web analytics
Diverse

Discuția Exynos 990 vs Snapdragon 865 pe Samsung S20+

Public textul ăsta mai mult pentru a mă simți prost în toamnă, atunci când voi peria olx-ul după Note 20. 🙁

Am dublă personalitate și o dezvolt pe a treia. Ce e mai sus e finalul unui text din 15 mai 2020, acum nici o lună, în care scriam că sunt atât de mulțumit de Note 10+ încât e posibil să fie telefonul cu care voi rămâne măcar un an. Adică ceea ce nu prea se întâmplă de obicei la mine. Ei bine…

Încep prin a scrie că nu există niciun motiv suficient de bun ca să cumpărați acum un telefon Samsung din seria S20 dacă aveți Note 10 sau Note 10+. Știam asta și tot am făcut-o. Am dat Note 10+ și mi-am luat un S20+. Am făcut-o, ca de fiecare dată, pentru că nu m-a costat aproape deloc switch-ul ăsta. Altfel, la ce prețuri văd că are S20+ acum, mi se pare aberantă orice achiziție. Nu ai cum să plătești atât pentru un telefon dacă ai deja unul bun.

În fine, primele impresii după o săptămână de folosit Samsung S20+:

  • da, ecranul dat pe 120 Hz e altceva. E greu de explicat, trebuie să îl folosiți ca să vedeți, dar se mișcă fluid, precum cuțitul prin unt. Și cum display-urile Samsung sunt top, combinația e cu atât mai mișto.
  • camerele nu m-au uluit, neapărat. Note 10+ avea camere foarte bune, ăsta are și el camere foarte bune. Aștept update-uri de soft care să le facă softul și mai tare.
  • mint cu nerușinare. Modul night e din altă lume, mult peste Note 10+. Face niște poze pe întuneric absolut fenomenale, chiar dacă procesul e mai anevoios și ești nevoit să stai câteva secunde cu telefonul nemișcat. Nu mă pricep la fotografie, dar înțeleg că așa se fac pozele pe întuneric cu orice, începând de la calorifer și terminând cu cel mai power DSLR.
  • bateria e mare, 4500 mAh față de vreo 4300 la Note 10+. Da, doar că ecranul dat pe 120 Hz consumă, așa că în general mă ține o idee mai puțin decât la Note. Chiar și așa e suficient. Plus că se încarcă extrem de rapid, n-am probleme.
  • discuția Exynos 990 vs Snapdragon 865. Pentru mine e ușor amuzantă. Pentru cine nu știe, Samsung vinde în Europa (și în alte părți din lume) telefoanele cu procesoarele lor, Exynos. În Satele Unite (și în alte puține câteva locuri) le vinde cu procesoare Snapdragon de la Qualcomm. E demonstrat, dincolo de orice discuție, că cele Snapdragon, în speță 865 de pe seria S20, sunt mai bune. Viteză, gestionare a bateriei, gestionarea încălzirii, tot. De acord, complet. Doar că, nene, diferența asta e oarecum ca-n aia cu anvelope Pirelli nu știu de care pe mașinile de stradă. Sigur, sunt mai bune decât Debica, dar e aproape imposibil ca un consumator ordinar, așa cum suntem majoritatea, să sesizăm diferențele. Că mi-ar fi plăcut să am Snapdragon 865 pe S20+? Da, mi-ar fi plăcut! Că nu e în regulă să vinzi la același preț un telefon cu procesor mai slab în Europa? Da, nu e în regulă! Dar vă repet, e mai mult o chestie de placebo, o chestie indusă de recenziile ”specialiștilor” de pe YouTube, un consumator normal nu ar sesiza vreo diferență semnificativă. Sigur, pe viitor poate să fie o problemă pentru Samsung. Discuția se amplifică cu atât mai tare cu cât prețurile flagship-urilor cresc.
  • filmarea 8K. E tare că toată lumea critică treaba asta. Da, nu e vreo șmecherie deocamdată, e aproape inutilă. Dar nimeni nu subliniază esențialul. Așa apare progresul, tati! Că toți râdeau de ecranele curbate ale Samsung acum 5-6 ani, iar în 2020 toți le au. Lumea râdea și de încărcarea wireless, de încărcarea wireless reversibilă, de amprenta pe ecran. Și, cu timpul, le-au adoptat aproape toți. Cineva trebuie să își asume niște riscuri, să testeze, iar din această testare apar îmbunătățirile și ”normalul” generațiilor următoare de telefoane.

Și mai sunt chestii minore pe care le-au modificat și îmbunătățit, dar nu merită menționate. Cum spuneam, prețul telefonului este în continuare mult prea mare pentru a putea fi recomandat, însă nu mă înțelegeți greșit. Nu spun că nu merită. Dacă muncești cu telefonul, dacă îți produce bani, atunci da, se schimbă discuția.

6 comentarii

  • Tocmai ce mi-am trimis in service S20+ ul deoarece se încălzea exagerat in timpul sesiunilor de gaming, iar după ce ajungea la 46 de grade Celsius, pa, îmi închidea jocul, bluetooth-ul, semnal etc. Da, cred cu ardoare că 865-ul nu pătește asta. O să trec pe iOS curând.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.