web analytics
Fotbal intern

Dică plânge, dar nu pricepe un lucru simplu

Hai c-am trăit-o și pe asta. Îmbătat de aerul rece al înălțimilor la care a ajuns brusc după un start în subsolul fotbalului românesc, Nicolae du-te Dică s-a apucat să își caute presă bună. Mai precis, citesc că e supărat că el nu e lăudat. ”Nu urmăresc statisticile, am auzit că a trecut mult timp de la ultima victorie la diferență mare. Dar sunt coincidențe și 4-0 la Sepsi, și 4-0 cu Gaz Metan! Eu n-am niciun merit! Toți din campionat sunt lăudați când bat pe câte cineva. Dacă noi facem un egal, e jale! Suntem analizați și găsiți vinovați!”, spune antrenorul FCSB potrivit GSP.

Cum ar veni, toți sunt lăudați, dar el e criticat. Și nu avem de ce să îl criticăm, uite!, a bătut cu 4-0 pe Sepsi și pe Gaz Metan.

Mamă, băi Dică! Dacă tăceai, du-te Dică rămâneai! Păi, baws, hai să îți explicăm chestii. Cu liniuță, să-ți fie ușor. Cine e lăudat?

Mangia de la Craiova? Păi e lăudat pentru că a luat o echipă văduvită de ”vedeta” Andrei Ivan, fără Vătăjelu, și e pe locul trei în clasament cu o singură înfrângere. Mai mult, Craiova nu mai are banii cu care a pornit la drum sau, cel puțin, banii de sezonul trecut.

Enache de la Botoșani? Are o echipă făcută din resturi, e ca o pizza home-made din sărăcie, cu ce a mai rămas prin frigider. Cum să nu îl lauzi când e pe locul cinci în clasament cu o asemenea echipă?

Iordănescu de la Astra? E pe locul 4 în Liga 1 cu o echipă care, împreună, câștigă pe lună o idee mai mult decât Budescu+Alibec. Are fotbaliști de care eu n-am auzit niciodată, are fotbaliști care câștigă 1200 de euro pe lună, tată! Are o echipă care a cheltuit 2500 de lei pe transferuri și cu echipa asta e la 5 puncte de FCSB.

Poli Timișoara cu Popa Ionuț? Ăștia, săracii, mănâncă gem cu pâine dimineața înainte de antrenament și merg la deplasări cu cușeta, cu CFR-ul. N-au bani, n-au jucători, n-au lot, n-au nimic. Bă, dar nimic!

Acum, de ce să te lăudăm, Nicolae Dică?

  • ești pe locul doi în campionat cu cea mai scumpă echipă din Liga 1
  • ești în spatele lui CFR deși ai cei mai bine plătiți fotbaliști, Budescu câștigă 400.000 de euro pe an
  • ai reușit să îl faci pe Alibec să fie mai puțin productiv decât Gabi Enache, asta cu tactica ta tâmpită
  • ești vasalul lui Becali așa cum nimeni n-a fost vreodată, orice zice ăla la TV tu pui în practică a doua zi
  • faci patru egaluri, pierzi un meci, asta cu toate că ai cel puțin două echipe care s-ar putea bate separat pentru playoff
  • joci multe meciuri? Da, dar la ele te duci mereu cu avionul, de cele mai multe ori charter. FCSB stă doar la cinci stele unde se deplasează, fotbaliștii au la dispoziție o bază de antrenament de top, staff medical cum n-are nimeni
  • ai în echipă unul dintre cei mai buni portari din Liga 1, zice-se. Ai cel mai bun fundaș dreapta din România, ai cei mai buni doi fundași stânga din Liga 1, ai cel mai bun tânăr mijlocaș central din România. Îi ai pe Budescu și Alibec, îi ai pe Tănase și pe Coman care au costat 3 milioane de euro, adică suma transferurilor din Liga 1 la toate celelalte echipe în ultimii 5 ani.

Îmi pare rău că ești certat pe nedrept, Nicolae!

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.