web analytics
Fotbal intern

Dispariția unui ”Messi de România”

V-a plăcut clipul video de ieri, cel cu puștiul de la Viitorul? Am văzut că da. Ei bine, aflați că filmarea e din 2015, de la un meci în care Viitorul învingea ARD Snagov cu 5-0, iar numele marcatorului e Teo Tala. Teo avea 11 ani atunci și după ce imaginile cu golul său deveneau virale, prindea ”prima pagină” pe site-urile importante de sport din întreaga lume.

  • Un copil român a marcat de unul singur un gol superb. Teo Tala: Messi de România? – The Telegraph
  • Un puști din România a marcat un gol Lionel ”Messianic” superb – Eurosport
  • Acest copil român a marcat un gol atât de frumos încât Lionel Messi ar fi mândru. Ţineţi minte acest nume: Teo Tala – Daily Mirror
  • Noul Lionel Messi vine din România – elfvoetbal.nl
  • Incredibil, acest copil a driblat 6 jucători înainte de a marca – RTL Sport Belgia
  • Un tânăr mijlocaș român a marcat ca Maradona – Record
  • Teo, geniul român – AS

Cam asta scriau atunci publicațiile notate, evident, bazându-se doar pe ceea ce au văzut în secundele clipului. Între timp, Teo Tala s-a lăsat de fotbal. A renunțat înainte să aibă o carieră, alegând școala, după cum îmi spune cineva care îi cunoaște familia. Dădea goluri frumoase, era decar în echipa aia, însă ușor-ușor a pierdut echipa, antrenorii motivând că nu are fizic, că e prea firav pentru fotbal.

Cam asta înseamnă un gol frumos, indiferent de nivelul la care e reușit. Înseamnă fix nimic. Îmi aduc aminte că spunea cineva, nu mai știu cine, că dacă nu face ceva rapid cu cariera lui, Florinel Coman va ajunge să fie ținut minte precum Mihăiță Pleșan, adică după o reușită frumoasă și atât.

Asta, așa, ca un info care să vină după video-ul de ieri. Video pe care îl puteți vedea mai jos:

2 comentarii

  • Fi-miu joaca la academia lui Brighton și în formularul completat înaintea de începerii primei lui sesiuni de antrenament, una din întrebări era înălțimea tatălui ai mamei. Se pare că fizicul este primordial talentului (din păcate). Slava Domnului fi-miu are înălțime și talent lipsa. 🤣🤣🤣

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.