web analytics
Fotbal intern

Diferențe de abordare între Steaua și Academia Rapid

Azi s-a reunit lotul Stelei pentru perioada de pregătire. M-am uitat pe site-urile oficiale, poate mi-a scăpat mie ceva, însă n-am văzut anunțuri cu privire la transferurile făcute. Poate nu-s. Tot azi s-a reunit și Academia Rapid, dacă e să mă iau după informațiile de pe site-ul lor. Site pe care am văzut informații cu privire la transferuri, veniri și plecări. Și observ niște diferențe de abordare între candidatele la promovarea în liga a treia.

1. Transferurile

Probabil cel mai important aspect, cel care va face diferența în lupta pentru promovare. La Steaua, liderul la zi al L4 București, nu a fost anunțat nimic oficial. Nici la capitolul veniri, nici la plecări. Asta cu toate că părerea unanimă este că ar fi nevoie de întăriri. La Academia Rapid, pe site-ul oficial au fost comunicate niște mișcări, plus că sunt indicii că vor urma și altele. A venit Vasile Maftei, înțelesesem că se pregătește Ionuț Voicu, și au plecat portarul Iulian Manea, fundașii Cosmin Cristil și Florin Matei, mijlocașul Daniel Burcea și atacantul Radu Bădiță.

2. Pregătirea

Înțeleg perfect că e liga a patra și că posibilitățile financiare sunt reduse. Însă nu compar L4 cu L1, compar L4 cu L4. Și dacă Steaua se va pregăti în această iarnă în frig și în zăpadă, la Forban și la Cheile Grădiștei, Rapid a gândit altfel. Primul cantonament va fi la Bușteni, însă în al doilea vor merge la căldură, în Antalya, acolo unde se duc toate echipele mari din liga 1. Nu știu cum e mai bine, înclin să cred în varianta modernă, dar vom vedea.

3. Amicalele

Rapid a anunțat două meciuri amicale interesante. Pe 1 februarie vor juca cu FC Argeș, echipă din liga a doua, iar pe 4 februarie vor juca împotriva lui FCM 1950 Bacău. Steaua nu a anunțat nimic sau n-am văzut eu, caz în care îmi fac autoblestem. Importanța amicalelor e mare în perioada asta. Pe mai multe planuri. Dincolo de evidenta pregătire, dincolo de măsurarea forțelor cu o echipă mai puternică, vezi primul amical rapidist, e vorba și despre șansa dată suporterilor să reia legătura cu echipa. Sigur, Steaua va avea amicale, e imposibil să înceapă sezonul fără câteva partide de verificare, însă mai multă comunicare pe axa club-fani-presă ar fi minunată.

Programul Stelei:

 • 15 ian: reunirea lotului
 • 18 ian: vizita medicală
 • 22 ian – 4 feb: cantonament Forban
 • 11 feb – 25 feb: cantonament Gheile Grădiștei

Programul Academiei:

 • 15 ian: reunirea lotului
 • 21-28 ian: cantonament Bușteni
 • 1 feb: amical cu FC Argeș
 • 4 feb: amical cu FCM Bacău
 • 7-18 feb: cantonament Antalya (Turcia)

5 comentarii

 • Legat de relația club-suporteri, într-adevăr este îngrozitoare. N-au nimic pus la punct și, mai rău, chiar dacă vin semnale din toate orizonturile, ei tot nu fac nimic.

 • Marele avantaj al CSA (si singurul cred) este ca e Steaua. Are de 10 ori mai multi fani ca Academica, inclusiv printre jurnalisti (nu e nimic rau in asta) si astfel e mult mai vizibila. Dar atat.
  La cum expui situatia, lotul Academica e net superior celui CSA iar in meciul direct din playoff (ca acolo se va decide) da Academica cu ei de pamant.
  Legat de transferuri, ce jucatori poate aduce CSA care sa faca diferenta? Cu bani nu aduci pe nimeni bun, care sa faca diferenta, sunt mult prea putini bani pentru a convinge astfel jucatori ok din liga II sa vina. Ramane varianta “cu sufletul” insa si aici, nu vad pe cine. Nu stiu cat e de viabila o varianta “parent club” unde CSA sa se asocieze cu vreo echipa gen Voluntari, Chiajna sau alta similara si sa obtina “on loan” 5-6 tineri cu potential de LIGA 1 care sa joace returul pentru CSA.
  Oricum o dam, sansa ca CSA sa urce este ca Academica sa se desfiinteze…

  • Vezi că Steaua are deja 2 jucători împrumutați de la Viitorul. Deci e ok și fără”parent club”, poți să “loan” și fără să ai o colaborare oficială.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.