web analytics
Fotbal intern

Dinamo – FCSB 2-6, plus trei egalități. Comparație post pe post

Am văzut ieri frânturi dintr-o conferință de presă a lui Denis Alibec în care atacantul FCSB spunea ceva de genul ”avem jucători mult mai buni decât al lor”. M-am enervat un pic la început, parcă prea dură și arogantă declarația. Apoi m-am uitat pe echipele probabile pentru derby și mi-am dat seama că… așa e. Cu toate că diferența în clasament e foarte mică, aici intervine și lipsa de pricepere a unui secund care a distrus echipa, diferența între fotbaliști e clar în favoarea FCSB-ului. Asta spre lauda lui Dinamo și spre lauda lui Andone și lui Contra, cei care au reușit să facă treabă cu resurse mai slabe.

Iată cum mi-a dat mie comparația. Ascult păreri după ce citiți.

Niță – Cerniauskas

Greu de zis, însă Niță are clar avantajul pentru că a apărat tot sezonul și și-a scos echipa în o mulțime de meciuri. Cerniauskas nu e rău, dar FCSB câștigă aici.

Romera – Pleașcă

Mie nu mi se pare răsărit niciunul, aș da-o la egalitate aici. Fotbaliști mkay, dar care pot fi înlocuiți cu ușurință, care nu ies decât rareori în evidență. Egalitate!

Dielna – Moke

Ahahahhahaaahaah! Egalitate, dar asta pentru că ambii sunt de o pușcărie greu de descris în cuvinte. Unul e, chipurile, super experimentat însă face greșeli atât de grave încât te fac să te gândești că a început fotbalul la 27 de ani. Celălalt e un comisar de meserie, îl ține pe Tamaș rezervă doar pentru că Gabi le machește și face urât pe acolo.

Bălașa – Nedelcearu

Mie-mi place mai mult Nedelcearu, cu toate că Bălașa n-a mai fost comisar de când l-au mutat în centrul defensivei. Merge la Dinamo asta.

St. Filip – Momcilovic

Nu discutăm foarte multe. Filip este unul dintre cei care sunt titularizați din obligație, nu știu care e ideea cu el, dar în afară de vreo două meciuri bune în acest sezon, unul dintre ele recent, a fost mort în cadă cu flori pe el. Momcilovic a crescut mult și cred că, în lumina ultimelor evoluții, Junior Morais nu va fi titular.

Pintilii – Nistor

Oameni foarte importanți, chiar dacă rolul lor pe teren e cu totul altul. Pintilii e distrugător, Nistor și-a asumat rol de pasator. E greu, o las la egalitate.

O. Popescu – May

Simplul fapt că May este de-o inconstanță macabră mă face să trimit duelul ăsta în dreptul FCSB-ului. Popescu face meciuri bune rar, dar în general e decent, pe când May a avut gherle multe.

Enache – Hanca

Comparăm o mașină de curse cu o roabă care are roata stricată și un mâner ruginit? O glumă, Dinamo ia punctul aici.

Boldrin – Palic

Sigur, croatul ar fi câștigat detașat lupta asta în urmă cu jumătate de an sau mai mult, dar ne uităm la valoarea lor în cadrul echipei în 2017 și Boldrin ia punctul, a fost incomparabil mai util echipei sale în ultima perioadă. Și nici mai puțin valoros nu e ”la general”.

Fl. Tănase – Rivaldinho

Să fim serioși, n-o fi rupt Tănase norii de când e la FCSB, dar dacă pe Rivaldinho îl chema oricum altcumva nici nu mai vorbeam despre el, e fotbalist de ligile inferioare ale României, îl remarca cineva pe la Crevedia. Punct FCSB.

Alibec – Nemec

Oarecum nedrept pentru Dinamo pentru că Nemec a avut un sezon bun, însă Alibec e probabil cel mai valoros fotbalist al României în momentu de față, deci nu prea avem ce comenta. Punct FCSB.

10 comentarii

 • nu sunt de acord cu palici/popescu. in momentul asta e o diferenta majora de calitate intre ei. daca te duci dupa rezultate individuale, reusite in 2017, atunci trebuie sa pui macar egal intre tanase si rivaldo. sau poate asa cred eu, dinamovist fiind. nita e peste, pleasca la anu o sa fie mult mai bun, dar si acum cred ca poate fi trecut mai bun ca romera. in rest e ok.

 • Ce ai cu Pleaşcă? Omul e primul fundaş dreapta de meserie transferat de Steaua de multā vreme. Baiatul, transferat in iarna, a inceput sa joace constant abia in play off. In plus, inteleg ca vine si dupa o accidentare destul de urata. Admit ca omul n-a rupt gura targului, da’ dupa improvizatiile Enache si Balasa, el e de talie mondiala. 🙂

  La polul opus, Romera e slab, foarte slab. El a mai miscat ceva dupa venirea lui Contra, care i-a vorbit in limba lui materna si asa a ajuns sa inteleaga pentru cine joaca si pe ce post. Altfel, el a jucator de onoare in Spania lui natala.

  In concluzie, punctul asta trebuia dat ros-albastrilor.

 • Poate-s doar eu, dar mie nu-mi place Momcilovici. Asta nu inseamna ca i-as da punctul lui Filip – niciodata, doar ca mi se pare ca egal ar fi fost mai potrivit pentru ca omul nu cred ca a avut un meci spectaculos vreodata si nu-mi amintesc ultima lui centrare decisiva de pe stanga.
  Pentru Enache comparatia cu roaba e prea blanda. Sper sa nu fie el titular pe dreapta, totusi. In orice caz, si cu Jakolis acolo tot Hanca ia punctu deci fair enough for me.
  La mine era un 2-5 (ca in 2014) cu 4 egalitati.

  • P.S.: Poate faci ceva de genul la final de campionat cu cel mai bun jucator pe fiecare post, un Liga 1 Glory 11 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.