web analytics
Fotbal intern

Discuția cu Thomas Neubert despre motivele plecării și despre problemele din perioada FCSB

M-am întâlnit vineri cu Tommy la Sofia, în Bulgaria. M-am oprit acolo în drum spre Salonic și mi-am luat o noapte de cazare pentru că voiam să aflu niște lucruri de la cel care a lucrat alături de Reghecampf atât de mulți ani. În acest moment, Tommy e dat în judecată de FCSB la TAS pentru, chipurile, desfacerea unilaterală a contractului. Din cauza asta multe dintre subiectele de discuție nu pot fi publicate deocamdată, nu riscă nimeni să piardă 300.000 de euro pentru un interviu.

Chiar și așa, Tommy a fost generos în răspunsuri, am vorbit vreo două ore în total, iar o oră a fost on the record. Ambele ore au fost foarte, dar foarte interesante, am aflat niște lucruri bune de tot. Interviul complet e pe ProSport, iată pasaje:

În ultimele zece zile, în special după meciul pierdut cu Dinamo, am primit cam o mie de mesaje pe Facebook de la suporterii Stelei. Mi-au cerut să revin, mi-au spus că speră să mă întorc.

În acest moment spun că nu vreau să mă mai întorc vreodată. Din cauza lui Gigi! Sau poate că nu, poate că Gigi nu știe. Steaua m-a dat în judecată!

Edi Iordănescu e o persoană fantastică, nu mi-a fost coleg sau antrenor, mi-a fost prieten. Un caracter fantastic! Și ca antrenor e la fel. Am lucrat cu mulți antrenori și nu am văzut unul care să fie ca el

Să fie clar, pentru că am văzut și eu discuții, nu am făcut niciodată tactica la Steaua. Munca mea era doar cu pregătirea fizică: viteza, puterea, flexibilitatea, prevenirea accidentărilor.

Cred că pauza meciului retur cu Chelsea a fost momentul în care am pierdut calificarea, echipa era prea surprinsă de ceea ce putea să facă. A fost prea mult pentru noi.

Pentru mine a fost un vis să pregătesc România timp de 5-6 săptămâni pentru Campionatul European din Franța. Am văzut acolo o echipă care n-a fost bine pregătită fizică!

Ei vedeau doar că suntem puternici, că suntem la alt nivel, și singura explicație pe care lumea fotbalului românesc o găsea era că ne dopăm.

Uită-te la Maxim în Stuttgart. Am prieteni acolo care îmi spun că nu va avea nicio șansă să joace constant. Din cauza mentalității!

Pentru mine, sincer, cel mai frumos a fost când am câștigat titlul, primul, la ultima etapă pe Național Arena cu FC Brașov. Sunt mândru că au anunțat numele meu și tot stadionul s-a ridicat și m-a aplaudat.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.