web analytics
Fotbal intern

Diseară joacă Astra Giurgiu! De ce nu vă interesează?

Hai să vă văd, că sunteți plini de reproșuri că scrie presa doar de FCSB și Dinamo, că doar pe astea două le promovează. N-am fire de păr în cap câte ”Vedeți că mai există și Craiova” sau ”Astra Giurgiu e campioana, lăsați FCSB-ul” am auzit în ultimul an. Și cu toate astea nu pot să nu mă distrez atunci când mă uit pe cifre și văd cum absolut nimănui nu îi pasă de Astra Giurgiu. Vorbesc despre ei pentru că ei joacă diseară ”meciul istoric”. Pun între ghilimele pentru că din punctul meu de vedere e o gogomănie, Astra joacă cu Genk, locul 253 din Belgia, un meci de calificare dn 16-imile Europa League. Au exista în istoria recentă a României meciuri în faze mai importante, cu echipe infinit mai importante, despre care nu s-au spus cuvinte așa mari. Dar revin.

De ce nu vă interesează Astra Giurgiu dacă sunteți așa revoltați? Mă uit pe site-uri și văd că știrile depre meci sunt triste, fără comentarii, fără like-uri pe Facebook, fără interacțiune. Dacă nu vine Șumudică să înjure sau să își pună chiloții în cap nu vă pasă, nu interacționați deloc. Mă uit și pe cifre la ProSport și văd că ”meciul secolului” are cifre cam ca un meci al FCSB-ului cu Foresta Suceava. Hai, să nu fiu rău, FCSB cu FC Botoșani. Sau Dinamo cu CFR Cluj.

Mi se pare cu atât mai nesimțită pretenția unora ca presa la care au acces complet gratis să furnizeze conținut doar așa pentru că… Pentru că trebuie! Nu se citește? Ce contează? Trebuie să fie, joacă Astra și trebuie să scrieți doar despre Astra. Nu contează că nu citește nimeni și că nu mai incasați bani, voi trebuie să scrieți pentru că noi suntem cetățeni și avem pretenții. Pretenții să existe ceva scris, că de citit nu punem mâna.

Deci? De ce nu vă pasă de Astra?

6 comentarii

 • Mi se pare un articol corect si pertinent. Felicitari domnule jurnalist. Totusi, mi-ar placea sa citesc un articol de-al dumneavoastra, despre cum trebuiau sa dispara echipele aduse cu tancul in 47, respectiv 48, la inceputul anului 1990. Multumesc!

 • Scopul jurnalistului nu e sa scrie ce vrea pulimea, nici sa fie pe placul lor, asta doar ratatii din presa urmăresc (si sunt multi tare, mult peste jumatate).
  Daca esti jurnalist abordezi subiecte care crezi ca sunt importante, nu abordezi subiecte doar pentru ca stii ca vei avea mult mai multi cititori. Cititorul poate fi educat doar ca e un proces pe termen lung si viziunea voastra tinde spre 0.

 • Sa fii din presa romana si sa te plangi ca nu poti scrie ce vrei pentru ca se iau cititorii de tine, in conditiile in care presa adevarata (BBC sport, francefootball) chiar isi face treaba tot pe gratis, ma face sa ma gandesc la o centurista jegoasa, bolnava si fara dinti care se plange ca au clientii pretentii deosebite cu toate ca ea face botul pe 5 lei.

  Nu mai apara presa de sport pentru ca iti iei castane degeaba, tu fiind unul dintre cei care mai face presa! Nu intra in aceeasi oala cu ioanitoii si mironicii care ni l-au bagat pe nea gigi in casa pentru tirajele efemere

 • *crickets*

  Din acelasi motiv pentru care unii se bucara ca ia Steaua (“oricare ar fi ea”) 5 de la City cand ei nu isi mai aduc nici pe ce loc tre sa termini ca sa joci in cupele europene si iau 4 de la Medias. Atat ne duce pe noi capul, ca neam. Dai omului o tastatura si i se scurge orice urma de inteligenta pe ea.
  Nu toti, dar 90% la suta din microbisti au mandria aia specifica taranului de oras. Si stii ce e cel mai periculos? Sa le dai acces la mijloace de exprimare fiindca imediat li se blocheaza mana de neuroni cand le dai ocazia sa adulmece mirosul de rahat cald.

 • Ptr ca cineva a spus :Nu ma intereseaza decat echipa mea restul nu vreau sa mearga mai departe.iar acel cineva e promovat mereu si mereu ..

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.