web analytics
Opinie

Diferența între Cristian Petrea și un ”patron” de club

Mă gândesc că ați citit materialul din ProSport, cel în care era prezentată acțiunea dubioasă a lui Petrea, comandantul CSA Steaua, acțiune de pe urma căreia se pare că a fost păgubit clubul. Veți mai putea citi, în viitorul apropiat, lucruri de tipul ăsta, poate chiar mai grave. Un astfel de material am și eu în pregătire, urmează să fie publicat în curând.

E, fără îndoială, foarte grav. Și da, e un indiciu că lucrurile nu merg așa cum aștepta lumea. Iar dacă lucrurile se confirmă și atunci când cazurile vor fi anchetate de către cei autorizați, atunci Cristian Petrea va trebui să răspundă. Și e foarte normal să se întâmple așa.

Însă, spre deosebire de mulți dintre cei care au comentat în online acest subiect, eu nu văd asta ca pe o tragedie lipită de clubul de fotbal Steaua București. Pentru că, și o mai spun, asta e diferența între un Cristian Petrea și un ”patron” de tipul Becali, Niculae, Copos, Borcea sau orice alt nume din seria asta. Dacă Petrea o comite și e dat în vileag, Petrea dispare! E simplu, e destituit, adio și la gară, nu se discută! Dacă cineva consideră, și are și argumente, că Petrea nu face lucrurile în folosul clubului, atunci omul nu mai are ce căuta la club.

Ori, în cazul creditorilor de tip El lider maximo, lucrurile sunt fix invers. Pentru că în dictatură ești nevoit să accepți orice abuz din partea prigonitorului, nu ai ce face. Și, deși mulți trepanați insistă pe asta cu ”comunismul” care a adus fotbalul la Armată, în cazul CSA lucrurile sunt incomparabil mai democratice decât la majoritatea cluburilor ”profi” din Liga 1. Tocmai pentru că nu se va permite niciodată instalarea unui regim strict, regim în care să existe un om care ”taie și spânzură”, care nu ține cont de suporteri, care se bagă peste antrenori, care face abuzuri repetate, care face maradone cu banii.

Mergând mai departe pe ideea cu care începusem. Cristian Petrea e, în mod evident, într-o situație ciudată. Dincolo de lucrurile grave care au apărut și care vor mai apărea, el a făcut erori serioase și în gestionarea treburilor la club. Începând de la manevra cu Chiajna, trecând prin promisiuni neonorate în fața fanilor (televizări, tribune în plus pe 5) și terminând cu neglijarea situației care ar putea lămuri permanent erorile pe axa Steaua – FCSB – FRF – UEFA. Și, dacă mă întrebați pe mine azi, el nu are ce căuta la conducerea acestui club. Dar vestea bună e că, spre deosebire de cei pomeniți mai sus, el chiar poate să fie schimbat. În locul lui poate veni altcineva, în locul lui Becali nu va veni nimeni, tot el va rămâne să aducă echipa în situația de a juca cu stadioane goale, să distrugă psihic antrenori și jucători, să distrugă tineri fotbaliști, să, să, să.

10 comentarii

 • Lucrurile la conducerea CSA merg exact asa cum am prevazut. Suporterii au sperat ceva si, saracii, dau de alte mingicarii… Orice om cu scaun la cap defila cu Steaua spre liga 3 si punea si niste baze solide in redezvoltarea brandului. Un A.P.V.-ist nu are cum prin definitie sa se poata ocupa cu succes de management-ul unei activitati private. El s-a angajat in armata ca sa-i fie viata usoara, ca nu s-a mai tras un foc de pe vremea lu’ Hicler. Cum sa reprezinti armata unei tari cand tu arati ca un porc si ai 125 de kg? Imi pare rau pt sustinatorii proiectului insa au sperat aiurea. Sunt multi baieti cu cap acolo care nu meritau pierderea asta de timp. Proiectul a mirosit urat de la inceput.

  • Problema nu e Gigi. Poate sa castige Talpan si mama proceselor, degeaba. Nu au ce le trebuie ca sa faca performanta.

 • Acusica vine imblanzitorul Talpan si ii da perversa cu prejudiciul, ca sa bage frica in el, chiar daca e o decizie pe fond si dup-aia ii da decisiva cu palmaresul si aia e. Pare-mi-se ca de cand nu mai e Paula Iacob printre noi, gigica balamuc nu mai castiga procese. Ma bucur sa vad ca ati intrat tare in Petrea! Omu e pe treaba lui si nu-i pasa de Steaua Bucuresti. Spor la treaba!

 • Lasă-i Cristi pe ăștia ce simpatizează cu nea’jiji, ca mulți dintre ei nu au salvare…. Ce sa mai povestim de modul cum conduce Jiji fcsb ul, CUI să-i explici????????

 • Hahahahahahaha , au început să-ți facă compunerile cei de la SL (scânteia libera)? Ai dat-o in bară cu diferențele. Patronul baga bani la echipa in timp ce comandantul este un angajat al statului plătit din banii…cui? Un club curat înainte de toate pe naiba. Au făcut o hoție de când au hotărât înființarea clonei din liga a 60-a.

  • Ma subestimezi tare. Tocmai, patronul baga bani, e de neclintit acolo. Eu discutam perspectiva schimbarii in caz de nemultumire. Nu aportul lor la finante.

  • Nu ai inteles nimic..nu te pricepi deloc.clona din liga a 4 este Steaua,comandantul nu i patron si u nu tre sa vb despre fotbal.scurt si la obiect!

  • “Ala”, esti prost ca noaptea. Esti unul din dobitocii din cauza carora o ducem cum o ducem.

   • @cyril, argumente talpaniste si lozinci pentru coreea de nord. ai si replici inteligente sau ramanem la nivelul ligii a 4-a?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.