web analytics
Fotbal intern

Domnul Petrea se încurcă în explicații. Ce spunea în 2017 și ce spune acum

Așa cum probabil știți dacă vă interesează subiectul, meciul Steaua – Academia Rapid se va disputa pe stadionul din Chiajna. Cel puțin așa a rămas stabilit, după apariția informației lucrurile s-au mai schimbat. În fine, se va juca pe un stadion mic, de doar 5000 de locuri, din afara Bucureștiului, motiv de nemulțumire pentru suporterii ambelor echipe. Suporterii Stelei au anunțat deja că nu vor veni la Chiajna și mă îndoiesc că își vor schimba părerea în zilele rămase până la meci.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre domnul Petrea. În seara în care informația că se va juca la Chiajna a apărut aici pe blog, colegii de la ProSport l-au sunat pe Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, pentru confirmare. Domnul Petrea a confirmat și a explicat: ”Vom juca la Chiajna, Național Arena ar fi fost un stadion prea mare pentru un meci de liga a patra”.

Am publicat declarația dumnealui, chiar dacă mie mi s-a părut o gogomănie. Suporterii Stelei au dat asigurări că vor cumpăra câteva mii de bilete, era de așteptat ca fanii Rapidului să cumpere și ei alte câteva mii și, deloc de neglijat era și participarea ”civililor” atrași de numele echipelor și de spectacolul de necontestat din tur.

Sunt curios cum a ajuns domnul Petrea la concluzia că Național Arena ”ar fi fost un stadion prea mare pentru un meci de Liga 4”. Știți de ce sunt curios? Pentru că într-un interviu pe care comandantul CSA l-a acordat în ProSport în septembrie 2017 părea că este de altă părere. Iată ce spunea atunci:

Reporter: Să ne imaginăm că aţi dispune de un stadion cu o capacitate de 10.000 de locuri. Câţi spectatori credeţi că ar veni acum?
Cristian Petrea: Presupun că în jur de 8.000 de oameni.

Cum? Presupuneți că 8000? Păi și dacă așa presupuneți, atunci de ce ați ales un stadion de 5000 de locuri care, după ce va face Jandarmeria nebunii pentru securitate, va oferi vreo 4000 și ceva de locuri? Cum vine asta? Vă refereați atunci la faptul că suporterii dumneavoastră pot veni în număr de 8000 la un meci, nu? Că doar nu luați în calcul și galeria lui Tricolor sau pe cea a lui Romprim. Ce s-a întâmplat între timp de ați ajuns să considerați că ”Național Arena e un stadion prea mare”?

Suporterii nu v-au dat motive să vă schimbați părerea, ei au umplut stadionul din Complexul Sportiv Steaua la fiecare meci, atât cât a fost posibil din punct de vedere regulamentar. Nu e ca și cum, văzând că nu există interes, ați decis că nu mai e cazul să vă complicați cu stadioane mai încăpătoare.

Apropo, domnule Petrea! În clipa în care ați acceptat să vă ocupați de Steaua București trebuia să vă faceți temele! E club mare, responsabilitatea e pe măsură. Inclusiv responsabilitatea declarațiilor. De ce? Haideți să vă mai reamintesc unele detalii din interviul acordat în ProSport.

Nu neg faptul că CSA Steaua deţine un kit de transmisie online şi sperăm ca peste o săptămână, dacă nu vom materializa discuţiile cu o televiziune, în mod cert le vom transmite pe canalul nostru youtube – vă zic eu, n-ați transmis!

Dacă nu finalizăm tratatative cu o televiziune, sigur vom transmite online – nope, nimic în online!

După estimările Jandarmeriei au fost cam 2.500 de suporteri (n.r. – la primul meci din Ghencea), adică aproape dublu faţă de capacitatea tribunei. Ceilalţi suporteri au stat în picioare, pe latura de Sud a terenului şi în locurile libere care urmează să fie completate acum cu tribune. Mai avem opt module de tribune, urmează să le montăm şi să mai punem în vânzare cel puţin 500 de abonamente. – urmează să le montați, când? Că n-ați montat nimic, se îngrămădesc oamenii ăia în unica tribună, dă Jandarmeria cu gaz la grămadă și tot n-ați făcut vreo treabă!

Cel mai bun mod de operare e adevărul, domnule Petrea! Să comunicați, să spuneți adevărul și, atunci când e cazul, să țineți cont de părerea suporterilor. Ar fi înțeles motivele reale pentru care ați ales Chiajna, vă asigur! Vă recomand să mai parcurgeți din când în când interviul din ProSport, îl găsiți aici, ca să vă reamintiți ce promiteți oamenilor care își consumă viața și banii pentru Steaua.

7 comentarii

 • Csa steaua e un club mare!!! :)))))) LOL. Steaua e un brand mare…iar csa steaua e un club mic de liga a 4 a condus la fel de prost ca dupa revolutie cand aveau nevoie de un salvator pe care apoi sa-l decapiteze.

  • Bai gigistule, te vad pe toate site-urile/paginile despre Steaua. Du-te tata si comenteaza despre gigi ca doar de asta esti gigist, nu mai intra pe aici sa ne spui despre “salvator”.

 • Nu faptul ca joaca pe Chiajna e marea problema aici – marea problema e in acelasi timp si vechea problema – anume diletantismul nemarginit pe toate domeniile ce tin de managementul unui club sportiv, dovedit in nenumarate ocazii de oamenii implicati pe partea aceea a clubului.

  Faptul ca te erijezi de responsabilitati si dai cu jet cald si galben peste mica bruma de incredere care exista ca ceva se poate schimba. Asta ne termina mai rau decat razboiul cu oierul si cu hoardele de nespalati fecesebisti, samantari cu 4 clase, care ragaie a fasole peste tot pe unde pot.

  Speranta moare ultima dar moare si ea!

  • De asta am si terminat zicand ca nu ar fi fost o problema stadionul, cat timp exista comunicare si erau precizate motivele pentru care e luata decizia asta. Pentru ca altfel e normal sa existe nemultumiri. Mai ales daca ne uitam la ce spunea dl Petrea anul trecut, treaba cu 8000 de fani la un meci.

   • meciul asta daca era tratat cu respect si atitudine ca e evenimentul anului, aducea 15-20000 de stelisti , rapidisti si suporteri neutri pe national arena ,garantat,fara dubii ,trebuia doar promovat si implicare

 • Scutariule, eu personal iti multumesc pentru articolele pe care le scrii despre Steaua. E un citat celebru: “Exista oameni care vorbesc cu o clipa inainte de a fi gandit”. I se potriveste manusa domnului Petrea.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.