web analytics
Opinie

Discuție în 2017 între un om normal și o viitoare victimă

OM: Bă, bubuie peste tot, intră ăștia cu mașinile în voi, bănuiesc că faceți ceva.
VV: Daaa, ne-am organizat. Bubuie ei clădiri, dar bubuim și noi pe Twitter.

OM: Cum adică?
VV: Păi hastagul #farafrica e în top trending. Să vadă ei, teroriștii, că nu ne intimidează.

OM: Tată, nu vă intimidează, bine-bine. Dar ăștia intră cu mașina în voi ziua în amiaza mare, mă omoară și vă mutilează. Cum reacționați concret?
VV: N-auzi, domnule, că rupe #farafrica? Plus că lucrează băieții la un tool prin care să apară culorile Cataloniei pe poza de profil la Facebook. Încă ne gândim dacă să adăugăm #farafrica și aici sau nu.

OM: Bos, dar măsuri concrete de stopare a teroriștilor. Nu știu, AK-uri, poliție peste tot, avioane în aer, ceva.
VV: De ce trebuie să recurgem la violență? Nu asta e calea!

OM: A, nu? Dar care e?
VV: Păi mai bine facem un marș al tăcerii în Barcelona, strângem pe Facebook 15-20.000 de oameni și facem cele mai istețe pancarte. Mă gândeam să se numească tot #farafica, ce zici?

OM: …
VV: Violența nu e răspunsul potrivit. Ei trebuie să vadă că nu ne e frică și ce metodă mai bună vezi pentru a transmite asta decât social media?

OM: Ăăăăă… Nu știu, poate un atac masiv și susținut, unificat, împotriva zonelor din care izvorăsc zoaiele astea? Poate renunțarea la hipsterism și trecerea la măsuri serioase și împotriva celor bănuiți că plănuiesc așa ceva, dar care momentan au privilegii date de faptul că s-au născut prin Europa? Plm, ceva care să ne facă măcar să ne simțim #farafrica, nu să stăm ca oile în întuneric sperând să nu pice luneta pe noi.
VV: Ce prostii spui, propovăduiești violența. Ei asta vor, vor să ne facă să detestăm, să reacționăm. Cel mai bine este să îți tolerezi dușmanul, să îl îmbrățișezi dacă îl vezi pe stradă, să îi zâmbești când îți dă o lovitură.

OM: Mda, vorbim degeaba despre asta. În fine, ce zici de Real – Barcelona de zilele trecute?
VV: Băgamiaspulanmortiilor de dopați, Sergio Ramos cel mai nenorocit, Ronaldo un cocalar, cum se bucurau ei ostentativ, sper să îi cadă picioarele lui Asensio și Zidane să moară. Cu tot Bernabeu’ lor. Muie!

3 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.