web analytics
Fotbal intern

Dinamo – Bilbao 1-1. Contra a fost perfect într-un meci cu un gol perfect. Perfect!

Nu că nu sunt de acord, însă să afișezi banner cu UEFA = Mafia, să dai petarde și să aprinzi torțe la revenirea în Europa înseamnă că nu crezi în calificare. Pentru că dacă te califici, te califici și joci fără spectatori, probabil. Plus că-l pui pe Negoiță să plătească o amendă uriașă, cum îi mai plătește salariul lui Mexes? 🙁

Nu trebuie să fim prea dezamăgiți pentru înfrângere, mai ales pentru că n-a fost una umilitoare. Dar nu trebuie să fim dezamagiți pentu că nu e o surpriză, Dinamo care nu a mai jucat în Europa de 200 de ani a întâlnit o echipă care ”și-o dă” în mod constant cu Barcelona și cu Real Madrid. Ce voiați să facă? Minuni? E greu.

Acum tactica. Îl înțeleg perfect pe Conta pentru defensiva cu care a abordat meciul încă din start. Defensivă solidă, preocupări ofensive minime, eventual un contraatac pornit de viteza lui May. Însă ce nu pot pricepe eu este, și aici nu mă refer doar la Dinamo în meciul ăsta, de ce nu ne adaptăm din mers. Adică ce putea să se întâmple dacă ataca, daca forța un pic? Să ia 3-0? 4-0? Și ce, era rușinos? Joci urât, pierzi doar cu 1-0 și speri că ce? Că îi bați la ei acasă? În fine…

Am scris paragraful de mai sus când eram nervos, pe finalul primei reprize. În mod normal ar fi trebuit șters, dar nu îl șterg. Nu îl șterg ca să vedeți cât de bun a fost Contra! A făcut ceea ce românii nu fac în mod normal, a zis că îl doare la bendix dacă ia mai multe, el vrea să joace. Și l-a băgat pe Rivaldinho în locul lui Busuladzic, a împins un pic. Golul a venit pe execuție, e drept, însă fondul a fost unul bun pentru câini. Au atacat, au avut inițiativă. A fost ce trebuie. Haida-haida a mers bine!

Șansele la calificare sunt mici, însă impresia lăsată e una foarte bună. Sunt plăcut surprins, așa cum n-am mai fost de mulți ani în ceea ce privește echipa Dinamoului. În sfârșit, publicul lor are parte de o evoluție la nivel înalt.

4 comentarii

  • Nu ti se pare ca Hanca in aceste trei meciuri pe care le-a jucat Dinamo aduce a Banel Nicolita ?

  • Ce inseamna sa fim mici, ne entuziazmam chiar si atunci cand se poate ca toate cele 5participante sa se opreasca aici.vazand rezultatele.Unii spun ca au demonstrat dupa un meci bun ca au meritat sa fie campioni, altii ca au facut cu Bilbao cea mai buna repriza dintr-o cupa europeana a unei echipe romanesti, unii ca au sperante si forta sa obtina calificatea dupa 2-2 etc.Cred ca ne asteapta saptamana viitoare, una neagra pentru fotbalul romanesc.

    • Saptamana neagra? N-as spune… Neagra era cand ratam calificari cu Hagi in echipa, cu Lacatus, Sabau, cu generatia de aur in teren. Acum tre’ sa ne bucuram de orice prezenta. In afara de craioveni, in rest toate echipele pleaca cu sanse mai mari decat ne-am fi asteptat. Si bucuria pt noi e ca vor fi obligate sa joace, sa atace, alta sansa nu e. Cred ca Dinamo are cam aceleasi sanse ca Viitorul si Steaua. Tre’ sa jucam. Din meciuri de-astea se poate face un declic, o descatusare care sa rupa seria ghinioanelor din ultimii ani. Saptamana neagra e cand moare careva… atata timp cat avem la ce sa ne uitam io zic ca tre’ sa fim multumiti. Pastram sanse, nimic nu e pierdut, nimic nu s-a schimbat ca sanse fata de meciurile tur. Cum bine a scris si Cristi trebuie doar ceva mai mult sange-n c….! ( PS: Daca ar da norocul peste noi sa plece iar la puscherie Gigi, SIGUR am fi in primavara europeana) ?.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.