub ceea ce se poate plăti)

În cazul de mai sus, adică cel mai nefericit caz cu putință, încasările din bilete vor fi de 35.500 euro. Adică peste ce plătiți, rămân bani de pază, logistică, prime, echipamente noi, dar și de o masă după victorie, dacă o să fie cazul. Nu e pierdere, da? Ăsta e scopul!

Acum hai să vedem și cazul pe care îl consider mai realist. La meci nu vor fi doar 11.000 de oameni. În Giulești au fost 11 mii pentru că 11 mii încăpeau. Aici veți avea parte de mai mulți oameni, nu doar galeriile, ci și spectatorii atrași de numele echipelor, cei care nu au putut merge în tur, dar și cei atrași de spectacolul din Giulești. Să nu ne aruncăm, da?

 • închirierea Național Arena costă 13.000 euro pe meci (certitudine)
 • la meci vor fi prezenți, fără să ne aruncăm, 20.000 de spectatori
 • prețul biletelor va fi unul normal, 15 lei la peluze și mai scump în alte sectoare. Să facem o medie, rezonabilă, de 25 de lei pe bilet.

În acest caz, repet, unul deloc mega-optimist, încasările din bilete vor fi de 108.000 de euro. Și după ce punem minus suma plătită pentru închiriere și pază și logistică vedem că rămâneți cu profit aproape cât întregul buget al Stelei din acest an. Dintr-un singur meci!

Să revenim! În cel mai pesimist caz descris, pentru că e imposibil să fie o situație mai nefavorabilă decât cea de sus de tot, vă acoperiți investiția. În al doilea caz, caz realist, faceți cel mai mare profit din istoria secțiilor din cadrul Clubului Sportiv al Armatei în întreaga istorie.

Mai facem calcule și pe cazul optimist tare? Cel în care eu cred? Cel cu 35-45.000 de spectatori care plătesc 15 lei la peluze, 25 la tribuna 2, 50 la VIP? 🙂

Deci? Îmi scapă mie ceva? De ce nu e stabilit deja faptul că se va juca pe Național Arena? Așteptați să fie ocupată de un alt eveniment? Sunt sigur că dată fiind importanța meciului, AMFB poate muta în orice altă zi jocul cu Academia Rapid. Se supără nea Gigi Becali? A pus doamna Firea vreo piedică? Spuneți public, dați cuiva pe surse, mai există presă destulă care va publica fără ezitare așa ceva.

Așa. Steaua – Rapid pe Național Arena?

9 comentarii

 • Cred ca ai gresit putin la calcule…
  închirierea stadionului 13.000 de euro
  servicii de operare 10.000 de euro
  firma de pază (300 de agenți) – 11.000 de euro
  firma de curățenie (ALPAB) – 9000 de euro
  utilități – 10.000 de euro

  avand in vedere ca s putin bani publici, cam ce se intampla daca totusi iese pe minus combinatia? La dna sau la ministru o sa spuna ca a calculat scutariu gresit?

  • Cred ca unii sunt atat de prosti incat baga la cap fiecare aberatie scrisa la comanda. Cum rahat poti crede ca e 53.000 un meci pe National Arena? Daca eu vorbesc cu FCSB si cu AStra si cu FRF si imi zic ca nu e atât nici pe departe, cum sa ma uit eu la aberatiile astea scrise dupa ce s-a sesizat Petrea ca are presă proastă.

   Cum vine aia cu 300 de agenti? FCSB a avut la meciul cu stadionul plin, ala cu City, 125 de agenti. Si da, dpdv al gradelor se securitate, un Steaua – Rapid e la fel, nu mai sus. Apoi, cu 9000 de euro FCSB plateste curatenia la 4 meciuri, CSA facea mai multa mizerie? Utilitati 10.000 de euro? Nici gand, nu exista asta. Servicii de operare 10.000, da. Dar minus ce nu folosesti, incepand de la parcari subterane, loje si o gramada de alte chestii care iti injumatatesc costurile.

   Nu veniti la mine incercand sa faceti pe desteptii, va rog!

 • Pe Arena Nationala nu au vrut nici cei de la Peluza Sud. In rest, postacii gigishti la datorie sa imprastie cu rahat.

 • Ai dreptate. Clubul care se pretinde a fi continuatorul cska moskva nu are cum sa nu iasă pe plus organizând meciul pe mall arena. Ghici care e adevăratul motiv in contextul asta. Dar pentru ca ești stelist, deci nu prezinți garanții de inteligenta si intuiție, îți voi explica eu. Relax, gratis. Cei 10k de rapidiști din tur ar fi venit si la retur. Ar fi venit si alții, care nu au mai prins bilet in tur. Câți, nu știu. Băieții in negru si camuflaj care susțin noua cska ghencea nu sunt mai mulți de 1,500. Nici cu gagici. Proiectul armatei are lipici la hipsteri, iar hipsterii, prin definiție, sunt putini. Curioși, da, ar fi venit. Nu e puțin lucru sa vezi femeia cu barba a armatei dându-se in spectacol. Iată cum urmașii armatei roșii ar fi fost in minoritate pe mall arena. Asta e motivul pentru care rușinea României a decis sa joace pe un teren sintetic.

  • Bogdan are dreptate. Tska o fi sustinuta din banii nostri, care nu s deloc putini, insa la acest meci ar fi fost clar in minoritate. Nu stiu unde viseaza autorul 35 k in tribune. Rapidisti ar fi venit probabil peste 15k insa până la 35…decât sa fi apelat la metoda de dinainte…cu inverzitul tribunelor :)))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.