web analytics
Fotbal intern

Distrugerea Stelei, opera cuplului Becali&Talpan

Fapte, nu discuții de chibiț pe Facebook, Cișmigiul noii generații:

1. Florin Talpan a avut un demers pornit pe intenții bune, finalizat într-o goană după celebritate. Știu ce spun, mai bine decât oricare dintre voi. Știu cum a pornit toată acțiunea legală împotriva Stelei lui Becali. Chiar, în justiție merg și acțiunile semnate de un superior – Boroi – care nu a știut ce semna pentru că avea în față un teanc de foi banale (avansări, vopsiri de garduri, plăți către sportivi) între care era strecurat și actul care a permis juristului CSA să ajungă la tribunal? 🙂

2. În momentul în care deciziile favorabile s-au adunat, Talpan a renunțat la scopul nobil în încercarea de a poza într-un războinic care îl doboară pe Becali, viitorul clubului a fost neglijat, atuncat la gunoi. Orice decizie a tribunalului era imaginată de Talpan într-o știre cu titlul ”O nouă lovitură dată de juristul CSA lui Gigi Becali”. Întrebările de tipul ”Cum să mai fac să îl scot pe ăsta din sărite” încolțeau zilnic în mintea angajatului statului. Urmărea și în reluare emisiunile TV în care Becali îi pomenea numele. Chiar, îmi vreau și eu stick-ul de 16 GB (ăla auriu) înapoi! Mulțumesc!

3. Fiind un jurnalist corect, am identificat intențiile care m-ar fi condus către pierderea obiectivității și am abandonat complet subiectul. De atunci au urmat o serie de decizii haotice, implicarea suporterilor într-un proiect cu șanse spre zero de finalizare, folosirea lor într-un război greșit, care nu ar fi rezolvat nimic. Suntem la doi ani de la momentul în care Steaua lui Becali a devenit FCSB, iar Steaua reală nu mai există pentru că e blocată într-un proces birocratic, o tâmpenie juridică care nu are cum să aducă ceva bun.

4. Trebuie să fii absolut cretin, și văd că nu ducem lipsă de asemenea specimene, să crezi că simpla dezbrăcare a lui Becali de tot ceea ce înseamnă ”Steaua” e o luptă câștigată. Sunt de acord că deciziile de până acum ale justiției trebuie respectate în totalitate, fără ezitare, însă cu Steaua ce faceți? Că ăsta-i scopul, nu? E ok că nu o mai are Becali și că ea există acum sub formă de dosar cu acte care se plimbă între CSA și diverse săli de tribunal? Dacă e ok, atunci bine, refuz să mai aprofundez cu cretinii.

5. Așa cum au ”supraviețuit” împreună mulți ani, galeriile și Becali puteau să supraviețuiască sub ”pătura” Steaua și în continuare. Să se înjure reciproc, să love-hate, dar să existe. Numai că patronul teoretic al echipei a dovedit că afacerile ce nu-s bazate pe tun nu-i sunt familiare și, refuzând să plătească statului ceea ce trebuia să plătească, refuzând să coopereze (financiar vorbind) cu deținătorii istorici ai Stelei a compromis orice șansă de continuare. Dacă imediat după prima decizie discuta cu CSA și stabilea, acceptând să plătească sumele corecte, condițiile în care se poate folosi de ceea ce nu-i al lui pentru a avea în continuare Steaua București, treaba era altfel. Și lăsați-mă cu tâmpeniile de tipul ”Becali a ținut pe banii lui Steaua când nimeni n-o voia, ajungea în faliment clubul fără el”. El n-a făcut altceva decât să profite de un club pentru a câștiga bani. Asta nu e de condamnat, așa face orice patron, însă el a terfelit în repetate rânduri în acest proces lucrurile care dau viață unui club mare: gloriile, galeriile, copiii și juniorii, imaginea, comunicarea.

6. Galeriile Stelei stau deoparte în continuare și nu pricep de ce. Ce așteaptă? Steaua liberă, curată, nu poate exista prin concepție imaculată, am mai spus asta. Nu vor primi din cer o Steaua a lor, fie ea și în liga a cincea. Deci? Ce așteaptă? L-au acceptat și tolerat pe Talpan pentru că au crezut în faptul că juristul poate să le aducă ceva bun, de acord. Însă e momentul să acționezi cumva atunci când vezi că ai fost tras pe sfoară. Știți ce zicea Talpan la una dintre ultimele noastre întâlniri? Că e speriat de faptul că Tudorel Stoica i-a dat peste nas atunci când îi vorbea despre înființarea unei noi echipe a Armatei Steaua și că nu mai are ce să le dea galeriilor pentru a le ține de partea lui.

talpan-becali

5 comentarii

  • ca sa vada “adevaratii” cine e talpan aka ” eroul din afganistan”,sa stie si ei ca a stat 3 ore pentru a intra intr-o audiere la ministrul mapn,incercand sa se intalneasca si cu boroi,acesta din urma evitandul si iesind pe o usa alaturata ,iar la iesire,vazand ca nu obtine ce doreste din partea ministrului mapn,talpan a fost escortat afara din minister de politia militara 🙂 talpan se razboieste de unul singur,iar vandutii din peluze,aia care au fost sprijiniti candva si de gabriel oprea sunt tari doar cand vine vorba de tastat.

  • Astia și au bătut joc de tot ce înseamnă Steaua, iar noi stam ca prostii și ne uitam pe YouTube la meciurile cu Valencia, Ajax, Chelsea etc, fără sa facem nimic!

  • Dupa ce l-au arestat pe Mustata “șeful” galeriei a fost o marioneta de care nu asculta nimeni. Sud-ul au protestat si protestează a prosti dar nu fac nimic concret si nord-ul așteaptă ca prostii dar nu stiu nici ei ce . Cand am zis sa ne adunam 1000 ( da buni) si sa dam foc mai întâi la palat si dupa la sediul CCa au zis ca sunt nebun. Pe Facebook si din fotoliu nu o sa se rezolve nimic niciodata.

  • Bun, deci vad ca treaba cu stick-ul devine un obicei la Talpan. Unii “fura” brichete, altii stick-uri. :)) :)) Trimitem recuperatorii peste el?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.