web analytics
Fotbal intern

Doi antrenori care nu vor lucra vreodată cu Becali

Bănuiesc că nu mai avem semne de întrebare acum, da? Nu de alta, dar dacă mai sunt persoane care încă mai cred în liberul arbitru și în libertatea antrenorilor de la FCSB, atunci cazul e de Bălăceanca. Știm toți că acolo te duci doar ca să pui, cu noroc, un punct verde în CV. Altfel, ești umilit, ești bătaia de joc a finanțatorului și râsul vestiarului, ești bătaia de joc a celor care văd cum echipa pe care o pregătești pentru un meci important e spusă la TV cu 12 ore înainte, în zâmbetul perfid al moderatorilor însetați de mizerie, de zoaie.

Și în condițiile în care se vorbește despre debarcarea lui Nicolae Dică – deși nu înțeleg de ce l-ar da afară, e supusul perfect, nu mârâie, nu cârâie, face Becali ce vrea din el – au apărut numele înlocuitorilor. Fel de fel de sursiști care se bazează pe nimic, care inventează vizite la palat și discuții telefonice. În fine, au apărut, le dăm citire. Nu de alta, dar din astfel de mizerii ies transferurile și mutările pe băncile tehnice ale FCSB-ului, nu vă imaginați că Becali se inspiră din altă parte decât de la TV.

Totuși, ce voiam eu să spun este că sunt doi antrenori despre care nu cred că trebuie să existe discuții. E doar părerea mea, nu am discutat cu ei despre FCSB când le-a fost pomenit numele drept variantă, însă mă îndoiesc sincer că vor călca vreodată acolo.

1. Costel Enache – Din câte am auzit despre el, omul e dedicat meseriei. E pasionat, nu e antrenorul-grătarangiu precum Șumudică și nici vorbitorul nepriceput gen Bratu. Își respectă meseria și, oricât de calm pare, nu apreciază deloc intervențiile. Iar apropo de calmul lui. Calmul este dat de siguranța pe care o are pentru că știe că face tot ce poate pentru a ajuta echipa. Iar dacă vine un Becali să-l tăvălească după un meci prost, mă îndoiesc că Enache va suporta.

2. Edi Iordănescu – Are niște principii pe care, dacă m-ar întreba pe mine, i-aș spune să le perie un pic dacă vrea să mai lucreze în România. Edi a picat în extrema cealaltă, speriat probabil de Dicii din antrenorat, și face urât atunci când președinții sau patronii se bagă peste munca lui. Asta pot respecta, dar repet, ar putea să fie mai diplomat dacă vrea să îi fie bine. Eu nu văd cum unul precum Iordănescu poate lucra vreodată cu Becali. Edi e suficient de inteligent încât să nu creadă promisiuni de tipul ”te las în pace, răspunzi doar cu rezultatele”, iar Becali e suficient de tont încât să nu aleagă un antrenor care să comenteze. Singura variantă prin care văd posibil un Edi Iordănescu la FCSB e aia în care omul își pune clauză uriașă pentru a se proteja, clauză pe care cu siguranță o va încasa în cel mult o lună de la instalare.

3 comentarii

  • Să își ia MM licenta de antrenor și se termina cu toate prostiile astea. Fir roșu direct la banca de rezerve, fara intermediari.

  • Orice antrenor cu un pic de demnitate nu s-ar coborî la nivelul asta – de a mai lucra cu (sub) becali. Dar na, Romania e plina de fripturisti care si-a vinde si mamele pe o mana de bani.
    Cristi, iti recomand All or Nothing – manchester City(un documentar de la Amazon Prime, disponibil si pe Youtube). Da, stiu, e o echipa de plastic condusa de petrodolari, dar e superb sa vezi un club profesionist. E cu totul altceva data de mocirla românească.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.