web analytics
Motorsport

Dezastru pentru Rossi și Vinales. Ducati zboară la Aragon

Cursele celor trei clase vor fi în direct pe Eurosport. Moto3 începe la ora 12, Moto2 la ora 13:20, iar MotoGP începe la 14:45

Depinde cum vreți să vă uitați la ceea ce s-a întâmplat în primele două zile la MotorLand Aragon. Dacă vă uitați din punctul de vedere al luptei pentru titlul mondial (deși eu nu cred că mai există luptă, Marquez e campion deja), lucrurile pot arăta bine. În sensul în care Ducati arată tot mai bine, iar Lorenzo și Dovi vor pleca de pe primele două poziții ale grilei de start. Pentru team-ul italian totul merge perfect și, cu toată că motocicleta nu excelează la toate capitolele, pare să fie cel mai bun pachet pe care îl dă în acest moment un garaj din MotoGP. Honda e aproape, dar Honda îl are pe un Marquez care poate face ceva bun din puțin.

Spaniolul va pleca tot din prima linie, de pe poziția a treia, cu un timp mai slab cu doar 0.079 secunde față de Lorenzo. La fel, kudos și pentru Crutchlow, cel care pleacă de pe poziția a patra.

Celălalt constructor important din MotoGP începe să devină cantitate neglijabilă. Problemele Yamaha sunt atât de mari încât la Aragon totul a fost un dezastru. Rossi și Vinales au făcut modificări importante la fiecare sesiune, începând de la FP1 și până la calificări. Însă degeaba. Vinales a ajuns în Q2, dar e penalizat și va pleca de pe locul 14 în grilă, nu de pe 11 așa cum se calificase. Pentru Rossi totul e negru. Italianul a avut un Q1 oribil și s-a calificat al 17-lea! 17, tată!

Problemele Yamaha sunt mari și poți vedea asta dacă te uiți la felul în care arată piloții echipei de uzină atunci când apar la interviuri. Cum arată și ce spun. Rossi era, după calificările de ieri, complet pierdut. ”Indiferent de ce încercăm, problemele rămân aceleași. Am impresia că orice am face la garaj nu e suficient”, spune Il Dottore. Nici Vinales nu e diplomat, ba din contră. Spaniolul a spus că nu e în regulă ca toți ceilalți să câștige o secundă aici față de anul trecut, iar ei să piardă două zecimi.

Am citit în dimineața asta presa moto internațională și se pare că toată lumea a pus cruce pe proiectul Yamaha MotoGP din acest sezon.

Un comentariu

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.