web analytics
Fotbal extern

Doar un Ronaldo e prea puțin. Doar un Messi, la fel

V-ați mai lămurit sau tot în FIFA 18 trăiți? Un singur fotbalist, oricât de bun e, nu are cum să facă singur diferența atunci când e nivelul foarte ridicat. Sau poate, dar alea sunt doar excepțiile. Cristiano Ronaldo a fost în seara asta la fel cum a fost Messi pe zi. Captiv într-o echipă mult sub nivelul lui, mult sub nivelul la care e obișnuit.

Nu are cine să îl joace, nu are cine să îi paseze, nu are cine să centreze pentru detenta lui cu care ar fi distrus fundașii Uruguay-ului. Din păcate pentru Ronaldo, Bernardo Silva și Joao Mario sunt fotbaliști de mâna a doua. Și tot din păcate pentru el, Raphael ăla trebuie să se și apere, nu doar să centreze bine o dată pe meci pentru capul unui Pepe mort. Pentru că fundașii nu trebuie să dea goluri, fundașii sunt datori să nu sară pe sub minge ca niște ratați într-o situație simplă.

Bine, puteți să adoptați asta sau să vă luați după Ștucan. Că la cum știe el fotbal, pare-se că ce se joacă acum și ce se juca pe vremea lui Maradona e același lucru. El pune egal între Maradona în 86, atunci când a jucat și câștigat singur CM, și eșecul lui Messi, cel care n-a făcut singur același lucru acum. W O W!!! Ce înseamnă să urmărești doar meciurile cluburilor care suferă eșec după eșec de ani de zile, Liverpool și Dinamo.

Ce înseamnă să joci singur într-o echipă de slabi? Asta apropo de Messi. Păi am auzit pe comentariu prin minutul 47. Cristiano Ronaldo a atins mingea de 24 de ori în prima repriză, adică o dată la două minute. Oricum ai da-o, e puțin. Însă, ca în cazul argentinianului, asta nu e din vina lui doar. Nu e tenis, ai nevoie de colegi, de fotbaliști.

Ce atingeri are Cavani ăsta, fantastic. Chiar dacă la centrarea lui Suarez (nu-l suport, dar le are) a dat cu fața. Și nu cred că există în istoria sportului unul care să simuleze mai mult decât Suarez. Dacă te iei după el, în 5 minute elimini 9 jucători de la echipa adversă.

Uruguay merge mai departe și asta e o veste bună pentru Franța. Cel puțin așa pare acum, să vedem dacă Franța o să fie aia din start/finalul meciului cu Argentina sau Franța aia dintre minutele 25-55, atunci când era un fel de Metz când se bate pentru unul dintre primele 14 locuri din Ligue 2.

Într-un fel, ciudat, mă bucur că au plecat acasă Messi și Ronaldo, cei mai buni fotbaliști din lume la ora asta. Pentru că scap de discuțiile talibanilor care nu pricep fotbalul dincolo de bășinile date de idolul lor.

Manuel Fernandes e cel mai prost jucător de fotbal din istoria comună a Portugaliei, Braziliei și Africii. N-am văzut așa ceva, parcă au băgat un gras de la tribuna 2.

10 comentarii

 • Nea Cristi, pe ce-am mai interes, ce zici, am avut gura aurita cu Espana? 😊Sa fiu al naibii, daca imi mai iesea vreo “prezicere” daca puneam ceva bilete. Nu cred in noroc iar stiinta n-am… si oricum mi-ar fi de prisos.
  Plangea acu’ domnu’ Sergio. L-au blestemat suporterii de la jujitzu cu Salah. Sau a purtat margele cand era mic.

 • Argentina pa, Portugal pa-pa. Spania, pa-pa-pa? Cam asta e trendu’. S-a intors bulanu’ de la Euro pe invers. S-ar fi visat iar portughezii sa mearga pana in finala cu parnaia si eventual sa ia cupa la penalty-uri.
  Spania a fost singura care a aratat fotbal, chiar daca a avut si momente in care era degringolada si pe la ei. Iar fata de Portugalia sau Argentina nu stau intr-un jucator sau doi. Cu toate astea, cred ca o sa iasa si ei. N-am argumente, doar simt in urina.😋

 • ce arbitru… ce arbitraj.. JENANT! nu a cerut var deloc, cand se impunea, cel putin un penalty pt portugalia… a dat fault la simularile teatrale, ale lui jeg imperial dintos… inadmisibil arbitraj…

 • Hai sa fiu eu copilu’ retardat in seara asta… Cand Argentina are nevoie de Messi, apare: in meciul cu Nigeria, omul meciului, in meciul de azi pasa de gol si contributie la un gol. De cealalta parte, in meciul cu Iran, Cristiano absent, in meciul de azi, Cristiano absent… Sa nu mai vorbesc de CE ’16 la care n-a avut nicio contributie. In fine, e jenant sa vezi ca lumea compara un jucator care efectiv nu poate sa dribleze niciun fundas din lume, care nu centreaza si nu paseaza, cu un altul care nu poate fi tinut de niciun fundas din lumea asta…

 • Mda, posibil. Oricum bine ca a iesit Portugalia sa nu il mai aud pe ala cu Runaldu ca deja devenea obositor.

 • Nu inteleg de ce nu a jucat cu Quaresma din primul minut (poate o fi fost accidentat, nu m-am interesat). Inteleg ca Ricardo joaca mai cu durere in peleu dar iti dadea vreo 6-7 centrari periculoase in 90 de minute.

  PS: nici la FIFA nu prea mai merge sa il iei pe Ronaldo/Messi si sa te duci cu ei pana in poarta :))

  • Nu cred ca era folositor, eu l-as fi folosit la fel. A intrat si azi si a dat gherle o gramada. Si eu am fost fan Quaresma in tinerete. A lui, nu a mea.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.